香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   69.25%

該用戶從未簽到

執乜野呀!?執食完放題d 碟?洗埋碗.... 唔好啦....小二對手唔濕得水
我仲要考小提琴試ga...我剛剛拉到斷左弦...已經好唔開心ga la...

我明天要帶好多野來...要帶兩個計時器、硬板+筆、白紙、兩套衫、沖身用品、拖鞋、風筒、好鬼多野執!

算啦...我都係delete左個「每月小搞作」啦!

各位癲友!唔好意思呀!小二應該練琴...練到癲左....亂吹水,sorry~~!!!
小二已經delete左「每月小搞作」...唔巧意思!明晚唔同大家爭刺身食!苛k?

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-12-22 23:04 發表
樓主,有d坦克係水陸兩棲ga" />" /> " />" />

兩棲類??

我未得覺覺豬呀!因為要整好部小提琴...再練多2小時...先可以訓...(根拿兄...你忍心既...就去訓....留低小二一個「毒咒」啦︷

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-22 23:12 發表
唔好啦,我仲想安排羽毛球聚會呢

jacky 兄:乖乖~~我地自己「暗盤」搞lor...小二check 左1月既星期日早上7-10am有場...去荃灣西約體肓館!

大家睇下jacky 既反應幾失落(唔係做妹ga).....!其實小二所搞既「每月小搞作」都係來自大家既建議概念....jacky就係一個例子....哈哈哈!

mil姐明晚有事來不到呀...30/12 會見到大家,我地到時再傾啦...(不過事實小二有時做野太快....唔巧意思呀各位~~) (小二自打20下)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 paulp 於 2011-12-22 23:00 發表
張咭好靚!都預祝各位癲友聖誕快樂!聽晚見!

paulp師兄:明晚精準賽,小二同你決一高下!你睇住黎啦~~

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-22 23:21 發表
早D瞓了hgjD121" />" />hj

你訓先啦...jacky...我要練琴呀...練得唔好...又俾人鬧到隻狗...又浪費學費,...小二ok ga la...你放心訓啦!師兄!~~

升級   69.25%

該用戶從未簽到

各位「荃」身癲地~~師兄,師姐:

「癲癲地~~2011 青公精準賽+聖誕飯局」  
日期:2011年12月23日(五)
時間:A) 精準賽   (7:00pm 起跑)
          B) 聖誕飯局 (9:30pm)....但我地大約9:00pm左右可嘗試殺入去

地點:A) 荃灣西網球場更衣室
          B) 如x廣場 漁x

費用:$158加一(約$176/位)【現時食飯人數:13人】

**精準賽規則:
1•由專業計時員"小二"擔任!
2•亮哥口喻:不准帶mp3、不准帶涉及gps既東西、不准帶錶/計時用品
3•最接近「預計時間」的6位,可獲以下豐富獎品(choice一份only):
      半價享用放題(名額:4位)、ARMBAND(名額:2位) 特別鳴謝pepper

請大家人工智能報名及填上「精準賽時間」!

路程:由荃灣更衣室至嘉頓來回(約12.3km)

1•坦克       來回:0:59:09
2•小二        ----------->     (自跑!)
3•根拿       來回:1:02:34
4•成成       來回 : 1:06:00
5•joe         來回:0:59:59
6•carman  來回:1:11:11
7•kevin     來回:1:18:00
8•會長       來回:1:18:00                     
9.  大力       來回:1:05:36
10.Jacky     來回:1:05:00  (唔食)
11.Paulp     來回:1:02:00
12.runrun   來回:1:18:00              
13.bonsir    來回:              (唔食)  
14.Eddy      來回:1:04:30                    
15.skylinelin 來回:1:14:31  (唔食)

16.大力嫂     --------------->(只食)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-22 23:36 發表
西約,我樓下咋喎,我帶埋肥仔瘦妹黎都得喎!

咁用肥仔名義book場得唔得?學生有半價!
仲有...你個瘦妹有無學小提琴...我應該唔再學ga la...
我有好多琴書、樂理書...可以俾瘦妹!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 paulp 於 2011-12-22 23:37 發表
好,明晚同妳決一高下!

paulp師兄!你做乜笑到咁衰衰格格呀...小二明天係計時員...唔好得罪我呀!
小二現在係休息時間...一會又要拉琴...夜媽媽拉小提琴都幾恐怖...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 pck 於 2011-12-23 00:08 發表
預祝各位聖誕快樂!身體健康!長跑長有!

成成!我明晚睇好你攞獎....半價刺身放題等緊你!

pck師兄!下星期30/12 希望可以見到你啦...同樣祝你..xmas 快樂!身體健康!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2011-12-23 00:22 發表
.夜媽媽拉小提琴隔離屋點訓呀..??hgjD092" />" />hj

隔離屋搬走左好耐.....所以夜媽媽拉....無人投訴!

