香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

大家有冇同屋企人一齊跑步的經驗呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

我爸爸媽媽平時好少做運動,所以佢地既健康都認真麻麻,近幾年開始肥胖。我幾年前曾試過每逢假日同佢地打羽毛球,不過佢地持續左一段時間就放棄了 ~~

上年開學之後我就開始玩長跑,經常假日去練跑 ~ 但係屋企人就話寧願我去溫書,跑少 d ~ 哈哈 ~ 於是我成日用「要有健康的身體先讀到書」的藉口去跑步。

不過之後,為左屋企人的健康,我嘗試強迫佢地每個星期日一齊去慢跑,體驗下跑步的樂趣 ~~ 佢地又肯 wo ~~~ 開頭佢地真係跑左好短時間就冇氣 ~~ 不過過左幾個星期後,佢地好明顯已經跑多左同埋冇咁快冇氣 ~~ 哈哈 ~ 連自己都覺得幾開心架 ~~~ 同屋企人一齊跑步係幾開心的 ~~

不過只維持了三個月,屋企人就話夏天太熱了,唔想跑住 wo ~~~ 希望等天氣轉涼的時候,屋企人會做番運動啦 ~~~

各位讀緊書既朋友又或者其他 Ching Ctse,你地有冇同屋企人一齊跑步的經驗呢?
+1 0
上一篇︰2008.10.26 - 佳得樂挑戰賽下一篇︰香港仔水塘越野跑路線

升級   0%

該用戶從未簽到

我覺得好羨慕呀 ~~~ 可以一家人分享下跑步心得 ~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

火兄阿爸咪好少休息時間 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

火仔,做你阿爸個仔真幸福!