香港長跑網  - 長跑長友

樓主: saki
打印 上一主題 下一主題

2012.1.8 心晴行動飛躍海洋公園慈善跑

升級   30.2%

該用戶從未簽到

過去兩年都係$190.

原帖由 得得地 於 2011-9-14 13:28 發表
支持咗 [大姐明] 兩年.
我都有諗住繼續支持.
睇吓到時詳情點樣......     

但好大機會跟美記半馬撞期.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

FB收到消息, 10月31日會在海洋公園開記招, 到時應該可以開始報名.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

報名日期延長至12月8日凌晨12時截止.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

跑完返到屋企嚕。

真係跑入去海洋公園裡面,前半段全上山都好甘下,都係一個很好的斜路訓練。

36:15跑完7公里(很懷疑有沒有7k,有一兩段太斜我寧願行,以我的龜速太可能keep到5分11秒1k,不過7k不是標準路程,算了吧)

陳家豪、姚潔貞也有來跑,也見到馬時亨、吳綺莉&鄭裕玲,當然還有大姐明)

如果不是報名費不是一下子加到$350,相信會有更多人參加。($250以下會較合理)

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2012-1-8 10:59 發表
我都有跑, 但著網衫既人好少..得我同一個大便晴子 AND 一個睇唔清楚佢係邊個既師兄......睇來今日都無網友影相既啦..

我沒太留意, 記憶中見到一位ctse及一位ching穿網衫(我自己當然只有舊網衣, 但倒沒穿它去跑), 另一兩個是穿友網的戰衣.
至於影相, 我倒不太擔心, 主辦單位過去兩年都有專人影相(去年有一張更影得我好靚好pro)
過一兩日去sportsoho找找看.

原帖由 wlau 於 2012-1-8 11:00 發表

不過DO DO 講到明無跑...但大姐明有無跑呢?

大姐明去年都係象徵式跟跑, 這7k如得得地所講大上大落有一定難度, 她雖是心晴icon, 但就算她不落場跑相信沒人會介意.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2012-1-8 11:14 發表
今次個比賽真係攪得幾亂, 第一就係報坐車, 我一開始報左坐車, 但之後收到E-MAIL 話INFO 無左, 要我再填過..
好啦, 到拿選手包..又話無我坐車RECORD...咁我登記多一次啦..
點之..又打來話我坐果班車唔夠人, 要轉坐 ...

坐車方面又真係幾亂,
報名表格有提到如需坐shuttle必須註明, 但個表格上又無俾人tick上車地點,
而原本shuttle定係6:00, 6:15/6:20的shuttle, 到取跑手包時又改為5:45/6:00/6:10, 到後來某些班次唔夠人時要合併班次, 又要逐個通知更改上車時間.
如果一早係表格度俾人揀, 取跑手包時才通知更改上車時間, 就唔駛咁麻煩.
再者如果6:15上車, 7點比賽, 根本就唔夠時間熱身同寄存行李, 而且要遷就一班嘉賓, 所以順延至7:20開跑好合理.

嗚槍那一刻我完全沒有心理準備, 我仲搞緊部手機的Nike app, 結果是一路跑一路搞個臂袋, 係咁被人過.
不過算啦, 始終不算一個大賽, 我只當它是一個斜路訓練算.
希望主辦單位下年搞好佢啦. (我跟得得地一樣, 已連續第三年支持).

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-1-8 13:30 發表
我連續三年支持.
舊年係里數問題, 同封路斑馬線位問題, 我有向 [心晴行動] 反映.   (無收到任何回訊)

今年我冇乜覺得乜嘢.
開跑時間變動, 對於哩啲多贊助多藝人嘅活動, 有時少不免.

路程大上再大落.
見到 chisuet 兄, 我有叫過你.
見到 saki 版主, 同一位跑得好快好快頭十名上下嘅師兄 !

(35:41)   

登錄/註冊後可看大圖

下年睇吓佢跑邊到, 應該都會繼續支持.

