香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

網友約跑 : 9.21半馬鹿頸行 + 盛夏野火會

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 5/9/2008 11:31 發表
大尾督-鹿頸 半馬拉松~路線全記錄
http://picasaweb.google.com.tw/leefs04/feVAnC#
http://lh6.ggpht.com/leefs04/SL_3sC-qk2I/AAAAAAAAA_4/VeRwh8XJ6Js/s128/S6300068.JPG 青年旅舍 起點/終點http://lh3.ggpht.c ...

Alan兄,超正呀。請問你走咗幾耐?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 5/9/2008 11:58 發表

哈哈!30分鐘左右!  
唔係跑步係揸車!  

"柯",出貓,見你影哂相以為你好辛苦添。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 5/9/2008 15:36 發表

我建議每5公里,
貼上里程牌及埋下蒸餾水!

Alan兄,小弟是否早啲入去等你一齊埋水及里程牌?1500 hrs 大尾督停車場等,OK?

另燒烤爐要霸嘅,揾10K快馬霸住就得。

升級   0%

該用戶從未簽到

各位師兄師姐,當日起跑時間有更改,請留意#1post內容,至於集合及燒烤地點,要待小弟揾吓,會盡快update。請見諒。

升級   0%

該用戶從未簽到

各位師兄姐,問過嘞,大尾督大草原燒烤場,有凍山水冲身,嘢食70蚊位包l支水/罐飲品,重可泊車。各位點睇?OK我就update 張帖,集合時間及地點等。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 10/9/2008 09:07 發表

應該係一條直路, 去到新娘潭折返, 不過條路好似一半以上是斜路

兩位師姐,小弟因腳踭痛,所以當日只會跑10-15K左右,所以唔駛担心。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 9/9/2008 16:25 發表

Alfred兄﹕
可否再問下,
泊要收費嗎?
小朋友BBQ收費點計?
70蚊是否任食?

各位師兄師姐,以下多啲資料:

免費泊車;
小朋友8歲以下免費,超過側作成人計;
70蚊並非任食,但足夠一個並通成人份量,食物係一般燒烤如豬翼、雞扒、腸、牛等;塲主重建議如人多可叫少一兩份以免浪費食物;
冲身方面,男仕在男厠內,女仕原本無,但塲主話可以特別安排在職員專用室內地方冲身,遂個嚟。
請於下星期三confirm,以便安排訂嘢,如有特別食物想食,我嘗試問吓有無得安排,不過唔好太刁鑽。

升級   0%

該用戶從未簽到

Alan兄,起點同終點有改,我upload張相上#1 post,但整唔到去replace你第一張相。另由起點及終點去第一個斜路約1K,要改吓啲距離。多謝幫忙。至於其他detail,我會呢兩日整理好。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 10/9/2008 23:25 發表

如果由燒烤場出發,直接跑到鹿頸折返,
減去不入烏蛟騰(兩次折返4.6公里),
即是22-4.6=17.4公里左右,
烏蛟騰有狗有牛,一條直路方便睇實你…

nc 師姐,唔係嚇你,呢條路比起30/11迪廸尼辛苦好多,如果走完呢轉已經唔怕30/11架啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 10/9/2008 23:07 發表

70蚊一份並不平,但包括免費泊車及沖身就超值啦!
有沒有飲品包餐呢?

師姐,包l 水/飲品。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 11/9/2008 18:45 發表
遲來的海報...

多謝幫手,到時會沿途飄揚架嘞。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 10/9/2008 13:55 發表

CTSE 家中大人及友人都參與,但佢兩個平時只跑6k.時間都要成個鐘,
到時佢兩會,去程跑半個鐘然後捷返.剛好一個鐘
如果ctse跑10k相信可同ctse一起回起點.....
最緊要係有請問是否有地方沖身)

場主話可以為女仕們特別安排佢哋職員嘅地方俾佢哋冲身喎。

升級   0%

該用戶從未簽到

各位師兄師姐,post#1有新資料update咗,請留意。如認為有需要,可PM電話號碼俾小弟以便到時聯络。

另attach咗啲路標俾各位望吓,到時認路用。

21.9 notice.rar

103.13 KB, 下載次數: 30

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 12/9/2008 20:49 發表
謝謝Alfred兄的安排, 路標都有, 真係很organised

小意思,希望做得幾多得幾多啫。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 12/9/2008 23:19 發表

Alfred 兄﹕
鹿頸折返及烏蛟騰折返 位置都想有个調頭標示,
里程碑跟水站相同,
11K鹿頸加碼放電解液,15K烏蛟騰放朱古力…
水站位置如下:
半馬組: A.B.C.D.
10公里或以下組: A.B.
A.起點 B.3K新 ...

小人謹遵聖旨,經已做妥。不過 、、皇上,洋鬼子啲巧克力會否因暑熱而溶化,引致眾卿家進食時攪到一手都係又甚至一咀一面,敷其巧克力面膜,避免sunburn呢?皇上英明 ,會否考慮其他選擇呢?請皇上三思三思!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leefs 於 13/9/2008 21:34 發表

咁呀…有咩嘢中國食品可以呢 !
有啦!
就改…雙黃白蓮蓉啦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 14/9/2008 00:14 發表

跟各位師兄跑,小妹 大可放心加安心,
多謝各位細心的預備與安排.

叮叮噹師姐,聞說你除咗跑步作為健體外,亦作為練氣以便高歌之用,到時我哋唔知有無機會欣賞閣下雲雀之歌呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 14/9/2008 14:44 發表

Alfred兄,
勁!咁好記性.
小妹跑步的最主要動機是減肥健體+練氣唱歌,
跑了大半年,唱歌真係輕鬆自然了.
總有機會的!

唔係好記性,只係喺度得你話過練氣唱歌啫!

咁係唔係撞日好過擇日呀?21/9

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 16/9/2008 09:23 發表
各節目主持人,

小弟都會有朋友參加,

確實人數後再通知.

謝!

Onon兄,請問閣下有幾多位朋友去跑,幾多位齋食呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

21/9 半馬鹿頸行 + 盛夏野火會最新資料:

行程:
1430  大草原燒烤場集合 (前往方法,請睇post #1,小弟到時會於下車地點等候,請留意海報)
1500  起步逐鹿大尾督 (10K - 21K 弹性)
          路標(補給) : 起點 -> 3K (水) -> 5K (供10K折返) -> 7K (水) -> 11K (電解水) -> 15K (水及食物) -> 19K (水) -> 終點
                                (請位留意沿途燈柱或樹幹)
1730  起爐燒烤 (無限時間)

其他 :
燒烤每位70大元(8歲以下免費),已訂16位(如担心食唔哂,可訂少1-2位,反之則加馬),包一支水或一罐飲品 (不可攜帶外來食物或飲品)。場主話如加人都無問題,夠食。
泊車免費
有凍水冲身 (女仕用職員洗手間)
小弟會PM皇上及小弟電話號碼給參加者

天氣可能較熱,請量力

各位師兄姐,如遇疑問,可找小弟,因呢兩晚做貓頭鷹,日頭匿埋,如電話無人聽,請留言,盡快覆。

皇上,有無補充?