香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011.4.17 Panasonic 飛達復活慈善跑 (名額己滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 4 天

賽事網頁:
    未有提供

主辦機構網頁:
    http://www.pacers.org.hk/

表格下載:
    http://www.pacers.org.hk/EASTER%20RUN%20FORM%202011.pdf

網上報名:
    未有提供

路線地圖:
    未有提供

主辦機構: 飛達田徑會
    協辦機構: 信興教育及慈善基金
    日期      : 2011年4月17日 (星期日)
    時間      : 8:00 a.m. (成人組)/8:05 a.m. (少年組)
    地點      : 沙田運動場
    路線      : 成人組 - 由沙田運動場出發, 沿馬場外行人路, 雙橋及城門河緩跑徑, 跑至馬鞍山海濱長廊折返
                  少年組 - 由沙田運動場出發, 沿馬場外行人路, 跑至體育學院附近折返
    距離      : 10.00公里  (成人組)/3.00公里 (少年組)
    時限      : 1小時40分
    組別      : 成人組
                  男子 - 元老組 (1958-), 先進組 (1959-66), 高級組 (1967-75), 公開組 (1976-91)
                  女子 -先進組 (1962-), 高級組 (1963-75), 公開組 (1976-91)
                  少年組
                  男子 - 少年III組 (1992-96), 少年II組 (1997-99), 少年I組 (2000-2002)
                  女子 -  少年III組 (1992-96), 少年II組 (1997-99), 少年I組 (2000-2002)
    費用      : $180 + $30 (証書費)
                   (信興教育及慈善基金會為每位參加者額外捐出$60予奧比斯(Orbis))
    名額      : 1,400
    截止日期: 有待公佈
    查詢      : 2690-1849/[email protected]

+1 0
    上一篇︰元朗區新人~!!廿幾歲先鍾意跑步下一篇︰食鹽同食powergel的分別

升級   55.2%

擦汗
  • 簽到天數: 544 天

天氣唔好~
    達唔到我既目標~ (50min內)

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 34 天

原帖由 Tarry 於 18-4-2011 13:41 發表

好姊妹響到, 我都好意外, 無諗跑得咁差應該無獎攞, Pb唔到, 跑完趕住走la, 唔該晒妳代我領獎 , 否則獎盃無得補領ga la,
    好開心好感恩 x 2
    唔洗客氣,下次再一齊努力過啦。

升級   0%

開心

多謝  mill & joew

升級   9%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-4-18 17:10 發表
    恭喜Terry Sze, 奶仔, Cat姐, 尋日復活跑得獎~

恭喜Terry Sze, 奶仔, Cat姐, 尋日復活跑得獎 * 2

升級   22.63%

該用戶從未簽到

回復 156# 的帖子

Thanks Ching
    跑得比較無力. 時間慢了. 但比上年好. 繼續努力.

升級   2%

該用戶從未簽到

想問下3K少年組比10K遲起跑幾耐
    因為我10K個Official time寫左落3k度...

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 340 天

恭喜Terry Sze, 奶仔, Cat姐, 尋日復活跑得獎~

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 21 天

原帖由 jogging_cat 於 2011-4-17 21:38 發表
    今日天氣好焗熱,跑得好辛苦,本來都想唔飲水,但跑跑吓好似水滾咁,唔飲唔得呀,完成時間56:40, pb唔倒,但都有意外收獲,得個第八名,好開心好感恩,仲要同我個好姊妹一齊攞奬,不過可惜佢唔知 ...

好姊妹響到, 我都好意外, 無諗跑得咁差應該無獎攞, Pb唔到, 跑完趕住走la, 唔該晒妳代我領獎 , 否則獎盃無得補領ga la,
    好開心好感恩 x 2

升級   0%

開心

升級   37.45%

奮鬥
  • 簽到天數: 6 天

Thanks!
    我跑分組 100名內
    比上年快左兩分鐘
    都算係咁囉
    不過下年就唔玩啦............  

升級   47%

奮鬥
  • 簽到天數: 2 天

成績出左了!
    男子10K: http://www.pacers.org.hk/10kmens%20417%20result.pdf
    女子10K: http://www.pacers.org.hk/10kwomen%20417%20result.pdf
    少年3K男: http://www.pacers.org.hk/3kboys%20%20417%20result.pdf
    少年3K女: http://www.pacers.org.hk/ (本身條link有問題, 入去再click女子姐3K)

我差半秒有分組第十. 十名內有獎牌.

升級   43%

該用戶從未簽到

我第一次係呢種天氣跑,幾K後已成身發滾,透唔到氣咁,好驚中暑,曾經想過放棄,最後都捱返終點,時間55 mins.個個cool down時都大叫難頂。

升級   47%

奮鬥

原帖由 晴朗 於 2011-4-17 21:11 發表

噢,多謝師兄資料,其實跑多跑少都冇所謂,得個知字啫。
    老實講,今日天氣咁焗,跑得完都有啲難度。

Ching做法正確. 有懷疑應查證. 我上次渣打半馬亦出現手錶多計500m.
    想找綱友查証但不果.

今日真係好辛苦. 我從未試過在25度88%濕度比賽.
    雖然PB但純因賽道平坦.

不過我都覺得算是一課寶貴經驗.
    希望多些在炎熱天氣下練習. 盡量習慣.
    只怕中暑.

升級   0%

開心

今日天氣好焗熱,跑得好辛苦,本來都想唔飲水,但跑跑吓好似水滾咁,唔飲唔得呀,完成時間56:40, pb唔倒,但都有意外收獲,得個第八名,好開心好感恩,仲要同我個好姊妹一齊攞奬,不過可惜佢唔知自己有奬攞,走咗lu,唔可以同佢一齊影相tim。

升級   25.85%

開心
  • 簽到天數: 10 天

原帖由 trektrek 於 2011-4-17 19:21 發表 我無用GPS. 用Footsensor. Show 10.15K. 我收貨.

噢,多謝師兄資料,其實跑多跑少都冇所謂,得個知字啫。
    老實講,今日天氣咁焗,跑得完都有啲難度。

升級   85.79%

該用戶從未簽到

今日真係跑得好辛苦...
    我跑得慢,約78mins。

回程時見到有分別四五位跑手在最後三公里內瞓低。
    似乎都係中暑同抽筋。
    有位神智仲要好似唔係好清醒。
    希望佢地冇咩事啦...

另,我用iPhone 的RUNKEEPER TRACK。
    出嚟係9.5KM....
    +/- 10%內,我覺得都OK 喇。

升級   47%

奮鬥

原帖由 晴朗 於 2011-4-17 18:32 發表
    我部電話個GPS,Map到條路有10.5K喎,唔知有冇師兄的資料可以對照吓?

我無用GPS. 用Footsensor. Show 10.15K. 我收貨.

升級   25.85%

開心
  • 簽到天數: 10 天

我部電話個GPS,Map到條路有10.5K喎,唔知有冇師兄的資料可以對照吓?