香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 大圍新跑手
打印 上一主題 下一主題

14.12.2008 第七屆「樂善盃」30k 慈善賽

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-10 16:34 發表

我介佐杯麵好耐喇

小妹無食杯面同埋即食面好耐.... 太油... 食少少就唔想食....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-12 00:25 發表

迪迪,妳想推邊個?如果妳推我...小心我攬住妳一齊仆呀!" />" />

大圍兄..你大膽啦~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 02:52 發表
ee~~救命呀~~~~

你地兩個攬埋0左一齊碌...我都係讓開俾你地.....
咁樣 kandis ctse 好大機會拎背包 wow...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 12:03 發表
基本: 水 (1L) , 小量乾糧, 錢, 電話

考慮中: 勞工手套, 多0.5L水, 風褸, 行山杖(怕落碎石)................

小妹會有
power gel x2
大豆 bar x2
水 ~1L
保礦力 ~500mL
手套

電話

如果 ctse 平時唔用開行山棍..就唔好帶..佢對你來講係一個負累...
你拎手套就可以手做支持慢慢落..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrunrun 於 2008-12-12 13:01 發表
都係嗰句﹋﹋好驚!
Pre-trip過先知驚!

Target 是希望6小時內完成,就算亞大圍兄在終點食住等,
都唔駛等我咁耐啦!

我會帶的東西包括 : 2L水、帽、太陽眼鏡、2power bar、2 power gel、
         ...

ctse 既 target time 同小妹差不多丫... 到時在終點一齊開大食會啦...

大圍兄既 target 時間係 4 小時左右... 佢應該已經食到飽晒....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 13:15 發表
最後決定:
水 ~1L
保礦力 ~500mL
手套

電話

小相機

TARGET: 6小時!!

ctse.. 帶野食丫....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-12 13:40 發表
各ching/ ctse 上年大會 補給站係長/短咀  有稀粥食 + 可以補充水.
再去到西彎亭 有生果食

我都有聽過..打算食下粥... 水就應該唔駛補...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 14:14 發表
其實我行山好少食野~~~食蕉聴閒防老抽!!!!
不過蕉要咩返蕉皮落山........都係聴你話唔帶

帶其他

蕉皮可以周圍扔丫... 呢 d 分解到既野就可以亂扔.. 唔好扔響 d 人行既地方就可以

反而膠袋呢 d 不能分解既東西就要拎下山

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-12 14:10 發表
我應該會帶:
2L水
Power Bar x 2
Power Gel x 2

勞工手套
$$$
電話

pre-trip過一次咁多,會不顧安全搏一搏4個鐘完成有機會攞背囊,如果有ctse返到終點唔見我,最好call call我睇吓我有冇 ...

睇怕我回到終點果陣 ching 已經走0左啦....
不過我會試下 call 你 confirm 下你既安危

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-12 14:23 發表

ee ctse!唔好呀!!!!
會唔會下次行山,滿山蕉皮.........橙皮.............

其實好似話分解都要好多年......(唔知有冇講錯~~~)

唔會 ga~ 行山 ar sir 都係咁教我地...做埋肥料..食完個梨出年可能有梨樹...
你行果陣... 上蚺蛇尖之前..睇睇個垃圾箱附近..你會見到有棵車厘茄 (當然唔好食啦... 唔知有無毒)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Ning 於 2008-12-12 15:20 發表
蕉皮可以周圍扔丫... 呢 d 分解到既野就可以亂扔.. 唔好扔響 d 人行既地方就可以  

原來係咁 ga~
小妹知錯啦.. 咁我以後拎走佢啦...

咁我想問..如果係食完既蘋果之類既東西.. 咁係未都要長時間分解 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-12 15:35 發表

唔該使 ee ctse,如果搵我唔到記得搵人落山救我。

大圍兄..你不如拎定電話... 如果碌0左落山仲可以 call 飛行服務隊,....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 waynekkw 於 2008-12-12 18:56 發表

蕉皮可以用來跣後面D Ching。

登錄/註冊後可看大圖

想過前面D Ching, 就大叫:”Ching 甩鞋帶呀“ (只可用一次)https://www.longrun.hk/forum/images/smilies/monkey ...

wayne c兄真係好辦法.. 米粉頂果陣用就危險0左少少 wow....
我覺得應該可以每k用一次....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 前進 於 2008-12-12 21:14 發表
溫馨提示---如想上山無禁塞人,最好起步快跑至擺脫主人群!上山便會行得暢順一d!

謝 ching 指點..我都聽過一起步頭一 k 平路就跑0左佢先...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-14 18:24 發表
2008.12.14 樂善盃簡報
玩完啦,完成時間4'08,成功攞到背囊,真係好開心。
仲有要恭喜wayne兄攞埋風褸,好勁......
恭喜alex ching同runrunrun ctse又攞到背囊,勁.....
ee ctse都順利完成賽事,但係慢咗少少,要加倍努力。
報住咁多先,真係好攰要休息吓。

小妹知道啦.. 因為小妹唔可能好似你地咁..由頭跑到尾... 我只係急步行... 到最後兩 k 仲有力就跑埋佢...
不過我感覺到..跑番步之後上山既力量強0左好多..我在咸田西灣仲有力上上上~ 不用休息~~

大圍兄同埋 runrunrun ctse 在終點等小妹.. 有點意想不到呢..
更重要既係.. 就算我得唔到背包..都可以同 runrunrun ctse 既背包合照...
唔知摸過個背包..明年可唔可以拎到佢呢...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 DLO 於 2008-12-14 18:41 發表
行山活動6人不適送院  (明報)12月14日 星期日 16:45

六名參與西貢    慈善行山活動的男女途中先後不適或跌傷,由直升機送院。

送院的是五男一女,年齡由14至51歲,包括有一人頭部受傷。

今日在米粉頂..見到一位人兄要用夾板固定個手臂...另一位人兄就對腳出晒血....
另外在大灣見到直升機出動..
祝呢幾位參加者早日康復...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-14 19:18 發表
Welcome back!!!hgjD124" />" />" />" />hj
好開心咁喎, 唔知下年我敢唔敢挑戰呢?
原帖由 =chairman= 於 2008-12-14 19:34 發表

x2 ~ 我下年都想玩 ~ hgj091" />" />hj

running-sue ctse.. 車亞文 ching..你地絕對可以問鼎背包~ " />" />" />
明年一齊報...一齊 pre-trip 丫... " />" />

p.s. 恭祝你 pb + 得到季軍... 小妹都要努力 ~" />" />

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tango 於 2008-12-14 20:58 發表

玩山賽真係好危險,前年我都出事,之後兩年都係志在完成,最緊要安全到埗,今天無壓力下名次195,滿意

ching..你既排名都好前下 wow~~
有速度之餘又玩得安全..勁~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-14 22:25 發表

我都見到呢兩個人呀~~~當時用夾板固定個手臂,仲用冇線電要求支援
另外又見到有個腳指出血~~~

其實我應該同你差不多時間.. 可能我地已經遇上過對方...