香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

北京马拉松最新消息

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jeffmiao 於 2011-6-20 00:31 發表
北京是小弟鄉下,原來想跑全馬但近排工作忙加上天氣熱哩數加不上去,最後報了半馬,能否成行還要看工作和假期安排,應該問題不大。

師兄是網上報名?付款完成未?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jeffmiao 於 2011-6-20 09:58 發表

是網上報名,6月16日第一天就報了。已成功付款,我用建設銀行的網上銀行支付的。

報名後到付款,我用中國工商銀行,唔問我口令咭就話過唔到錢,真係唔識付款,又無匯款呢樣野,請指教!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

謝謝 jeffmiao 師兄回覆,原來咁覆雜,我已經響大陸開了工商銀行戶口及申請網上戶口,有口令卡,但是還是不會用,都是算了,我舊年是找旅行社代報名,點之佢既服務太好了,一早就派人去拿了跑手包,我們去到會場拿時才知被他們拿走了,所以件衫好大都無得即場換番細碼,那旅行社最後(旁晚)派人將所有跑手包送到我們住的酒店,他們的服務太好了! 所以不太想經旅行社報名囉。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

謝謝 kennysze 師兄,好詳盡的解說! 明天會試!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Simonl 於 2011-6-20 15:33 發表
我也想報北馬,但每次報國內賽事都會遇到匯款問題,看來要問一下長X旅行社有否代辦服務。

我舊年是長X旅行社報名,他們服務太好了,如果明天也報不到,會再找他們幫忙。

升級   0%

該用戶從未簽到

按"我要報名"會彈出以下訊息,相信已停止報名。

2011北京马拉松报名即将开始,请时刻关注北京马拉松动态

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2011-6-21 17:15 發表

猫咪后来是可以进去的。。然后是用户登录界面。。。可能官网的程序有些问题,不稳定。。。

不过上面显示全马只有600多剩余名额,不知道真假。。。现在都crazy啦,哈。。

BTW,这个报名速度追上香港渣打了,嘿嘿  

謝謝貓咪!

北馬報名比港馬難啊!

剛剛又上到網幫朋友報了名及付了款,相信真的只餘少量名額,有興趣跑北馬的請快d報啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2011-6-21 19:15 發表

看来亮哥的支付宝点券充分利用了。。。

BTW,猫咪还不知道那个点券是啥模样呢。。。可是购买有折扣的说?

那卷只是收銀機打出來的單子,有一組22位號碼的數字,沒有折扣,在淘點網上輸入後就可為支付寶戶口增值,現在學識了用支付寶,真要多謝Kennysze師兄啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-6-21 22:34 發表

那麼快滿,暈啦!!

馬拉想報北馬? 係就快手d啦!  真係好快滿,如果你支付寶無錢請出聲,我今日入左錢還剩很多(足夠代三個人俾錢)。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 馬拉 於 2011-6-21 22:46 發表

唔該亮哥,支付寶錢報名係冇問題,係D時間.假期問題...

呢d問題真係難解決!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-6-21 23:47 發表
5日爆滿......

北馬睇黎都要早d玩左先,遲d變埋東京倫敦果d要抽餐死就麻煩........

大勢所趨,無辦法啦! 可能出年會改抽籤~

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟年幾前已經開了支付寶戶口,一直都唔識點樣增值,昨日才跟Kennysze師兄的步驟成功替支付寶戶口增了值,淘點的【淘點帳戶電郵】我照打支付寶賬戶的電郵地址:[email protected],密碼就是支付寶賬戶的登錄密碼,記住係登錄密碼不是支付密碼。就可以登錄淘點,可以按我的賬戶,淘點充值,淘點充值卷,跟住剔OK充值卷,充值券編碼         :請輸入22位數字的充值編碼及驗証碼,按下一步便可。
OK便利店可以買充值卷,有$200,$500及$1000,買了不能退,要7日內使用,否則作廢。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 derek_cat 於 2011-6-22 09:59 發表

買了不能退,要7日內使用,否則作廢。。。。。

是的,是那張增值卷要在7日內使用作充值,否則作廢。所以我昨日買的卷已經全部用了來充值,支付寶賬戶現在有錢,可以留待將來報國內賽事了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2011-6-22 16:31 發表
Full already....cannot pay $$$ la....

昨午問過要否幫你付款,你話有野做緊,之後無再覆我,原來你未俾錢,但係你之前上網報左名未?如果只欠付款,應該可以而家付款的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2011-6-22 23:11 發表

亮哥吾該你呀...但我諗住check返個登入名稱及登入後已發現報名已滿...不能再付款了...

佢個中文版面唔俾登錄,但係我試過首頁click右上角的 English,Registration,可以登錄及show番付款未喎,你試試丫!

升級   0%

該用戶從未簽到

我的問題是︰起初我已先後在以上2個網點成功注冊

既然已經成功注冊,當然唔可以再注冊啦!
你應該係按"注冊"左手便的"登入"掣,不是按注冊掣,請試試!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2011-6-23 15:51 發表
亮哥....

please see see...I have no chance ga la...

咁無法啦! 明年請早! 希望佢唔好學英國、日本咁變為抽籤啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2011-6-24 00:09 發表

唉...今年快左好多滿呀

咁快滿,出年好可能學外國的抽籤制,到時仲難報名!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 chanlouis911 於 2011-6-24 10:04 發表

KF...May be...May be Shanghai!!!

上馬也是AIMS承認的賽事,比北京更有氣氛,有好多觀眾打氣,跑市內,全平路,適宜做時間,上馬我都決定會跑!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-6-24 23:54 發表
又跑上馬!? 咁台馬厦馬呢??

台馬都會跑,12月4日跑完上馬有兩個禮拜休息,12月18先至係台馬,無問題卦!
廈馬....應該去既....機會不大。