香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

[轉載自fb] 夢璃在xx周年越野跑的不愉快經歷

升級   63.68%

該用戶從未簽到

學生做就唔出奇...
但為人師表, 竟然這樣...行為非常荒誕無比...
一定要forward出去~ 最好俾返果班人知...佢地的所作所為, 係有其他人看在眼內的!!

升級   63.68%

該用戶從未簽到

原帖由 lewischan 於 2011-10-19 09:12 發表

比賽場上有比賽的規則, 目的是想大家在一個公平的情況下比賽。
如果英美對北韓不滿而在Olympics Games 上 對北韓運動員 干擾的話,這是不能接受的

對!!!
比賽就係比賽, 係一個比較實力的戰場...
而非爾虞我詐、出陰招的戰場~

縱然平日有咩深仇大恨, 都唔應該出現係唔應該出現的地方~

就算現在打仗都有規矩, 唔可以亂炸非軍事區...
落毒、買兇....暗鬥另計~~
但光明正大, 人人見到都咁做...

...就係蠢/唔用腦/唔知"掟"/唔識走"精"面!!!

1) 做埋 X能行為, 又要用"屎橋"阻住人, 又要成班人都冇練好實力去圍足佢全程, 最後仲要俾佢贏埋, 呢樣已經輸晒~
拜託~~~! 害人之前都諗下有冇足夠把握去搞掂對方, 搞唔掂對方之餘, 仲要俾對方贏埋, 真係顏面何存, 俾人笑足十條街!!!
(e.g. 你搵仇家隻揪之前都練返身肌肉+好武功先撩交打啦~ 明知自己皮黃骨瘦就唔好撩大隻佬開片~ 就算要開片, 都搵件牙籤仔~ 起碼實力唔會差太遠~)

2) 俾人見到將來為人老師, 咁高調做埋d犯規/陰招/冇風度的行為, 真係獻醜~

3) 如果真係咁憎果個人, 但自己又冇能力搞掂佢, 不如暗地裡出陰招算~~ 成功機會又大, 表面上又捉你唔到, 又報到仇~

呢班人.....光天化日、光明正大、眾目睽睽之下......使橫手、出陰招、又唔成功、又不自量力......

唔怪得之, 依家d細路咁樣......
呢班咁既人作育英材...冇風度、冇規矩、冇X、又唔腳踏實地
上樑不正, 下樑又如正?!

幾廿年後的香港...唔知會變左點?!