香港長跑網  - 長跑長友

樓主: wty16
打印 上一主題 下一主題

[TKO自由突擊跑] 踢腳仔

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 TKOer 於 2011-4-15 01:14 AM 發表
4分腳都叫玩下!

曾經
原帖由 mill 於 2011-4-15 08:55 AM 發表
早晨呀, 多謝馬拉同我報名!
今晚見, 我7:00前一定到, 記得等埋我16仔!

mill姐話 梗系聽啦

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-4-15 09:48 PM 發表
今晚要多謝3位令仔陪跑, 又焗又熱, 真係跑得好辛苦吓!
好彩你地"就"我跑慢D啫!唔係我就屎緊...
下次再約過再跑過

好啊... 無嚇到你, 跑得錦落力
卑個 good 你

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-4-17 05:17 PM 發表

你地3位咁"就"我, 慢慢跑, 我緊係知啦! 多謝都離唔切呀!
" />" />下次又再跟你地學野喇!

好啊.... 大家都系返下姐... 客氣客氣
PS 今早 同猿兄練左轉 互有高低 好熱啊

升級   9.35%

該用戶從未簽到

無定向,非定期 心血來潮約跑. 絕對地區性約跑, 主力圍繞TKO附近。適合各 自認好跑同埋跑得下ge朋友, esp 住TKO附近。要好玩,跑得累 辛苦 5順意,更加要跑落去。練腳力,耐力,長氣,專注... 咩都得 (斷估, 請更正)

[TKO自由突擊跑] 第13話 - 鬆鬆腳

日期:     2011/4/18(Mon)
集合時間:     6:30pm (6:45 ~7 pm起跑, 人齊就跑)
集合地點:     TKO 運動場附場                

路線 : 隨心

路程:隨心 (斷估, 請更正)

預計完成時間: 隨心 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):*(沿途有上下斜, 平路, 各半)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 22-26度 .  
個人水平: 夠長氣, 有腳力, 回到氣, 衝得, 涯得, 5怕悶...(斷估, 請更正)

加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 #2 詳情
               2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : ...

1. Joe
2. TKOer
3. Desmond

升級   9.35%

該用戶從未簽到

無定向,非定期 心血來潮約跑. 絕對地區性約跑, 主力圍繞TKO附近。適合各 自認好跑同埋跑得下ge朋友, esp 住TKO附近。要好玩,跑得累 辛苦 5順意,更加要跑落去。練腳力,耐力,長氣,專注... 咩都得 (斷估, 請更正)

[TKO自由突擊跑] 第13話 - 鬆鬆腳

日期:     2011/4/18(Mon)
集合時間:     6:30pm (6:45 ~7 pm起跑, 人齊就跑)

路線 : TKOSG>澳景路>藍田>寶達>順利>壁屋>大埔仔>坑口>TKOSG

路程:~20Km (斷估, 請更正)

完成時間: ~2hrs (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):*** (沿途有上下斜, 平路, 各半)  (斷估, 請更正)

1. Desmond
2. TKOer
3. 馬拉
----
101.袓袓黎唔到

跑完好累, 真的累了.

登錄/註冊後可看大圖
無曬胃口5肚餓, 一碗飯都吃5落.

登錄/註冊後可看大圖

琴琴聲沖D水特補返D鹽+水, 先好返DD

登錄/註冊後可看大圖

明天休息, 後天看狀態.....

登錄/註冊後可看大圖

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 TKOer 於 2011-4-18 10:31 PM 發表
多謝16、馬拉兩位師兄陪我跑新路呀,好好玩呀!
辛苦你了16,連續兩日跑兩個20k。

多謝馬拉ching, 未開始話:5洗錦甘ㄚ, 但都同我地跑曬全程, 5話得
E條線系開頭幾K要翻山果野惡啃, 真的練到野
PS bolo ching:你果時系藍田擺檔 水站加生蕉, 我請你吃1個星期lunch 都得ㄚ

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 哈利330 於 2011-4-18 05:20 PM 發表
勁呀16,毅行 sub 16 指日可待。

我想ga... 哈利 今年咩target ar...

升級   9.35%

該用戶從未簽到

[TKO自由突擊跑] 第14話 - 鬆鬆腳

日期:     2011/4/25(Mon)
集合時間:     5:30pm (5:45pm 起跑, 人齊就跑)

路線 : TKOSG>UST足球場>濠涌>大埔仔>TKOSG
路程:15km (斷估, 請更正)

預計完成時間: 1.5hr (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):****(沿途有上下斜, 小小平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 21-28度 .  
個人水平: 夠長氣, 有腳力, 回到氣, 衝得, 涯得, 5怕悶...(斷估, 請更正)

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 #2 詳情
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~水站 : 運動場, UST, 大埔仔seven

1. desmond
2.
3.
4.

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 TKOer 於 2011-4-23 12:13 PM 發表
頭先上google map查下路程,今次條路可能係16.6k

1. TKOSG>UST足球場>濠涌 = 剛好10k
2. 濠涌>大埔仔(不入ust)>TKOSG = 6.6k

ok, let correct the distance, ths

升級   9.35%

該用戶從未簽到

[TKO自由突擊跑] 第15話 - 鬆鬆腳

集合時間:     6:20pm (6:30pm 起跑, 人齊就跑)

路線 : TKOSG>UST足球場>濠涌>大埔仔>TKOSG
路程:15km (斷估, 請更正)

預計完成時間: 1.5hr (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):****(沿途有上下斜, 小小平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示:
~水站 : 運動場, UST, 大埔仔seven

1. desmond
2.TKOer (真係跑濠涌…斜到無朋友喎嗰到!死就死啦!!)
3.
4.

