香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

強烈反對渣打馬拉松加價

升級   0%

該用戶從未簽到

任何活動要俾錢都會有意見...只因人人出發點不同...
渣打馬拉松有人當係長跑賽事...會認真去操練...沒有任何紀念品都會參與...
亦有人當作嘉年華會去參與...去影下相...拿D紀念品...最好越多紀念品越好....
還記得上年有報不到賽事的跑友們說...不認真跑步既人霸左D名額
咁..不如又倒轉諗...為何有心跑既人不早點去報名呢?
講到底...都係有理說不清...每人心中底線不同

hychong
留意到閣下的回覆...總愛說外國的賽事如何好..如何好...
香港的賽事如可不好...如何差...
坦白講...小弟未有機會參與外國賽事...
但呢刻...我對我曾付出的每場報名費...
曾參與既賽事...在各方面總算滿意...
或許..我只是願意付出幾十蚊至幾百蚊的小跑友...沒什麼特別大要求吧!

若有一天我能出外見識...定必作一比較...看看香港的賽事是否真的差到如此地步...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2010-9-29 22:47 發表

同一個距離既比賽, 係唔同既地方, 交通環境, 要顧慮既野都唔同, 係香港呢撻小地方更加係難!

主辦當局搞得唔好呀, 紀念品差呀, 政府部門支援唔夠呀, 怕市民投訴, 無承擔呀, 我地要批評要鬧, 一定有野可以鬧.
...

完全同意...
剩係終點前一段小馬路...有跑手要跑過...有行人要過馬路...
都可以同個交警嘈餐死....有誰有資格話誰是錯呢....

我不敢講香港既賽事是最好...但最少還有機會自由參與.....