香港長跑網  - 長跑長友

樓主: -R-
打印 上一主題 下一主題

衷心感謝 Stephen

關閉 [複製鏈接]

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 燉奶佬 於 2010-9-9 00:38 發表
史SIR 你今晚講過會開blog 架,一言既出,駟馬難追呀!金口一開,就快d開呀!唔係天打雷辟架!今晚已是警號啦
祝早日在彼拜的適應,與各項鎖碎事宜能順利完成!

耶和華以勒!

收到收到奶兄... 等我過到去之後先跟10kprogramme練先之後再練fmprogramme. 我都有分享那些programme給tko大家, 你有需要問佢地攞!

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-9 02:05 發表
多謝你!!

我唔知仲可以講乜野. 又或者其實係咪已經唔駛再講野.
多謝你教曉我既一切. 多謝你比左我既呢一切.
真的不知還可用什麼言語了.
唯一想到的是行動!!
好多謝你比左呢次機會我. 當中出現過一粒又一粒的小 ...

聽你咁講...似乎要開過續集版"terminator 2" ---- I will be back! (半年嚟多次!!!)

其實昨晚講過和大家相遇不是偶然來的...在我來說是"神安排我相遇大家..." 叫大家來照顧我呢個迷失既羔羊...也叫為大家引證"我係基督徒"   我來是為服侍大家嘛...叫大家找到生命的喜樂!

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 烏拉 於 2010-9-9 02:05 發表
多謝你!!

我唔知仲可以講乜野. 又或者其實係咪已經唔駛再講野.
多謝你教曉我既一切. 多謝你比左我既呢一切.
真的不知還可用什麼言語了.
唯一想到的是行動!!
好多謝你比左呢次機會我. 當中出現過一粒又一粒的小 ...

烏拉, 第一次見你給我的感覺是一位帶有失點自信的朋友...可能怕自己身體不是很強壯的關係吧和也怕別人的眼光會否交到心在跑步的生命上.  不知你自己有無這感覺....今天你清楚看見吧!  tko各chingctse是怎樣的心吧....是親切, 熱情, 關懷, 互助互愛, 互相鼓勵, 互相照顧的.  跑步是他們的生活, 跑伴是他們的家人! 這就是tko的大家庭...我有榮幸和你相遇, 也是一種恩賜啊!  每次給你只是一點一點的意見, 但眼見你一次比一次對跑步的熱誠和一次又一次的提昇...今天的你已不是從前無信心的你了....(不時見你也開心地到處起火頭...

登錄/註冊後可看大圖
), 我已為你感到欣喜和驕傲啊!!

你身體未必比人強, 但你鬥志絕不比人差...

登錄/註冊後可看大圖

你能力未必比人多, 但你誠意絕不比人少...

登錄/註冊後可看大圖

你外表未必比人好, 但你人緣絕比人好!!!

登錄/註冊後可看大圖

今日你已成為我們的中心點, 你也給我們很多的歡樂....鳥拉...我們都以你為榮啊!!!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 於 2010-9-11 00:15 發表
史先生,
因為我既懶散,學唔到幾多野,但我相信你所教既拉筋會跟我一世.
加上你待人既態度,面對困難既危機處理,凡事都可以平常心去面對,
令我因為你係基督徒而感到驕傲

昌昌,
說真的...我是1988年受洗...但之後走回世界的路令自己在這世界浮浮沈沈...最後更迷失了!
今年是神找尋了我, 也令我學懂了很多事...
1) 學懂放下驕傲, 永存謙卑...
2) 凡事交託...完全依靠...
3) 神必有祂的時間表...
4) 凡事謝恩..無時無刻數算祂的恩典...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 阿聰 於 2010-9-11 00:50 發表

Stephen , 你對基督教的熱誠與執著, 令我想起我一位大學時所認識的同學
他口中成日都同我講, 認識耶穌令佢有重大轉變......

生命的改變不用常說在口邊, 全是你怎樣的而且確接受祂去改建你...
先要你自己接受祂, 讓祂進入你生命...

升級   31.95%

該用戶從未簽到

原帖由 maylam 於 2010-9-13 00:34 發表
Stephen,

我今年年頭才認識到TKO這個大家庭, 越來越鐘意這個"家", 覺得好溫暖, 好鬼鼓勵, 不論快定慢, 各人都會沿途叫聲加油, 的確使我唔來唔得.
謝謝你給我的提議, 改變飲食習慣, 希望你回來的時候, 我會"變瘦& ...

may may,

你是我跑步chingctse中比較多注意和欣賞的一位, 真的...跑步無分高矮肥瘦, 快腳慢腳...只有對跑步有一種熱誠和相信當中一定會認識到一班跑伴.  視跑步為一種生活, 能認識到一班良善和無基心的chingctse為恩賜.  這是我所欣賞的.

能令到你越來越喜歡tko, 正正達到了我和校長的目的了.  另外也感欣喜的是很多chingctse一個又一個帶來其大大/伴侶來這大家庭, 使這個家真的是讓人跑出生活, 表現出信任和感情維繫的生活啊..

長跑長有, 越跑越有愛, 越跑越有家...