香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Garmin hrm 亂跳

升級   0%

該用戶從未簽到

試下問人借一粒HRM來試,睇下會唔會一樣,如果第二粒都一樣,那就要睇醫生了,我舊年試過捐血之後,d心跳去到240,慢行又正常番,一跑又上到200,最後,我去睇醫生,佢睇過我的眼皮及咀純,話我貧血,驗血後也証實是貧血,那醫生叫我以後捐血前要問准佢,吃了幾個月的補血丸才正常番,以後也不能捐血了。

升級   0%

該用戶從未簽到

我聽朝07:30會在馬鞍山遊樂場起步做長課,有意換HRM的請準時到達,給你換來試試吧! 不見即散! 因我要做領跑。

升級   0%

該用戶從未簽到

好的,下星期六我會08:00馬鞍山遊樂場起跑,最好早d黎及帶埋你個粒野連帶、手錶黎即場試,我會用你果粒,你用我個粒就可以試到。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 little-fish 於 2012-10-14 15:38 發表
昨晚試了,首3km正常,去到錦泰苑回程馬鞍山又開始亂跳,又過200。奇的是去到海典居一停下,個錶就立刻顯示120左近

建議都係交換粒HRM試,調節下條帶既鬆緊,最後就係驗血,有可能係貧血的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 little-fish 於 2012-10-14 17:32 發表
有攪條帶,唔得!
睇下我上星期的其中一個record,正常hr 係這個pace 一定在130左近

http://connect.garmin.com/activity/232498655

你可能set了密馬,開唔到,點都好,我講左好多次了,有意的話就換我粒HRM試下(我有幾粒正常的),無意的話,別說了,好像我在騙你甚麼的。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 awolswat 於 2012-10-14 21:25 發表
星期六早上跑吐露港遇到亮哥!
我都跑左半隻馬, 不過隻Motoactv GPS只記錄左1:30就冇左GPS record, 但HRM and step仍然有記錄 .
下星期再試試,希望係個別事件!

小弟都無買這錶及唔多識用,有問題請打電話問Motorola客服熱線25063888,或者銷售部經理Jason 61802153,謝謝!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 炒炒 於 2012-12-21 17:01 發表

唔怪之得我心口損晒

小弟用Garmin HRM跑長課(全馬)時才有這問題,雞心附近磨損。
剛買來Polar soft strap,nottoofat師兄明天會試,希望能改善。還有兩條多,原價$180/條,會員團購價$150/條,有興趣買來一試可PM小弟。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 阿何 於 2013-1-4 13:55 發表

我都係910XT + Polar帶,但最近heart rate立立亂,改用原裝帶加潤滑劑,冇損皮膚但heart rate有時正常有時亂,
上黎先發現大家都有類似問題。
我都覺得一係表,一係帶的問題因為慢jog冇所能去到2百幾心跳。
請 ...

一年保用,請你看看張單既日期。
你用左一年先亂跳,有無換過條心跳帶既電? 心跳帶無電前是會亂跳的。

升級   0%

該用戶從未簽到

小弟用Garmin HRM ,但用Polar 條soft Strap,跑了兩個馬拉松(廈門及中國沿岸),都無再刮損心口,Polar 條 soft strap 係舒服好多,正!
團購了一批回來,現在還有兩條存貨,有意購買可PM小弟。