------
PS 邊有錦斜....分分鐘要你執我返來tim...

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-4-23 10:43 PM 發表

咦...明哥.您亦來突擊16呀...
條路線都幾岩您跑既...快d報名啦.一齊玩啦,happy好多、熱鬧啲喎.

5洗驚woh... 我今年都無反啦... 到時5 count time 5 count 距離

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 TKOer 於 2011-4-25 11:41 AM 發表
16,可否6:30先出發?怕太陽未落山會好熱。

好啊... 就6:30pm 出發啦

升級   9.35%

該用戶從未簽到

[TKO自由突擊跑] 第14話 - 鬆鬆腳

集合時間:     6:30am (7:34pm 起跑, 人齊就跑)
集合地點:     TKO
路線 : M1,2
路程:24km (斷估, 請更正)

預計完成時間: ~ 3.5hr (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):***(沿途有上下斜, 小小平路)  (斷估, 請更正)

1.desmond
2.猿球
3.大雄
琴晚大雄11:XX先打卑我, 話操M1,2. 好快搭應左, 念住都去到.
平路無問題, 上斜上山時, 就知琴日拉划艇機見效, 認真trained 到野啦.
得反7/8成狀態.... so sad.
天氣熱熱地, 好悶無風.... 上幾次山上到謝謝地, 仲未反來.

好在沿M2上北潭凹 風光明媚 乍看之下 恰恰提神 o key

不時報以會心微笑, 虧得猿球兄還豪爽得不住問了再問: 點ㄚ!爽5爽啊...

東壩 0:55
西灣 ~1:00
北潭凹 ~1:26
3:26 in total
個頭炮打響左

升級   9.35%

該用戶從未簽到

15K in 1:30 --> 6min/k "定" ㄚ
keep住來反下反下... 1定練到野

原帖由 坑口公牛 於 2011-4-25 10:01 PM 發表

呢條路線果然唔講得笑,上完坑口道,再上油站已經被打敗,要行。

登錄/註冊後可看大圖
" />" />
落到科大,上斜嗰段再一次被打低。

登錄/註冊後可看大圖
" />" />
到濠涌上斜,諗住會三連敗

登錄/註冊後可看大圖
" />" />,好在呢次可以一口氣上晒。

登錄/註冊後可看大圖
" />" />
...

升級   9.35%

該用戶從未簽到

今晚激ㄚ... 由頭到腳大汗連身...

登錄/註冊後可看大圖

頭半程對腳虛虛地... 跑下跑下D態又有反D有反D
上油站時去到幾多就賺幾多, 橫店都差5多ga la
UST上來認真拿你命3000, 落幾多要還凸 OMG
濠涌來回o key....
跑反屋企時念....其實對腳待我不薄

TKOer 好腳力, 拍住跑下跑下又有貨去喔...

登錄/註冊後可看大圖

牛牛同哈利又系1st跑E條路, "電"ㄚ, 我頭兩次都1樣爆曬...

登錄/註冊後可看大圖

馬拉 +把勁啊  

登錄/註冊後可看大圖

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 TKOer 於 2011-4-25 11:14 PM 發表
蠔涌比想像中容易,可能之前未試過跑上黎,比佢嚇一嚇。
16,唔鬧你變態都唔得,你快搵個醫生(獸醫更佳!)驗下你對腳係乜構做!
公牛,好開心認識你,下次會提你帶手巾仔,戰鬥力一提高!
馬拉,你都好死快 ...
原帖由 哈利330 於 2011-4-26 09:10 AM 發表
16 唔係操完山真係未必跟到。

今日對腳打柴左啦....周身軟來來+腳浮浮 ~~

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-4-28 09:41 PM 發表
16,聽日星期5跑嗎?跑大圈or澳景

E 2 日無上來,再約....

原帖由 TKOer 於 2011-4-29 01:28 AM 發表
16、馬拉,星期一晚照舊6:30-7:00起跑,ok嗎?
我想跑:運動場、醫院後山、落蠔涌(唔入科大)、直入西貢公園(即西貢碼頭、滿記甜品嗰度),來回21k。
路線圖

E幾日都下雨woh,跑E條路來回要2�3個鐘ga,同埋天黑時灣多路細好危險.....
朝早跑好D

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-4-30 05:47 PM 發表
本來想去跑430青公,但無耐要返工,惟有收工獨自跑返屋企,車費都省返,由藍田公園起步,經寶達>翠林>寶林路>運動場>尚德約11k多!
http://connect.garmin.com/activity/82415223

ching 果然堅, 跑多D就來快我多多聲ga la....

跑邊度? 是但喇...prefer Mon morning...

腳痕ge話, 反下E個, 全平路
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=6968&extra=page%3D1&page=847

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 TKOer 於 2011-4-30 10:48 PM 發表

星期一早上跑好喎!其實我下午有野做,晚上跑都有啲趕仲唔知黎唔黎到。
你話星期一跑馬鞍山??定係話腳痕就星期日跟佢地跑呀?
我今日跑青公只係跑左14.5k就頂唔順,仲點跑馬鞍山21k呀

今日累累地, 明天rest 喇. 連操M3,4 都唔去.
跑TKO-Sai Kung 來回 遲D 先, E幾日乘機透下, next Wed 先返來

升級   9.35%

該用戶從未簽到

原帖由 ericlam 於 2011-5-2 09:56 PM 發表

馬拉和大家,好久沒見,很多個星期都因工作未能來操課,只有自己亂跑。

哇,那條cwb road 長命上什麼可以跑到尾啊,太勵害了,我今天下午跑到大roundabout 往右拐,毛甘今,但身都全濕。。。

入UST果個?