香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家好! 九龍東新人報到~

升級   2%

該用戶從未簽到

小弟行年40正式中坑一名 ,家住藍田, 通常在家居附近跑多; 由05年渣打10k 後便開始了跑步生涯, 今年目標是希望能完成人生首個全馬.  在此請各位多多指教~
+1 0
上一篇︰夜晚跑會警D!下一篇︰注意事項(舊POST,無新嘢﹗)

升級   2%

該用戶從未簽到

先多謝各 c hing 鼓勵, 小弟跑步經驗不算多, 指教更不用說; 吹吹水應該無妨!

To 龜速行 c hing ; yes! 三一正是小弟至愛~

To 狂跑步機 c hing: 這賽事不會參加了,  可能9月的可口可樂健跑樂會是小弟第一場比賽~

升級   2%

該用戶從未簽到

回復 12# 的帖子

多謝Gills ching 睇得起, 如要組隊則要等小弟練到接近ching 水平先不辱使命~ 我比較穩陣要肯定自己達到預設目標時才作越級挑戰, 所以進展很緩慢! 但頭一次全馬我只求順利完成並以此作為往後賽事指標~

升級   2%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

叮叮噹c tse 心得不算什麼, 不過我跑半馬時做多了體能訓練及開始做長課, 另外也參加了一些訓練班改善了跑姿, 雖然現在仍很水皮, 但比較第一次跑半馬已算有交待了~

升級   2%

該用戶從未簽到

obaanc 師兄 你也要加油啊! 當你能完成半馬後就會心思思想去玩全馬~

升級   2%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-6-20 05:17 發表
三一萬能俠? 小弟怎可以唔記得呢D經典卡通呢! 現送上懷舊主題曲!

http://www.youtube.com/watch?v=ut3OzZ92Qfc

正! 多謝c hing~ 重溫此片不無感慨, 自己身形如同主角般由 3號漸變成 1號再進化成 2號 ~

升級   2%

該用戶從未簽到

原帖由 kennethwat 於 2008-6-20 10:12 發表

obaanc 是...ctse 來的。hjhvbj" />

sorry c tse! sorry!

升級   2%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-6-20 10:17 發表
getter 1 c hing

pict for u

Thx a lot! 這玩意現身處我檯頭, 工作悶時都會拎佢幾下~

升級   2%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-6-20 21:18 發表

風景是係咪very good?

小弟上年也參加過此賽程, 風景好好猶以沿陰澳灣一段; 可能屬慈善活動關係競賽氣氛不算濃烈, 起步時米奇及米妮更會出來歡送! c tse 如參加的話就玩半馬吧! 10k只在渡假區內遊走, 以做慈善心態參與會跑得開心d, 同時可當作個人首次半馬測試; 至於件T小弟吾識欣賞好快捐了出去!

升級   2%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2008-6-20 17:49 發表

係呀!我都係咁先諗住去馬咋!

好!希望在今年渣打全馬與ching相遇!