香港長跑網  - 長跑長友

樓主: chusiuyee
打印 上一主題 下一主題

「荃」新"癲"地~~【癲地會】

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Turtle 於 2012-6-9 09:29 發表
>>海拔1500M果然涼爽

所以我對蘭州有美好既回億. 不是景點 (沒有太多! ), 而喺涼爽既天氣, 美食, 友善既本地人同特別既風土人情.

是的,在這裡逛街、旅遊,好輕鬆,好自在的,市民都好友善,吃又便宜及方便,有一份在國內其他城市少見的安全感。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2012-6-9 11:10 發表

呢度好特別, " />" />有機會都想去啊!

等妳退休先講啦! 要好多假期嘎!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jbrun 於 2012-6-9 23:58 發表

亮哥,努力,加油!

謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2012-6-10 03:55 發表
蘭州都幾靚! 架旅遊巴車前仲會綁一朵大紅花.  

不過見遠方大氣都係一層煙幕咁, 相信又係城市進化嘅一個特色.  亮哥嘅馬仔要注意呼吸.

因為是新開的巴士線,所以每架都有綁一朵大紅花,呢度d空氣都幾好既,不過可能是海拔高1500M,前天行1670M的山也有些喘氣,今日萬里無雲,要沉著應付,頭段慢跑,尾段快行。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2012-6-10 11:50 發表

等我退休....快架喇! " />" />
HELLO, 大家好 ~~~~~~~~" />" />hk

唔通肥女咁快甩難?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mill 於 2012-6-10 15:37 發表

好難喇! " />" />佢唔洗我跟尾都偷笑了.. 懶過鬼

亮哥, 你幾時返香港呀 ?

哈哈哈!

星期五夜機。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2012-6-10 03:55 發表
蘭州都幾靚! 架旅遊巴車前仲會綁一朵大紅花.  

不過見遠方大氣都係一層煙幕咁, 相信又係城市進化嘅一個特色.  亮哥嘅馬仔要注意呼吸.

早晨呀癲友們!
前幾日去了麥積山石窟(中國四大石窟之一),發現上次個張圖那陣煙幕原來是拜神燒香的煙來,果度空氣很好的(包括蘭州)。

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 skylinelin 於 2012-6-14 19:17 發表
啲風景太靚了, 亮哥!  岩石下嗰群"廟"重新油漆後真係好靚.

睇來你無以身犯險玩羊皮筏

我好想玩羊皮筏架,一埋到去果檔野佢就自動減價,¥80減至¥50,包快艇載去情侶島,坐羊皮筏順流去對岸,飲杯茶後快艇送回起點,好刺激及吸引,不過一來無人幫我映相,二來會濕身的,三來個老友不斷提我,重有35個馬拉松等住我跑架,唉! 惟有等出年先囉。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Turtle 於 2012-6-5 10:28 發表
亮哥, 蘭州市內遊唔洗join local tour, 所有景點都算集中, 至多搭吓巴士..

-可以沿黃河(濱河路)行/跑吓,來過recovery jog, 但相信marathon route 應該會經過. 去吓黃河之母像
-中心點有中山鐵橋橫跨黃河...可以行過對面岸
-到對面岸可以上白塔山(公園)...山上有寺院, 有茶亭. 我喺山上hea 足整個下午. 山上遙望整嗰蘭州市,山後就喺一些窯洞(民居). 俚嗰值得去.
-火車站附近有五泉山, 高15XX 米, 山上有古建築群,瀑布泉水.
-可以坐吓羊皮筏橫渡黃河...
-"唔好去"甚麼水車公園, 除非你有model 同行去做龍友...水車公園有兩個,其中一個喺A 貨.
-想去遠少少, 可以去臨夏既炳靈寺石窟. 我記得有local tour...不過要小心.

除左最後果樣,今日去齊晒,謝謝胡蘇兄好介紹!

升級   0%

該用戶從未簽到

充完電返來,應該充滿力! 哈哈!

升級   0%

該用戶從未簽到

Calling willy_yu 兄,請登入及收PM,謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-8-6 09:40 發表
早晨呀,今朝同肥仔風跑左k零,不過佢應該失不償得....跑完食左個麥當當早餐..." />" />

O佬! ( O no! )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-8-27 14:03 發表
星期五唔游的可以跟我跑上"華景山莊"...之後約埋一齊又去啤啤同食邪惡肉.." />" />" />" />

睇吓到時我破唔破到月份最高紀錄先,到現在跑了407km,上月跑+山就481km..剩下4日..." />" />" />" />

果然夠K! sub 3 無難度!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 tank1438 於 2012-8-27 15:14 發表
亮哥咪笑我,離sub3仲來日方長...今年目標係sub315,但到現在我都仲係未有充分信心可以做到...只係盡人事喇..." />" />

只要有目標,世事不難成!
上星期五青公已見閣下實力,只需多些長課(上次是短了一些),掂的!

升級   0%

該用戶從未簽到

顛友早晨!
恭喜 Joe & Carman! 加油啊!

升級   0%

該用戶從未簽到

回家才知部大相機給囡囡拿走了,問一個朋友借佢二奶(NikonD600)來玩下,佢話唔想將佢(NikonD600)既第一次俾我喎! 算把啦! 明天不來了,你地大家明天加油呀!

升級   0%

該用戶從未簽到

新版面,入黎掃一掃塵
seablack 發表於 2013-1-15 08:31

試多d,今日試過無問題就會繼續升級,一路變。而家係升了幾級,由version6.0.0到7.2,請問個人PM有無唔見了?

貼附件好似重係唔得。

升級   0%

該用戶從未簽到