香港長跑網  - 長跑長友

樓主: edwinc
打印 上一主題 下一主題

遊雲跑舍

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

2kg咁輕,係BB嗎?
    我隻西施是十三歲的BB女,跟你的犬兒貌似.

升級   0%

難過
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 edwinc 於 2008-9-8 17:00 發表

好! 有氣魄
    就封你做征日大元帥, 賜跑鞋二十對, gel二百斤, gatorade二千升, 另加longrun衫褲一百套, polar watch百隻, i pod百個, 頭帶千條
    即日起行!

繼九龍東皇帝,長跑網又多一位南半球皇帝,
    海外皇上更大手畢啊!

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-9-8 20:57 發表
    edwin兄, 請問你張頭像是你家中小狗嗎 你把牠扮成人

還是攝於一幅puzzle ???

是犬兒
    我將佢至愛既被單捲係佢身上, 點知佢坐起身扮神氣, 成個skywalker咁, 米幫佢影張型仔相...不過其實佢得2kg重...

升級   0%

該用戶從未簽到

edwin兄, 請問你張頭像是你家中小狗嗎 你把牠扮成人

還是攝於一幅puzzle ???

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-9-8 18:32 發表
    edwin ching 既文筆真係好正 ~~~
    另外想問 ching 一年會番HK幾多次ga?

無定, 平均一年多D一次倒 la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 edwinc 於 8/9/2008 17:00 發表

好! 有氣魄
    就封你做征日大元帥, 賜跑鞋二十對, gel二百斤, gatorade二千升, 另加longrun衫褲一百套, polar watch百隻, i pod百個, 頭帶千條
    即日起行!

嘩!攞咁多野去點跑得到呀?人哋以為佢走水貨拉人兼充公就慘啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

edwin ching 既文筆真係好正 ~~~
    另外想問 ching 一年會番HK幾多次ga?

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-9-8 11:41 發表

2009唔掂, 很大可能三月要遠征東瀛國, 2010就一定掂!

好! 有氣魄
    即日起行!

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-8 09:09 發表

咁就各位要plan下2009渣打全球長跑長友大團聚喇!

半年後? 可憐我受薪人仕唔係咁多假呢
    2010倒可諗諗, 個master又應該讀完, 可以放個長假...

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-7 17:09 發表
    咁就各位要plan下2009渣打全球長跑長友大團聚喇!

2009唔掂, 很大可能三月要遠征東瀛國, 2010就一定掂!

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 lvrunner 於 2008-9-8 03:18 發表

If one day we all can get together in HK, now that is really incredible ah!!

諗下都覺得好正

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 edwinc 於 2008-9-7 06:12 發表
    不過係外國生活都有九年, 很少用中文寫野, 都退步左好多, 仲成日有衝動不如用英文算數
    之但係始終係中國人, 中文始終係我輩尊嚴...........

小弟也是一樣, 永遠不忘本!!

升級   92.85%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-4 23:28 發表
    前幾日北半球長跑網戰士相聚,  今次輪到南半球, 不可思議!

If one day we all can get together in HK, now that is really incredible ah!!

升級   16.67%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-9-7 14:55 發表

C hing啲中文真優美, 在外國生活但仍保持到如此水準的中文, 真西利
    相反小弟身在華語地區, 但就錯別字多不聲數

Alex兄客氣喇
    不過係外國生活都有九年, 很少用中文寫野, 都退步左好多, 仲成日有衝動不如用英文算數
    之但係始終係中國人, 中文始終係我輩尊嚴, 係度借寫下Blog練下支筆都好

原帖由 michaelyw 於 2008-9-7 21:54 發表
    今日 (7/9) 天氣真的很好。
    我跟人慢跑32km,經過st kilda beach,再沿著海邊跑,沿途的景色十分美麗。
    跑完之後食飯,再在Royal Boltanic 走了一圈Tan,聽著mp3,欣賞沿途的花草,心境十分平安。
    實在是愉快 ...

32k? 咁勤力!?
    st kilda靚係靚, 不過唔多人咩? 你果邊下晝有無落雨? 呢邊落左陣dog shit呀
    揾日叫埋你跑下Tan, 皆因我20/9有場接力跑係果度賽, 試試腳先

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   45.45%

該用戶從未簽到

原帖由 edwinc 於 2008-9-7 13:51 發表
    遊雲跑舍 07-09-2008

昨天進行了一連串的cross training(剪草除weed吸塵拖地洗衣晾衫等等),今天決定來一個LSD。

天氣不錯,清爽有陽光,應該有十六七度吧,是LSD training近乎完美的condition。
    Set好i pod  ...

今日 (7/9) 天氣真的很好。
    我跟人慢跑32km,經過st kilda beach,再沿著海邊跑,沿途的景色十分美麗。
    跑完之後食飯,再在Royal Boltanic 走了一圈Tan,聽著mp3,欣賞沿途的花草,心境十分平安。
    實在是愉快的一天。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 edwinc 於 2008-9-7 13:51 發表

昨天進行了一連串的cross training(剪草除weed吸塵拖地洗衣晾衫等等),今天決定來一個LSD。

天氣不錯,清爽有陽光,應該有十六七度吧,是LSD training近乎完美的condition。
    Set好i pod  ...

C hing啲中文真優美, 在外國生活但仍保持到如此水準的中文, 真西利
    相反小弟身在華語地區, 但就錯別字多不聲數

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   16.67%

該用戶從未簽到

Set好i pod 帶上polar心跳計,袋好鎖匙,吻一下小狗就出發了。

我的LSD“主場”是離家不遠的一條大約有兩條跑道闊的單車徑,兩旁都是翠綠草地。沿路一直走會穿過一排精緻的平房,之後是一段林間泥路,陽光從高杉葉間灑到地上真的很美。單車徑在不到一公里的泥路後又再重現,跑過會“吱吱”作聲的河上木橋後有幾片民營菜圃,春夏種滿蔬菜蕃茄大葱之類的農作物,冬天則休田。幾個上下坡段後就來到Coburg Lake的湖邊,兩旁無盡的草坡上佈滿人羣。有人放狗,有人BBQ甚至練習打Golf。經過一條約500米長的“長命斜”後是遠離熱鬧的溪邊小路。這條清幽小徑可是似無盡頭,通常我在走過第二條木橋後不久就折返,打道回府。

今天盡量以絲毫不喘的狀態去跑,心跳維持在135上下,讓懶散的身體吸收一下跑步節奏,同時令雙腳適應跑步帶來的長時間震動。雖然最尾下大雨,亦沒有心急去加快步伐,確切跟據預定的步速完成這次LSD training。最終以70分鐘內跑完12km, 雖然全身濕透雨水,感覺仍算良好沒疲態。話時話,我並不討厭雨中跑步,受雨打精神反而更集中,當然太大雨也不好,還有矇查查的眼鏡也令人很傷腦筋。