香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011.4.17 Panasonic 飛達復活慈善跑 (名額己滿)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 2 天

我見佢張報名form話路線正在申請中
    咁恐怕又會成為沙田10km河畔賽翻版
    條路唔批准而被迫取消

*如果真係批到條路搞比賽既,呢次既賽道其實正正係"扶輪10k"所跑既賽道黎

升級   0%

開心

今個賽季我暫定跑埋下個月就收咧lu~~~
    因為我要為我既final project 博殺
    同埋之前沙田10km河畔賽單野話取消之後,我睇黎以後都唔會再係沙田區度跑比賽
    但我好可能我會過黎影(如果搞得成既話)

升級   0%

開心

原帖由 成記士多 於 2011-3-23 00:41 發表
    好早報佐。
    有師兄知批佐未呢?

According to 飛達田徑會既網頁:
    飛達慈善復活跑十公里及三公里組別已滿額。通知書及出賽名單將於28/3後以電郵方式寄出,如未收到通知書,可電郵致本會。未能接受報名人士,請參閱出賽名單。

好明顯呢場賽事係批准左,唔會重蹈番3.13 HKMP既沙田10KM河畔賽既覆轍

升級   0%

開心

佢個參賽者名單個次序比較亂
    可能要有好心人汁一汁佢先會睇得冇咁辛苦

升級   0%

開心

原帖由 trektrek 於 2011-3-29 13:16 發表

經典. 所有組別在同一個list出現
    我同我仔女(3K)的名在同一出賽名單上.

照你咁講,佢官方出賽名單既編排好有可能係以報名日期既先後次序而排
    咁排就咪排出個"大頭佛" LOR~~~ " />" />
    所以我其實而家暗中整理番d名單,就知道呢場賽事有幾多人參加
    同埋各個組別既報名人數分佈

升級   0%

開心

原帖由 keiyung0428 於 2011-3-29 15:36 發表
    城市之王取消左,呢個又冇我個名,唯有等下次啦!

張官方參賽者名單冇你個名係咪你眼大睇過龍呀?
    因為佢張list既編排都係有D問題
    如果你真係報唔到既話,就可能要等大約五月中舉行既元朗青年節長跑賽

*至於每年五月初舉行既必達夏日長跑,係前日Tolo 10k賽既會場已經有必達既人宣佈左今年既賽事取消

升級   0%

開心

原帖由 shogikin 於 2011-3-29 17:53 發表
    點解近來的比賽
    好像咁難報名
    是不是好爆

Kin in Running

堅堅,而家係長跑賽季既季尾黎
    比賽已經相對地比較少
    加上今年已經有二、三場賽事因道路安排既問題而停辦
    導致近期已/即將舉行既賽事都多左好多人參加

升級   0%

開心

原帖由 stunyap 於 2011-3-30 11:53 發表
    通告日曰改,資料亂到爆......同上年一樣

飛達會搞既比賽俾我既感覺都比較亂
    雖則我冇報過佢搞既比賽
    但據我之前睇佢今年新春長跑既情況
    我相信黎緊呢次會亂上加亂

*佢既參賽者名單又有新既version

而領取晶片號碼布事宜如下:

領取日期:4 月 9 日至 13 日(星期六至三)
            領取時間:中午 12 時正至晚上 七 時正
            領取地點:尖沙咀”PANASONIC 人?電器店” 對出位置
            地址: 九龍尖沙咀彌敦道 63 號 國際廣場  5 樓 (尖沙咀站 H 或 R 出口 )
            電話:  2332 3723
      請注意,以上物資不會在比賽當日派發,未能領取者將不作補領。
            如未能親身領取,可填寫代領授權書予受委託人代為領取。
            未能參賽者將當作棄權論而不作退款。
            紀念品尺碼有限, 先到先得
          參賽者或代領者需連同 身份證明文件或副本報上參賽者編號 領取物資

升級   0%

開心

原帖由 trektrek 於 2011-3-30 13:42 發表
    想知條賽道係點.
    唔知10K路線圖有無?

條賽道就同扶輪10公里賽既一樣

升級   0%

開心

原帖由 trektrek 於 2011-3-30 16:45 發表

Thanks Ching.
    不過我無跑過扶輪10公里賽.

根據賽會資料: 由沙田運動場出發, 沿馬場外行人路, 雙橋及城門河緩跑徑, 跑至馬鞍山海濱長廊折返...
    (睇完唔太明)
    有無ching ctse可以從Google map 上劃條路線來 ...

登錄/註冊後可看大圖

呢幅路線圖我相信會解決到對於沙田區賽道不熟悉跑手既疑難

升級   0%

開心

各位聽朝有份出戰既跑友,加油呀~~~~
    夢璃聽朝會係沙田同廣大跑友見面^ ^