香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2011.11.13 Asics 香港十公里挑戰賽

升級   43.67%

該用戶從未簽到

HK$150 報名費... 好想跑, 但對於我呢個窮鬼.....好似好貴

升級   43.67%

該用戶從未簽到

ASICS香港10公里挑戰賽2011
接納通知書上之錯誤姓名
﹙男子壯年組﹚

由於技術問題, 閣下可能收到並非印上自己姓名的接納通知書,而有關之資料已經作出更正。為避免引起混淆,接納通知書將不會重新印發。請 閣下帶同已收到之接納通知書於指定日期及時間內領取跑手包。如 閣下未收到接納通知書,請出示 閣下之身份證明文件領取有關跑手包。亦可於領取跑手包時查閱有關 閣下之個人資料是否正確。有關領取跑手包之詳情,請見如下:

依家支票又未過數,
如果我收唔到接納通知書, 又未比錢,  我又點知接納左報名未 ?
萬一去到又搵唔到我個名咁點算 ?
今次聽落都幾大鑊下....

升級   43.67%

該用戶從未簽到

我初頭都好似你咁諗,點知 ... 有特殊例子 :我收唔到任何信件, 又收唔到任何 email, 支票又未過到數.以上 3樣都係無, 咁我都以為我報唔到.但係我又覺得有 d 野唔合邏輯.(因為寄信同 email 都唔一定 100% 會收到)咁咪膽粗粗打去問田總.後尾回覆.  check 左有我個名喎 (當然check 埋身份証啦)

升級   43.67%

該用戶從未簽到

原帖由 longing 於 2011-11-14 10:45 發表 尋日賽事途中,有冇人見到有個男參賽者頭部受傷,血流如柱?知唔知他的傷勢如何?眼見他的傷勢似乎很嚇人,很令人擔心呢!

希望果位參賽者無事啦.

不過比賽見到好多危險都係由跑手做成.

例如 :
切線前唔留意左右同後面情況, 話 cut 線就 cut 線. 好多時累死後面既人都唔知.
D 人飲完水 D 杯就咁掉地下, 成日搞到後面 D 跑手要避紙杯, 好易跌一跌.

.... (難道時間緊要過其他跑手既安全 ?? )

希望見到又跑手都有返 D 禮儀. 令到比賽過程跑得開心又放心.

升級   43.67%

該用戶從未簽到

我有大會時間, 無左晶片時間, 點呀 HKAAA

升級   43.67%

該用戶從未簽到

比賽前我好好咁保管塊晶片, 無折曲過佢, 點知無個人時間, 好失望囉. (號碼布連晶片, 響其他比賽都試過用, 呢次我第一次遇到無個人時間)

報名費又唔係平, 好心整 D 好D 既晶片啦.起步見佢掛響頭頂個條似電線多 D ....唔通起步要響下面跳起先得  ???真係好 Q 流 !

支水同件衫都係有 SPONSOR. HKAAA 收收埋埋 D 錢 用左去邊呀 ????
(今年我都跑過 D 報名費好平既比賽, 人地都會派個生果食下, HKAAA 都唔識做)

唔該, 今年渣打千祈唔好轉晶片呀

升級   43.67%

該用戶從未簽到

原帖由 rabbit88 於 2011-11-16 15:36 發表 經過終點後, 會有工作人員用儀器掃你的號碼布, 如沒有掃或者有機會出事.無人掃過我..
掃過都唔一定有記錄.我過左終點後, 都有職員掃過我晶片, 但係最後我都無 chip time.

升級   43.67%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2011-11-16 17:07 發表 chip time :  到終點時間 - 過起點時間official time : 到終點時間所以有official time 無 chip time很可能表示  到終點時 scan到晶片起步時 scan不到晶片而過左終點後,有職員掃過我晶片只是再sca ...

可能我生得矮, 所以掛o岩張號碼布, 條天線太高掃唔到我, 唯有咁安慰自己