香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

京都馬拉松 2013 (10-Mar-2013)

升級   2.33%

該用戶從未簽到

抽到,宜家 book 緊機票酒店,不過第一次出外跑,有D擔心。

升級   2.33%

該用戶從未簽到

已收到 email,機票酒店都 confirm 好,不過岩岩跑完渣打全馬,未能達自已目標時間(<5hrs),身心仲未 ready。過兩星期就係,仲要第一次出外跑,又唔識日文,真係有少少擔心。不過正如CHing講,唔好白白浪費機會,盡力而為同好好 enjoy。

上面跑過既師兄,知唔知條路好唔好跑?會唔會好似香港條路咁咁多上斜落斜?有冇咩野要特別留意?

ching 唔駛太擔心, 記得我第一次出外地跑時都有d緊張, 但好快被當地比賽氣氛感染變得興奮, 好好享受比賽  詳情 回覆 發表於 2013-2-26 23:08

升級   2.33%

該用戶從未簽到

我3/8機,Yes 天氣 14-19度有D似HK,good 喎。

死火,多山路就死得啦, well... 盡力而為啦,我最初仲想跑得好過向香港渣馬既時間,睇黎都未必得。

其實... 上星期渣馬之後,我都未完全 recover 好... 唉!

升級   2.33%

該用戶從未簽到

跑完了,從未試過個咁既 condition 去跑,11-12K左右就開始落雨,越落就越大,我仲著件短衫短褲,由頭濕到落腳,最慘係對鞋都濕埋。濕完之後就開始凍,十幾 K時心唸,咁Q大雨大會會唔會停賽?當然唔會啦。但心唸,大獲,咁跑法點頂埋餘下個30K,一係就跑到病返HK。

落左一陣又乾返,乾左又落過又濕返。之後越跑越凍,最後10幾K我雙手已經硬晒,要不時 "Hall" 氣保暖。最辛苦係20K條上山路,真係超斜同長,辛苦過出西隨好多。之後又玩埋泥地。好多郊外地方,又當風,跑完仲要慢慢排隊攞行李,我全身都不斷凍到向到震。

不過真係好好玩,落住雨都不斷有途人支持,最後我雖然make唔到5小時內,不過都比我之前向HK跑快左好多。唔怪得個個都話向HK跑 D氣氛好差。

我舊年都跑過京都,氣氛既野無得比較,莫講話街坊,就算樓上各位跑友,又試過幾多次唔比賽時專程去為唔相識既跑友打氣? 民族性同文化差異嘛!  發表於 2013-3-12 21:07

升級   2.33%

該用戶從未簽到

都唔會唔跑渣馬,因為會多D friend 一齊跑,此終出去外地跑其實好難約埋班跑友一齊去。不過唔多鍾意渣馬(特別係今年)冇乜氣氛,入到灣仔D自由行好似係到睇 show 或等過馬路咁。

升級   2.33%

該用戶從未簽到

大會有相可以 download 啦,不過死火,我唔知 password 喎。D flyers 好似冇攞到留左向日本,點算?

pasword 2013 有相, 有成績喇~ 或者直接用以下LINK, 轉XXXX 為BIB No. http://p.kyoto-marathon.com/numberfile/XXXX.html http://km13eng.allsports.jp/photo/photo_list_tag_search.php?tag_code=zekken&pag  詳情 回覆 發表於 2013-3-15 19:28
師兄, PASSWORD : 7050 快d去睇都, 我都有十幾張相呀~  詳情 回覆 發表於 2013-3-15 19:24

升級   2.33%

該用戶從未簽到

Thx,CHing

80幾張?9000Yen 咪抵羅,我同一價錢20張唔夠。=)