香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

跟拿匙跑步日誌

升級   98.9%

該用戶從未簽到

大家好,我係Gunners,係度刨各位師兄師姐ge日誌就多啦,仲學到好多嘢
而家我都開番個blog,希望各位多多指教,俾d意見
+1 0
上一篇︰請教:租車(RB)一問下一篇︰LUNAR RUN OPEN

升級   98.9%

該用戶從未簽到

自從隻腳傷左之後,今日再次踏足運動場,用左30分鐘慢行左5個圈.希望可以快d好番,可以再同各位一齊跑過

升級   98.9%

該用戶從未簽到

覆完診番黎,醫生話條骨進展唔錯,不過仲未夠硬,唔好做劇烈運動住,唯有忍吓腳先
仲有多謝咁多位師兄大駕光臨

升級   98.9%

該用戶從未簽到

今朝好好天,陪個女番游水班.平時呢個時間多數會係隔離球場跑步,而家唔跑得唯有游水啦
蛙式游左2k,時間64'46"

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 12# 的帖子

Hi Tarry,跑步游水我都係玩玩吓嫁咋,從未諗過攞奬,不過妳講個果比賽d資料邊度有得睇

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 13# 的帖子

Cat Cat,多謝晒,我都祝妳早日康復,有機會一齊跑吓,長跑長友

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 16# 的帖子

多謝晒stan兄,琴日條線好唔好跑呀

升級   98.9%

該用戶從未簽到

真係唔該晒呀Tarry,入左大埔體育會個網頁,舊年就10月10日舉行,今年未公報,遲d再留意吓.

升級   98.9%

該用戶從未簽到

今日去徤身室,見有部跑步機無人用,忍唔住跑吓,用左40分鐘跑左5k,跑完都ok喎,
隻腳無乜唔妥,希望慢慢練返,遲d再上街跑過
另外踩單車機23分=9k

出左身汗,好舒服

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 26# 的帖子

Stanley,禮拜三開始返通宵,唔黎住啦,而家都係諗住跑機先,攞返d感覺,因為始終唔敢大力踩隻腳落地

升級   98.9%

該用戶從未簽到

回復 24#&#25 的帖子

多謝Tarry及Cat Cat

升級   98.9%

該用戶從未簽到

今朝去左游水,練吓好唔掂ge自游式,好似interval咁游一個池3分鐘連休,游左十個池,真係屎呀
然後再用蛙式游左2k,時間61'48"攰到呢
另外大人話可以去運動場跑吓喎.好感動呀街就唔好住,佢話d街唔平呀.好有道理喎.

升級   98.9%

該用戶從未簽到

話咁快就抖左個幾月,聽日要返工啦,希望唔會脫節左啦

升級   98.9%

該用戶從未簽到

原帖由 jogging_cat 於 2011-7-9 20:48 發表 Gunner ching 好犀利呀,游完 interval 仲游多一粒鐘,勁呀!慢慢跑返一定仲犀利呀,加油。

Cat Cat,我果d唔係真係interval,祇係游一個池就無氣,要抖抖,都仲未可以連續游兩個池,要練多d至得

升級   98.9%

該用戶從未簽到

今日去左運動場試吓跑,同踼吓腿
熱身400m x 3 (1'56/1'57/1'55=5'48)隻腳好似無乜嘢咁,跟住踼吓腿,練吓d基本功
再跑400m x 3 (2'15/2'12/2'07=6'34)隻腳有dd痛
抖左5分鐘再跑,今次跑慢d. 400m x 4(2'24/2'26/2'23/2'21=9'34)今次又無痛喎,真係要跑慢d至得

升級   98.9%

該用戶從未簽到

收左工走去做gym,踩左45分鐘單車,再上跑步機跑左10分鐘,腳軟啦.

升級   98.9%

該用戶從未簽到

琴晚好開心可以跟紀生同史sir學嘢,拉筋ge動作免強做到,踼腿就部份做到但多數都係唔係好協調,令到個動作好攪笑  
果四項腰腹動作真係好鬼難做,尤其踼腿成L型果隻,隻腳真係伸唔直.今朝訓醒仲成個人散晒咁,睇黎要練多d啦......  
交功課4K,做唔到紀sir要求,先慢後快(2'05"/2'07"/2'07"/2'19"/2'15"/2'26"/2'28"/2'26"/2'27"/2'21")23'01"

升級   98.9%

該用戶從未簽到

今朝陪個囡去練水,我就係球場慢跑左30分鐘,
隻腳應該無事,但係好似跑極都上唔到力,我諗要番多d啦
GPS記錄:http://connect.garmin.com/activity/101005508

升級   98.9%

該用戶從未簽到

25-07-2011跑街

今日走去跑街,天氣好鬼熱,諗住跑番5k,點知跑左3.5k已經頂唔順,跟住要行番屋企   

GPS記錄http://connect.garmin.com/activity/101584286

升級   98.9%

該用戶從未簽到

26-07-2011覆診

今日去同隻腳覆診,醫生睇完x光片話條骨未完全好番,叫我唔好做咁劇烈ge運動住.我同佢講我試過跑步都唔痛喎,但佢話唔痛唔代表無嘢ga.到時再有事仲麻顉.你自己小心d啦.10月25要覆診
咁即係點呀,跑唔跑得呀

都唔理咁多啦,最多跑短d,快就快唔倒啦......天生慢腳