香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

19.12.2010珠海半程马拉松赛

升級   73.7%

該用戶從未簽到

呢個都真係諗得過喎......

升級   73.7%

該用戶從未簽到

即係咁講,我見到澳門突然之間有得報名,不過......

不過報名費澳門HK$300,珠海RMB$40,都未計車馬費。你話報邊個喇!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-9-20 23:48 發表
跟句可靠消息暫定2日1夜馬拉松温泉之旅初步行程
18/12 由香港至澳門(自由活動)再由拱北關口過珠海~夜~住珠海3星級酒店(每房約$200,2人同房每人一舊)
19/12 珠海馬拉松-> 午飯-> 温泉-> 自由活動-> 晚飯 ...

個安排好正,不過細佬唔侵溫泉喇。

其實呢個係旅行團還是什麼?包唔包報名費?因為到時會有一個唔跑比賽既團友係我隔離。

不過點都好啦,如果有進一步資料,就再Post上黎啦。唔該晒KF。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

大部份友情去馬既朋友都會參加呢場比賽,真係未出發,先興奮呀!

不過咁,有幾個有情去馬既Core成員,你估有無人可以邀請到佢地一齊黎玩呢。

- 首先有兩個,佢地好少比賽,非本地比賽就更加未見過佢地參加。(當然以前就唔知啦)
- 另外重有一位,唔知獅城去珠海D機票貴唔貴架呢?

有無兄弟有信心氹到佢地一齊去呀?

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-9-21 00:28 發表

相差咁多,緊係珠海啦!  我地好happy架! 黎一齊玩啦! 話唔定閣下拿獎呢! 是獎金啊! 現兜兜架!

咪玩我啦,亮哥,以我呢排既狀態,PB到都偷笑喇,攞獎就真係諗都唔咁諗,係都KF同9哥先啦!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-9-21 00:32 發表

芧溫蒂的!~  我地好正經架,就算你愛人一齊都無問題! 最重要係閣下享受這馬拉松啊! 請你的愛人替你及我們映相,可以嗎?

唔該晒呀,亮哥!

不過影相既問題.......我真係未必有能力叫得郁佢,到時先算啦。

如果真係做唔到既,希望各位兄弟唔好介意。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-9-21 00:52 發表
我邊拎到獎金呀? 係咪你俾我先

如果你唔係攞奬金,可能係攞奬杯呢!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-9-21 00:51 發表
呢個係自由行黎
你有幾多個唔跑比賽既團友都ok架

唔該晒,即係入面D細節可以隨自己鐘意黎更改啦,到時有多D資料既時候,再睇睇有無需要執執!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

5公里7公里10公里12公里半程馬拉松30公里35公里馬拉松全程
1小時1小時15分1小時30分1小時40分3小時4小時30分5小時30分7小時
原來有7個鐘跑架,又可以PW喇。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 狗哥 於 2010-9-21 15:58 發表

攪咩係廈馬條路線

睇返個網頁設計根本係同廈馬倒模咁出... 設計條友擺明偷懶攪到好多野亂晒...未執好

接左佢黎寫啦,狗哥!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

請問各位大佬,有無人知道呢度係珠海定廈門?

http://www.zhmarathon.com/detail.aspx?RecordID=17

升級   73.7%

該用戶從未簽到

http://maps.google.com.tw/maps?f=q&source=s_q&hl=zh-TW&geocode=&q=%E7%8F%A0%E6%B5%B7%E5%B8%82%E5%8D%9A%E7%89%A9%E9%A4%A8&sll=24.367114,113.214111&sspn=7.161783,9.876709&brcurrent=3,0x0:0x0,0&ie=UTF8&hq=%E7%8F%A0%E6%B5%B7%E5%B8%82%E5%8D%9A%E7%89%A9%E9%A6%86&hnear=%E4%B8%AD%E5%9B%BDGuangdong+Zhuhai+Jing+Shan+Lu%E7%8F%A0%E6%B5%B7%E5%B8%82%E5%8D%9A%E7%89%A9%E9%A4%A8&ll=22.25673,113.578184&spn=0.00711,0.009645&z=17

應該真係無全馬跑,睇番Offical Website個地圖,得半馬,10K同4.2K,而起點係喺珠海市博物館,而唔係佢地寫既國際會議展覽中心。

可能真係好似狗哥咁講,把廈門Website個Template Copy過黎,但係夠膽死內容都唔改就release出黎。

呢D全部自己估出黎,希望佢地可以盡快Clear呢個問題,如果無得跑,我會報番澳門,但係澳門的酒店好快爆,所以都未諗到應該俾幾多時間珠海攪番掂呢單野!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-9-22 13:32 發表

張地圖確實是珠海,起點吉大路是去年的起點,應該係去年果張圖黎,不過可能係暫時出住先,點睇都係得半馬既距離。

問題係佢幅地圖都改左個title係2010年,所以我估,如果佢改得幅圖,就應該畫全馬既賽道上去(如果本身係打算攪的話),就係因為咁,我唔多樂觀。

點解國內既同胞做野咁鬼有交帶!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-9-22 14:02 發表

照張圖黎睇,真係舊年個張,如果照跑這賽道,只得半馬既距離,除非.....重複跑兩次?
不過,就算得半馬,小弟都會揀這個,因為澳門都係重複跑半馬賽道兩次,好似個傻佬響沙漢跑咁,無觀眾,無人打氣,無乜氣氛。  ...

唔該晒亮哥,其實跑兩個圈我反而無所謂,正如亮哥所講,澳門都係咁。不過我擔心既係,呢場比賽跟本無全馬跑。

希望大會盡快提供準確既資料,一陣攪下攪下整到兩邊都無得跑就濕濟。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2010-9-22 19:34 發表
我已經打走輸數珠海冇全馬啦

咁即係話我地無得同場較量,各自回巢,你返深圳,我返澳門。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

KF、街坊,

細佬未報CCM,諗緊玩唔玩。

因為心思思又想去廈門,又想跑味精濃,未諗掂。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

講番正題,珠海個offical website仲係有(測試)兩個字。

駿X酒店又唔覆我電郵。想點?

想跑場全馬啫,俾條生路行下都得掛。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 loudspeaker 於 2010-9-24 17:18 發表

book 房, 典解唔問阿平兄, 上年澳馬好多人經佢,
好過自己 book (我因為同 fd 去, 貴左都 5 知)
今年如果去, 都揾阿平幫手

唔該晒loudspeaker,如果Confirm去澳門,就會搵平哥!

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-9-24 23:13 發表

小弟前年有跑味精濃,舊年(即係今年)無跑,出年都想跑,唔易報的。 如果跑味精濃就一定唔跑廈馬。
家中大大剛剛炸完型,今年去了四次大陸跑了,超了quota,出年.....都係4次吧! 哈哈哈!

味精濃係細佬處男下海既長跑比賽,所以情有獨鐘,不過又硬係想搭飛機去跑下全馬,順便放下假、去下旅行,所以15、16。

升級   73.7%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2010-9-24 23:20 發表

睇下睇下個website,應該只有半馬,無全馬,如果想跑全馬才夠喉,唔好等珠馬了!(這純屬個人意見),不過,小弟情有獨鍾,一定報這個,無論是全馬或是半馬! 賽道平坦一流,風景、觀眾、各方面都是.....正正正!
別無 ...

多謝亮哥既個人意見,我諗真係未必會等,坦白說,就算有得跑全馬,安排就未必攪得好(剩係講緊全馬,其他距離另作別論)。

我都明白,亮哥係揀賽道,細佬係揀距離,所以暫時都係未必有機會同場較量。

好好享受珠海場比賽啦!