香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2011-12-21 21:48 發表

小二今晚好勤力喎! 跑左14K好叻女呀! 繼續加油! 我地好快都會比你介啦!
你今晚咁叻仲做埋大廚tim, 我第日都要跟你學吓野先得喇!

MIL 姐:我在星期五會問問他們的意見...睇下30/12想搞乜野先....原先想玩接力賽...要諗諗!
其實他們也有很多構思及意見...我會跟跟ga la...放心吧!

第日你在煮菜上有任何疑問,歡迎與小二聯絡...(其實小二在12歲已經開始煮飯...所以煮得一手好菜)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 kf 於 2011-12-21 22:18 發表
叻叻
咁快跑到14k

KF 師兄:可能小二計錯...有無癲友可以幫我計一計?我真係打開google map..然後用線「量度」我所跑的路線,然後X 比例...
可能真係搞錯...或者無14k...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Pepper 於 2011-12-21 22:39 發表
小二好叻!!你跑左幾耐?由邊度至邊度呢?

Joe 師兄!等小二報告啦...

由 青衣東北公園的盡頭 ( 沿海邊跑 )==> 青衣海欣花園(長環街) 【來回2次】

再由  東北公園的盡頭 (沿海邊跑) ==> 青衣牙鷹州街公園 【來回1次】

再由  東北公園 (沿海邊跑) 【來回1次】

然後「收腳...回家上長跑網lu」/// (如果真係計錯數..無14km...joe師兄唔好咁大聲wor)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 22:53 發表

試下去以下網址度度:
http://42.195km.net/e/jogsim/

好深奧呀...唔識點用呀...小二讀到小學gei...亮哥!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2011-12-21 22:46 發表

睇來小二又要" />" />hjgh" />ugh" />" />hjgh" />ugh" />" />hjgh" />ugh

andy:我一早已經打扁左根拿兄啦...你唔覺佢無蒲頭咩? 佢成日蝦我...我係時候「執執佢」

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 22:59 發表

咁善解人意! 噢賣葛!
會唔會有人趕快食完飯,去突擲!

亮哥!乜野叫「去突擲」??
小二不嬲都係善解人意ga la... 你唔係而家先知呀...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 23:03 發表

果條link係高班咋,係幼自園高班。點會唔識用?咪以為低班習作先得架!

亮哥...我真係唔識用...唔係講笑...算啦...反正都跑完...跑多跑少都唔緊要啦...
最緊要出左一身汗...心情舒服左DD 啦...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 23:08 發表

係呢樣:西芹唔鍾意食,其他OK! 唔該整多份啦!

亮哥:咁我改做「芹菜」炒大蝦碌!好唔好呀!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Pepper 於 2011-12-21 23:10 發表
小二,大約有11至12km吧!你跑了有沒有1:20呢?

小二果然計錯距離...好樣衰tim..等我快D改番之前d留言先...我跑左1:17 (我都估到無可能1x km),因為小二無可能做到!

等小二delete 路線圖先...否則俾坦克和根拿知...佢地實笑爆肚!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2011-12-21 23:11 發表
睇咗10分鐘先睇曬4業posts.

小二果然厲害, 咁快就14k了, 仲要係一個人跑." />" />

andy...我搞錯左...係11km左右...哈哈哈!真樣衰...下次都係計清楚先好出通告!
係呀...得自己一丁在青衣跑...悶到屎...沿途見到d物體「痴埋一舊」...唉...無眼睇...
地下又多地雷...又一大陣「地雷味」....我跑既對面就係青公啦...青公好跑好多...

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 23:16 發表

呢樣係我最想達到的! 跑幾多都好,滿足了便好舒服,剛才食飯前跑了一丁點(約11K),好舒服,真的.跑多跑少都唔緊要啦...

亮哥:雖然我跑得慢,但我很享受跑完流汗的感覺,其實每次跑,我都好想停腳放棄...但我又要鼓勵自己「小二係得既!」
我就會自自然然又keep住跑...當去到終點時...覺得自己原來很有用...小二係可以做到的!

屎火啦...小二又變得好認真tim...哈哈哈!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 23:18 發表

咁客氣呀! 不如「芹菜」炒龍蝦!

不如「芹菜」「蝦米」!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-21 23:23 發表
大家晚上好啊,好熱鬧啊~!我行完返0黎了,小二睇到「痴埋一舊」係咪。。 兒童不宜?

jacky師兄!係「兩舊黑影痴埋一舊」

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-21 23:25 發表
andy 兄不準説小二師姐報大數。。呵呵

jacky師兄...乜你咁直接ga...人地joe 師兄都唔會咁直接講
joe師兄不知幾溫柔地說「小二,應該是11-12km吧!」 (呢d先有紳士風度呀!緊joe師兄學下野啦!)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

jacky兄...你唔好以為...唔用文字表達...小二就唔明你講乜呀...
現在大部份癲友已經訓左...無人幫拖ga la...哈哈哈!你屎硬!睇你走得去邊!

係呀..mil姐說下星期30/12 跑青公...有無乜野意見wor...你和andy唔食放題...但都要留dd意見呀...唔好跑完鬆呀!!(小二會通緝你地ga!)

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 23:39 發表

呢個詞好似係咪有人成日講架? 有無專餌架?

呢個就係「小二專餌」!咁究竟亮哥...你想食「芹菜」炒「蝦碌」or 「芹菜」炒「蝦米」呀?
你再唔落order...小二收爐返歸ga la...小二唔做宵夜ga...

小二明早又去行街街!睇下有無平野入先!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-21 23:40 發表
晚安囉~~~!

掘泥!jacky 師兄!have a 「泥磚」

小二註釋:掘泥=good night 、泥磚=nice dream

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 23:45 發表

講真講假? 咪亂嗡呀! 呢度好多人報名架!

亮哥!可能jacky 俾我打傻左... ...佢需要休息先...哈哈哈!
除非全部都係「小明」啦...只有「小明上廣洲」
唉...坦克兄一定又玩緊部新手提啦...根拿又唔知去左邊...andy無那那又消失左...kevin又唔蒲頭...唔通小二太惡屎...
等小二變番溫柔d... 有佢地係度...真的開心和熱鬧好多....

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 Jacky 於 2011-12-21 23:49 發表
将来跑青公我希望大家都穿網衫一起跑,保持隊型,這樣好像有氣勢一D。。。 。。。。

哈哈哈!保持隊型...你估我地操兵咩...一個個跟住跑....笑爆咀...
又有坦克護送、又有槍手、又有跑車skyline、又有小二隨從.....
我地果然係「青公癲友隊」....真係無改錯名!!

升級   69.25%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2011-12-21 23:52 發表

我最怕食西芹/芹菜  同埋臭荳付  同埋 榴連,  無呢幾樣野就威你谷(VERY GOOD),有呢幾樣野就惱谷(NO GOOD)!  知無?

小二最憎「榴槤」和「臭豆付」!亮哥d英文...係咪係「聚x樓」通勝學ga!?