香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 神童威威
打印 上一主題 下一主題

713荃灣比賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

一齊努力!

我上年第一次跑渣打半馬,跑到尾段開始腳痛不過都死頂完成咗,最後用咗2'05"。
來緊713係我第二次參加比賽,目標45-50"內完成。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 12# 的帖子

waiwai兄:
大家咁話啦, 都係安全最緊要.
ching今次有冇一個目標時問呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

我未跑過10k, 所以想問各住師兄中途有冇水站?

升級   0%

該用戶從未簽到

ALAN CHING,
小弟之前已訂購M碼T-Shirt 1件,可以要埋你手上的S碼背心? 於比賽當天一併交收OK嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

順利完成第一個10k既比賽 ,因為唔想比太大大壓力自己,所以冇計時間,不過聽到前面跑手講,大約應該50"-52"度,真係已經好滿意 。仲可以同咁多師兄一齊比賽好開心啦,我見到有位師兄(應該係白頭師兄)好快咁己經過咗5k回程,我估計咁既速度應該40"內己經跑完10k....厲害
來緊8.31同埋9.14既比賽我己經send咗form,之後會計劃一個月跑一次比賽,目標係明年渣打可以係1'45"內完成半馬。
睇來我都要學吓咁多位開返個blog記錄反自己既訓練同埋比賽,一來可以等自己清楚自己既進度,二來各位師兄又可以用你地既經驗提點吓小弟。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waiwaibrother 於 2008-7-13 23:04 發表

今天好高興認識ching,第一次跑10K個時間已經不錯。大家努力啦!我個目標都係渣打半馬,不過我未跑過咁長路程,所以暫時不會定個時間比自己完成,希望到時有個驚喜時間。

我諗waiwai只要夠練習同埋有信心一定跑到既,其實我上年第一次參加渣打己經冇厘頭走去學人跑半馬,雖然都可以完成到,但係未段真係跑到抽筋同埋之後膝蓋都跑到傷咗休息咗成個月先好返。
就係咁鐘意既長跑,所以今年諗住早d由10k開始練慢慢再加長,希望到下年跑渣打半馬可以冇咁辛苦同埋時間可以快d。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 2008-7-13 21:35 發表

謝謝Gills兄﹕今日上我身,但都幫我唔到幾多!
現本人自貼一張…

登錄/註冊後可看大圖
?imgmax=512

小弟都post返張相,比各位ching認識吓先。

升級   0%

該用戶從未簽到

有成績啦
Rank : 243
Time : 51.04
期待下次8.31既比賽再創佳績
希望睇唔到result既ching & ctse唔好咁嬲,有時電腦都會出錯何況人手記錄。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-7-16 14:32 發表
Oh I see! At least TWAC had heart to co-ordinate the race. I will keep joining this race next year.

x 3
而且近我住果頭方便去,所以都會繼續參加。