我拉完啦...可以訓啦...明晚撕殺一番...記得帶A5 記事簿俾我!謝!~~

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2011-12-23 01:32 發表
我都要去眠一眠先, 聽朝一早早車返香港, 晚上贏獎品hgjD115" />" />" />" />hj

今晚大家應該都食完冬至飯了.  我先預祝各位聖誕快樂, 越跑越有 01218 ...

andy,
1•乜你都係中港人咩?
2•既然你說張卡好有心思...咁你對我地有乜表示先?(今晚派你攬下 joe 師兄,以示我地多謝!攬下好啦...)
3•今晚你贏左獎品都用唔到...唔通...你想將半價放題既獎品送俾小二.... (咁你落力d跑...但又要keep住自己個時間,咁我今日淨係帶$100就算啦...靠晒你呀!苛k?)

4•昨晚我沒有食藥...用左「噴鼻藥水」,然後凌晨2am先訓(因要練琴),然後8am起床...d鼻水好似收左d...睇下今晚d鼻水..想唔想同你say hello 啦!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kin8333 於 2011-12-23 08:33 發表
各位早晨

早晨:波波師兄!早安!食左早餐未?小二今早食大饅頭一個...留番個肚今晚與壽司「撕殺一番」!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Bonsir 於 2011-12-23 09:54 發表
各位抱歉, 我要補堂黎唔到了.....琴行唔放人" />" />" />" />" />" />ghj
哈, 原來小二都係音樂人 , 你考ATCL ?" />" />" />" />" />" />

bonsir...你係音樂老師....實在太好啦...你可唔可教我呀?
下次再來青公跑啦...隨時歡迎你!
我考ABRSM...無考ATCL...小二咁屎!唔好講笑啦...D考試費又融。
我又要搵人幫我鋼琴伴奏..又要book琴房練,又要同佢夾
就係當年0個位鋼琴伴奏既師兄,臨時甩底,搞到我考唔到試!
仲有呀...佢有佢彈(又唔聽我講...佢自己彈既時候...又加入自己既感情)
搞到我有我拉...又唔跟d節奏...明玩野lor...邊有人...係小提琴跟住鋼琴
應該係鋼琴跟住小提琴,小提琴才是solo...唔好講啦...一講起真係好嬲!
當年我走到去沙田大會堂、屯門大會堂book 鋼琴室...又要俾埋車費條友..
結果佢係考試當日甩我底...係好無品!好無品呀~~!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-12-23 08:54 發表
骨摩凌

早晨!根拿兄、jacky、di692師兄及各位癲友!
小二好興奮呀...希望今晚有人願意為小二跑  ...因為小二想有半價放題食 ...呵呵呵!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-23 10:27 發表
小二師姐,睇過之後深表同情~! ,個個應該不可以稱之為男人。不要動怒,今晚一於化悲憤為食力~!

佢簡直唔係一個男人!係超級衰人...
佢仲令我失去一個機會加入弦樂團表演,就係因為佢!我考唔到試...又趕唔切搵人頂!
加上小提琴老師又唔聽我電話....我一世都會記住個日....小二好嬲呀!要搵人炳呀!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Gunners 於 2011-12-23 10:40 發表

開始發癲啦,走為上著

其實小二係好溫柔、又可愛、又心地善地...根拿兄...你走乜野呀?返來啦...

放題呀...我鍾意呀!我今晚要食加州卷!烏冬!仲有雪糕燸米池...唔好同我爭呀!
小二去左close rice 做足功課!今晚要同d放題「屎過!」

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 ccomeout 於 2011-12-23 10:46 發表
快D轉話題!唔好再提考琴
各位早晨啦!

大力師兄!其實小二係好溫柔、大方得體ga...你唔洗怕小二wor..
小二成日俾癲友「蝦」就真...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Bonsir 於 2011-12-23 10:48 發表

睇黎係我問題...." />" />
所以我今晚唔黎了" />" />

bonsir,你唔好咁講啦...小二其實都好想見你ga!只係小二突然病發...唔好意思...係咪嚇屎你呀!
我地呢度係「癲友」區...個個都係癲...其實佢地「見怪不怪」ga la~~呵呵呵!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

KEVIN~~所以點解我地每星期五都有青公約跑!目的就係俾我地用來減肥用!哈哈哈!
jacky.師兄..根拿唔理精準賽ga la...佢淨係掛住食!食!食!食...槍手係需要食好多野...才可以有力水!
仲有呀...打羽毛球情況...坦克兄說佢個「好」字都可以來玩...我問下可否用埋學生證...

eddy 師兄!你地都係...快腳...容乜易消耗卡路里呀...小二就唔得啦...小二要用多兩倍時間才可以減0.000001g 脂肪!