香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

Skins Compression Wear

升級   0%

該用戶從未簽到

非常好著! 男裝的下部位置造得很立體有打摺的,而且脾罅下面是網布,非常透氣,不會磨損下體,舒適度是我試過咁多牌子中最好的。最近一個月剛買來試,現在每日早上練習約21K的斜路,想跑快的話佢唔會有阻力,其他牌子就有d阻力感。so far 無試過老抽,體力回復快,跑後無疲累感,總體表現非常滿意。
註:我試著的是A400。

升級   0%

該用戶從未簽到

訂價$1090

升級   0%

該用戶從未簽到

A200 $300?是港幣定係美元?  邊度有咁平? 請pm小弟地址電話, 謝謝!

我都有興趣睇下~謝謝  發表於 2013-2-26 06:20

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 6# 的帖子

經溝通後才知閣下價錢是說短tight,而我買的是長tight,我奇怪不可能便宜這麼多的。

升級   0%

該用戶從未簽到

今日著A400跑了42.195K(第一次著Skins),正! 完全無抽過筋,在15K食左一包ANS Gel,一路上上落落斜路到終點都咁有力,回到酒店沖完涼,無晒疲累,聽日跑38K應該無問題。初步試驗....滿意! 睇下黎緊兩日的測試,洗左,希望聽日乾得切。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dt.dt 於 2012-11-9 20:37 發表
跑完42km, 第日仲可以跑38
km ,實在太勁了.
Anyway,我都買了A400,真係唔錯.但可能我太廋了,感覺再緊d便更好(我169cm,135磅,著s碼).

我參加的是超100K賽,分三日跑。
我這條XS碼初初著上身感覺也好似唔夠緊,是照身高體重訂購,我著過CWX、Orca、2XU elite等等都係緊緊的,本來沒多大信心,但這衭的剪裁特別的舒適,男裝下便三角位是網布,非常透氣,打了摺,敏感部位不會被擠壓,今天忘記搽花士令也完全無磨損,好正! 以前著CWX及Orca是好易介損的,現在沒有這個問題了。

升級   0%

該用戶從未簽到

琴日又跑了38K,越來越喜歡這衭!  完全滿意,無抽過筋,無阻力,正! 今日再來跑22K,試下快跑暗斜。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 didierlee 於 2012-11-11 12:06 發表
睇返官方SIZE CHART,Small Size下仲有Small Short (SS),先至到XS

我就是想再買多一條是SS碼,因為覺得而家著XS碼好長,要摺起衭腳三吋,無咁舒服。
前一貼leehikwokwing師兄以前曾PM相約小弟網購,但他說他的網購是沒有SS碼的,所以我沒join他網購。
今天我也跑了22K,連續的第三天跑,越來越鍾意著Skins A400,爽! 完全可以無阻礙,對腳可以盡擘,想快想大步,完全稱心,今天也沒有搽花士令,感覺敏感部位沒磨,總結三天長課的體驗,極之滿意!  遲d會搞團購(過幾天回港後才可搞),價錢初步知道會平二百幾,順便一提,團購優惠只限註冊會員,會員可以留意會員區。

升級   0%

該用戶從未簽到

昨日跑了22K,三天共跑了102K,下午步行遊覽也不覺疲累,午飯後洗了衫開行暖氣,到晚上那條A400已乾透,著了來訓覺做recovery,效果一流,今早起床,一點疲累也沒有了,出去吃早餐見到其他參賽運動員都是一拐一拐的行路,上落樓梯要摻扶,我就健步如飛,都是這A400幫的忙,回港後一定要買多條來替換,今次三天連續的比賽,每天都要洗衫衭,連連下雨乾唔切,凍冰冰的勉強穿上,外間得8度攝氏,不好受。

註:我有帶舊款2XU recovery tight ,又有帶2XU elite compression tight衭,三晚都輪住穿了來訓,recover 效果都一樣咁好,但係A400舒服D。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 yeewahkin 於 2012-11-14 17:48 發表
Skins Compression Pro Tights
是否比A400 更好,更高級>????

閣下quote的網頁已講到明係for bike riding 單車專用。

You’ve worn Skins™ to enhance your performance in training and recovery – now wear them to improve your performance while riding. Skins™ cycle incorporates Skins™ proven BioAcceleration Technology™ to provide increased performance on the bike.  

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 daniel0415 於 2012-11-15 15:24 發表

今早看時仲有一件SS,轉過頭就冇啦。唔知 S 同 SS size 差幾遠呢?我都係介乎SS最尾,如果唔係就買S。

Daniel,SS是短一些的Small碼,闊度等同S碼,如果是介乎SS碼同XS碼,要揀細果個碼即係XS碼。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 leehokwokwing 於 2012-11-16 00:21 發表
  全部加左十廿幾蚊

怪唔得知要£6x 一條咁貴,貴過香港買。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jefflam77 於 2012-11-16 08:35 發表
from the website of 跑"bar", there is special offer in Beijing skins shop. u can go to c next week!

唔該晒! 那麼我下星期六去到北京時看看。

升級   0%

該用戶從未簽到

上了佢個網頁睇過,好貴下喎!
商品编码: ANAF003-1-M (等如 Skins A200)
吊牌价: ¥749.00
销售价: ¥561.00 (= HK$701)

還有,碼數只剩下好大的碼幾件M-XL,沒有細碼及加細碼了。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jcm_leung 於 2012-11-28 14:58 發表
請問大家可有試過 skin recovery? A400是否有相同效果?

我試過2XU的recovery,幾唔舒服的,但有效。
最近跑完係著A400 full tight 來做recovery,效果好極了! 舒服、快速回復。
25號跑完北馬,因天氣凍,跑完摸過條衭 無濕又無臭汗味,所以沖完涼著番上身,然後上火車,經過廿四小時車程,回到家已經一點疲累也沒有了,訓覺那敏感地方也不會有受壓迫的感覺,好正的recovery。
回到家,那第二條Skins也到了,過幾天跑完馬拉松就有乾淨梯衭做recovery了,正!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kchan777 於 2012-12-10 10:03 發表
請問CHING 係咪用普通洗衣粉清潔就可以了?  謝謝.

是的,唔好咁濃,淡淡地就可以,手洗、不要扭乾,千祈唔好落普通洗衣的柔順劑!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jefflam77 於 2012-12-10 10:22 發表
洗衣機洗可以嗎?

可以的,我通常用較密的洗衣袋(洗胸圍那款)袋好,連其他跑衫、心跳帶等放入(歐洲式大眼雞洗衣機)洗,也是那句,少d洗粉,切勿用柔順劑。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Kitmary 於 2012-12-15 14:46 發表
請問係Compress yourself 訂貨大約幾耐收到?

約十日之內。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jefflam77 於 2012-12-10 17:21 發表
我都係用細及密袋洗.買左著過一次.一月CCM,前后會著多d.

著黎比賽前要多d著熟佢(好似開鞋咁開衭),如果唔係....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 米Go 於 2012-12-18 00:21 發表
在CRC訂,一星期便收到了

CRC有Small Short size嗎? Compress Yourself 等了很久也是沒有SS碼。