非常唔好意思, 我真係大懵, 你是在開跑前還是跑完後才見到我?
我全程都聽住mp3, 可能聽唔到你叫我.
我跑後也見到一兩個好像較面善的, 我慢你半分鐘左右, 可能其中一個真的是你.
(我認人能力很差, 真係非常sorry, 下次如再跑這比賽, 見面時可以whatsapp或call大家)

聽司儀的口吻, 是日後都想係海洋公園搞.
下年我都應該會繼續支持(除非撞正美津濃半馬).

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2012-1-8 18:05 發表

都因為同日仲有其他比賽, 離島同大埔糖尿病....D人好多去晒果邊..

原本呢個好吸引, 但由$190一下子加到$350, 7km唔上唔落, 確實嚇走好多人.
雖然係慈善, 但同日的糖尿一樣也是慈善機構搞, 但報名費相對較平.

我估佢想打造成另一個Unicef, 但佢首要是改善配套及執行方面的問題.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 得得地 於 2012-1-8 18:48 發表

唔緊要, 我係途中叫你, 即轉折點無耐...
剎那間, 見到你, 有帶帽...

[認人能力] ~ 我記得你哩句 !
你以前都係咁講 !!!   

登錄/註冊後可看大圖

呵 ?
海洋公園係有少少吸引力嘅...... 估唔到陳家豪姚潔貞陳潔儀都嚟......
再喺哩度攪... 睇吓佢會唔會撞其他賽... 人數多唔多真係唔敢講......

陳家豪姚潔貞陳潔儀都嚟-->這個我都意想不到. TWAC仲成隊team黎.
最吸引佢地的, 可能海洋公園的全年入場證
尤其係家豪及潔貞兩個, 跑完可以一齊去海洋公園, 當係拍拖節目.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 wlau 於 2012-1-8 23:44 發表

"記憶中見到一位ctse及一位ching穿網衫" 個ching 係唔係一個死肥仔咁既樣呢.. 如果係, 果個係我啦.. HAHA
ctse 應該就得一個(我所見下.. HAHA)..

那位ching企在我後面, 算fit (你而家跑得多左應該fit左, 你張profile相應該要換下囉)

ctse在我前面, 幾靚女架.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 大便晴子 於 2012-1-9 03:09 發表
場刊冇寫沿途會有幾多個水站, 加上今日天氣乾, 上斜運動量都好大~
最後我寧願渣住支水跑, 都唔想變人乾~
上山後發現有一個水站, 不過再多一個水站會更好, 得一個唔多夠, 好彩拎左支水跑

原帖由 macwindyhk 於 2012-1-9 08:35 發表

我直情無預有水站,想攞又比個CTSE攝左先,於是無飲到
真係比平時快口乾D..................

一開頭上斜,感覺上極都仲有................但幸好能堅持無行到

一個比賽通常3-4k左右才有一個水站,
所以呢個7k比賽, 得一個水站算正常. 不過最好係地圖上寫明會好一點.
另開跑前都應該有個水站, 佢開跑前都係俾一支支水俾人, 飲哂可能要去洗手間, 飲唔哂又好似好浪貴, 拿著跑又好唔方便 (佢可能想用少點紙杯), 結果我上線前也沒喝水, 都有少少口乾.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

原帖由 macwindyhk 於 2012-1-9 08:35 發表

一開頭上斜,感覺上極都仲有................但幸好能堅持無行到

大部份斜路我都堅持跑(因為我當這個比賽是練斜路), 只有少部份太斜, 跑跟行其實差不多, 我寧願行以保留體力,
況且我步行速度不弱, 即使行也只有一兩位可以係斜路上過我頭.

升級   30.2%

該用戶從未簽到

有成績啦! 不過除了官網之外, 好似唔見有跑手的相片. 等我問問佢地.

http://www.jmhf.org/run/info.jsp?nav_id=107