香港長跑網  - 長跑長友

樓主: orgafish
打印 上一主題 下一主題

TKO-OKR-KT-TKO

關閉 [複製鏈接]

升級   73.7%

該用戶從未簽到

條路好似幾好玩咁喎!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

咁多位,可唔可以upload你地跑過嗰條Path,等我import入去隻錶度,跟住黎跑。唔該晒!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

我嗰隻都係Garmin,用返佢地個Software,可以Export番個Path出黎(不過唔記得左個副檔名係乜),然後咪Upload去長跑網,我Download完,import返落隻錶到,做Virtual Partner,就可以跟住黎跑架喇。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 orgafish 於 2010-9-10 23:36 發表

awyh CHing,

我試過 export 出黎但係唔識点樣 upload

以下係我跑果條路線既 link
http://connect.garmin.com/activity/48089442

果道都有 export function,唔知咁樣得唔得呢?

I am so ...

無錯,其實唔駛Upload 個 file上黎,條Link都好足夠!

其實個版面入面,有個Send to Device既button,Click左就可以將條Path transfer過去。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 orgafish 於 2010-9-10 23:42 發表

我重以為 virtual partner 只不過係一個響你前前後後出現既公仔黎添
原來隻錶重可以指示出條路線,咁係咪到要轉灣佢會有 alarm & 箭嘴指示呢?

其實有兩種,一種係你set個packing落去,然後就有個公仔前前後後出現。

另一種就係有條Path,除左有個公仔同你鬥快之外,亦都有另一版係個地圖,你望住個地圖,就可以知道幾時要轉彎。

不過唔知會唔會型號唔同而導致Function唔同,我嗰隻係Forerunner 205,你嗰隻係Garmin Forerunner 405CX,真係要問下其他更加熟呢隻錶既跑友先知有無唔同。

同埋我平時都好少用Virtual Partner,都真係要跑嗰陣先知禁唔禁到你條Path出黎跑。