香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011 年1月1日看日出 ---- 屯門

升級   97.05%

該用戶從未簽到

2011年1月1日看日出 ---- 屯門                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    
本人於2000年開始每年的1月1日新的一天早上有看日出的習慣至今年已剛巧10年,
2009年在大西北開始這裡邀請有興趣的一同去, 2010 年因天氣關係看不到日出,
不過大家都好開心新的一年第一天大家聚在一起, 來年2011年再邀請有興趣人仕一
同去看日出, 另因當天是星期六所以看完日出後便再排一起吃完早餐後再去長課 !

有興趣的請報名:

日    期: 1-1-2011 (星期 六)

1.) 日出
6 : 30 am 集合(早些到, 由天尚黑到看見太陽出時整個過程感覺會好正)

7: 00 大約日出時間
          7 : 30 活動結束

集合地点:屯門慧豐園對出海邊,小燈塔處

(由鄧記跑往碼頭方向便會經慧豐園, 小燈塔在慧豐園左方向
)
請自備相機!

2.) 早餐及長課
7 : 45 am 集合

集合地点:
屯門啟豐花園(公廁旁餐廳)

早餐完畢後將行李放在湖山公園
長課道線 : 半行半跑方式進行
龍鼓灘直 > 垃圾填土區 > 白泥 > 流浮山 >天水圍(終點)
由天水圍乘輕鐵返屯門, 當天天氣較冷, 大家要帶備足夠的衣服及小量食吻

報名名單      1./ 日出 2./ 長課
1./ pwong        1+2

+1 0
上一篇︰知5知邊到仲有Oakley m flame賣?下一篇︰大埔10k名單 請查找錯漏

升級   97.05%

該用戶從未簽到

升級   2.8%

鬱悶
  • 簽到天數: 9 天

住左屯門廿幾年,而家先知可以睇到日出...

升級   56.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ivy 於 2011-1-6 12:10 發表

下次用手機影" />" />

學我

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-1-6 11:34 AM 發表

妳幢左部機咁耐先影得三張日出相咋 !妳真係凍親部機喇

下次用手機影

升級   0%

該用戶從未簽到

妳幢左部機咁耐先影得三張日出相咋 !妳真係凍親部機喇

升級   0%

該用戶從未簽到

sorry, 遲來的相片
    http://picasaweb.google.com/ivyipsn/11#

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-1-4 18:38 發表 駛唔駛兜個圈又讚過晶哥呀

哈~~ 比少少甜頭你還不夠嗎 ? 拎左過彩就算啦. 你估你果d 所謂既日出照真係好靚, 沙龍來嗎? 同你講丫, 你影個太陽黃吾黃, 紅又吾夠紅, 方吾方, 圓吾圓 .

可幸, 海上面果'劈'野都估計到係隻疑似船的物體, 如果吾係, 都吾知你影d咩, 我都係講真心話咋, 吾好話我hurt 到你呀 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2011-1-4 16:32 發表

睇回d相, 你果d都真係吾錯, 不過你影隻船吾夠型, 我覺得晶哥張真係好d 喎.

駛唔駛兜個圈又讚過晶哥呀

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2011-1-4 16:39 發表

哈, 依家先知原來早餐背後的內情哦

B哥太疏忽 la.

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 75# 的帖子

好有膽色, 你居然放張咁鬼核突既相出來. 選最醜既, 你勝 !!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-1-3 10:43 發表

暫時我覺得晶哥果張係最靚既.

(原因: 晶哥影咩係我心中都係最靚既 !! 呵呵呵)

黑相作業,你講晒啦

睇回d相, 你果d都真係吾錯, 不過你影隻船吾夠型, 我覺得晶哥張真係好d 喎.

升級   56.95%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2011-1-1 16:45 發表
    提議各有攝影日出的朋友, 自己選一張自己覺得影得最靚的給大家睇睇, 給點意見. 好不好 ?

好hgjD115" />" />hj

登錄/註冊後可看大圖

升級   56.95%

該用戶從未簽到

升級   56.95%

該用戶從未簽到

原帖由 ivy 於 2011-1-3 09:20 發表
    唔好意思, 仲未post D相來, 俾少少時間我.

乘義

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 神童威威 於 2011-1-3 10:43 發表 暫時我覺得晶哥果張係最靚既. (原因: 晶哥影咩係我心中都係最靚既 !! 呵呵呵)黑相作業,你講晒啦

果然是個麻甩佬, 講你都吾明, 解係都吾識,  藝術呀, 好主觀嫁 !! 我覺得靚就係靚 ,呵呵呵

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 clerkb 於 2011-1-1 16:45 發表
    提議各有攝影日出的朋友, 自己選一張自己覺得影得最靚的給大家睇睇, 給點意見. 好不好 ?

黑相作業,你講晒啦

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

唔好意思, 仲未post D相來, 俾少少時間我.