香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

港島東跑手報到

升級   68.33%

該用戶從未簽到

帥兄我都係東區, 慢腳~~跑齡不夠一個月. 多多指敎 .

升級   68.33%

該用戶從未簽到

我相信師兄呢句話, 因為你肯定見過唔少吧.   哈哈哈,
我唸有些新手係怕自己唔夠前輩們快所以認咗慢先,
有些飛毛腿...都係想卑驚喜大家0既 姐....
我真係有毛冇翼架,  唉... 人講0既嘢你可以懷疑,   貓講0既你要信呀

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 lewischan 於 2012-3-3 17:28 發表
好呀!

約跑大風坳好快夠腳了!

師兄, 等你有時間就發呢個約跑吧, 我好想參加的.

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 sm_man 於 2012-3-3 13:03 發表
有幸search到呢個網, 一大班有心人仕齊齊身體力行去跑...好有朝氣..
攪到我有團火好想好想join大家一齊跑跑跑......

師兄, 你留意吓港島南區呀, 周六日都有約跑的, 我join過, 跑線對我嚟講好有新鮮感的. 遲d南區師兄好大機會,會跑入赤柱, 沿途海灘景, 我很期待.今日收工我由銅鑼灣行落鰂魚涌公園, 沿住海旁跑到愛蝶灣.

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 sm_man 於 2012-3-6 09:14 發表
行落側魚涌公園要唔要45分鐘呀...

你講中咗, 要行45分鐘的, 跑入維園經興發街, 兜入渣華道一直向側魚涌公園(避開繁囂的英皇道),

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 sm_man 於 2012-3-8 16:08 發表
我住係北角的, 我有個諗頭係由北角跑去柴灣小西灣運動場, 回程經側魚涌公園
應該幾好玩...

唔錯阿, 去程跑柴灣道(上斜路更豐富), 回程入杏花邨穿阿公岩到愛蠂灣直奔鰂魚涌公園狂奔北角, 咁就完美啦.

我都有個諗頭 ----:北角起程 - 維園 - 告士打道 -  龍匯道 - 中環碼頭 - 上環孫中山公園 -
有時間有氣力的話, 一直向西向南跑都得.....可以跑出只半馬.

我住西灣河, 柴灣住咗好多好多年(感覺不太方便,事無大小都要出城咁),

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 sm_man 於 2012-3-9 10:39 發表
我正有此意跑長命斜...但唔知點由杏花去阿公岩?
另外而開練半馬距離, 尋晚由北角去側魚涌公園再加跑鯉景灣大圈, 然後返北角全程大概15K, 本來可以繼續跑, 但諗下唔好一次跑咁多, 因為星期一打羽毛球, 星期二/三又做 ...

唔好意思, 我一時醒唔起阿公岩冇行人路到杏花邨的, 唯有駁一駁85號巴士眨一眨眼就到,
杏花邨都應該好好跑的, 我中意跑跑唔同地方, 冇咁悶. 上次第一次跟師兄跑西區南區真好玩.
真係唔好一下加太多, 上周六我跑咗半馬後, 貓右腳就扯住扯住, 攪到今日都唔敢跑住.
羽毛球以前經常打, 而家冇腳, 有時又就唔到時間. 有個師兄都鼓勵我參加下年的渣打半馬,
我都心郁郁, 又可以自我突破啦

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 allanccl 於 2012-5-2 23:34 發表

原來係街坊! 我都住左柴灣好多好多年了,搬番出來西灣河才兩年,以前細細個果陣已經住西灣河。
小弟有時間就跑下則魚涌至愛秩灣。見到面打個招呼吧!

亮哥一定打 招呼的....多多指敎阿

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 carrie1014 於 2012-5-26 01:15 發表
Hello!! 大家好...請多多指教!!  
前晚放工路過銅鑼灣運動場...見好多人跑步...所以一時興起search下個運動場有冇LOCKER而搵到呢個討論區
小女子都係初哥一名...所以今日首次去跑都唔禁咁博...跑咗五個圈 ...

carrie師姐, 我都係由銅鑼灣運動場開始跑的,
有機會可以一齊跑阿, 妳參加約跑的話進步會快些的.
如果覺得呢個場有些熱時, 可以跑去維園跑吓,
嗰度好多樹多些遮蔭, 涼爽些的.

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 carrie1014 於 2012-5-26 18:03 發表

好啊,貓師姐...你幾時會去跑?我諗一齊跑原動力會大D

請問維園有冇locker㗎? 而家跑真係有D熱...

約跑都唔錯喎..幾時會再約呀?預埋我呢位新丁

carrie, 維園天后入口藍球場側邊有locker, 自己帶鎖頭.
妳去約咆版塊睇睇. 邊區哪些時間啱自己阿.
我週一至週四都可以到 銅鑼灣運動場跑, 大約5:30至6:00可到逹.
我係慢慢腳, 6分至6分半, 一公里吧.

升級   68.33%

該用戶從未簽到

原帖由 carrie1014 於 2012-5-31 01:50 發表

貓ctse...你咁早既...我最快黎到差唔多七点...
约跑區最近都係南區...但唔係成日有

carrie, 不要擔心, 我可以跑住等妳的, 或者食少少嘢, 或者去圖書館等等.
南區嗰一只貓  + 嗰二滴水  師兄們係快快快腳
我成個星期有跑了!!!!! 因病 因攰!!!!!! 下星期我會去跑的了.