香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2013.4.21 Round the Island (RTI) 64K

升級   90%

該用戶從未簽到

報咗

升級   90%

該用戶從未簽到

升級   90%

該用戶從未簽到

我呢兩日走晒兩個圈。大部份藍㸃大至上都易認。跑慣港島有優勢。有啲藍點已退色嚴重好難認。建議咪靠估,跟後上師兄再跑方為上策,為趕快少少走寃枉路唔值得呢。我哋跑得慢,所以6點開波!

升級   90%

該用戶從未簽到

raccon_mama 發表於 2013-4-3 13:36
前日跑左細圈, 好似未重噴, 有d位真係幾淺色, 如果第一年玩, 時間係剛剛好果種 (大會個indicator , FM x 2, ...

we are going to time East Loop tmr. ETA 6 hours to complete. Care to join?

Oh, tks Music Ching/Ctse invitation!! 但我真係好慢, ETA 7 hours 起碼, 我試行仲會不停影下相, 所以can't join yr group la. 我預明日知醒 9:00前start, 我到時照計會穿 Lantau 2 peaks條紅色衫, 如你地見一個  詳情 回覆 發表於 2013-4-3 18:35

升級   90%

該用戶從未簽到

raccon_mama 發表於 2013-4-3 18:39
而且, 去年試路和正日時也見不到"果條繩". (我知大約位置, 是鐵板附近, 但真係次次都見唔到有繩ne~)
...

我都搵唔到條繩.....

升級   90%

該用戶從未簽到

raccon_mama 發表於 2013-4-3 18:35
Oh, tks Music Ching/Ctse invitation!! 但我真係好慢, ETA 7 hours 起碼, 我試行仲會不停影下相, 所以ca ...

師姐!我哋聽日朝830陽明開波。上個星期搵下路仲上埋龍脊(專登)影埋相先至7個鐘。所以今次預計時間上可能比上次快少少。妳見到樣樣衰衰幾個男仔就係我哋呀。

升級   90%

該用戶從未簽到

raccon_mama 發表於 2013-4-3 18:35
Oh, tks Music Ching/Ctse invitation!! 但我真係好慢, ETA 7 hours 起碼, 我試行仲會不停影下相, 所以ca ...

Haha....今時今日,強國年代可有I.I? 不過走入頭段金夫人徑,四周無人,靜靜地都咪話唔驚.....

升級   90%

該用戶從未簽到

raccon_mama 發表於 2013-4-4 21:37
大圈d藍點真係好淺色, 最深色係直路無需要果D位(即是港島徑69-8x果d牌)~~ 今日洗泥洗到傻jor~ ...

很高興見到妳師姐!PM我分享今日經歷,我影到條繩。

升級   90%

該用戶從未簽到

orgafish 發表於 2013-4-5 16:58
我都係預備 0600 起步希望唔好咁快散希望跟到人,因為我又唔識路,又無時間跟各位 ching ctse  ...

Ok嘅師兄!大圈啲點都易認嘅,細圏就要考下眼力。

升級   90%

該用戶從未簽到

bunbun 發表於 2013-4-10 05:18
http://thehousenews.com/personal/66km-%E7%92%B0%E5%B3%B6%E8%B7%91-%E5%8D%81%E4%BA%94%E5%B9%B4/
林一 ...

多謝分享師兄!

升級   90%

該用戶從未簽到

orgafish 發表於 2013-4-12 12:41
musicgod ching, 我睇左條 link 幾次,都重係知 d 唔知 d  已經放曬 d 相片響電話道,到時好似去旅 ...

無Pre-trip過確實有啲難度,有啲藍點並唔係喺個地到,有啲就甩色得好緊要,仲有啲唔知咩比賽嘅紅點。個人認為康山中途落引水道、土地灣落大潭同舊山頂道交匯處最易甩。師兄你打算幾點開跑?

升級   90%

該用戶從未簽到

raccon_mama 發表於 2013-4-12 13:42
Ching, 我舊年仲白痴, 用環保紙印左呢百幾相出黎, 好似帶住本教科書去行山甘, 去到細圈d豪宅區, 好似大鄉 ...

師姐,妳諗住明天打晒成個8字呀?對上兩星期推東圈推到sub6,比第一次快咗一個鐘。今個星期操龍舟無得再操了。明天又要練下2XU Stairmaster, 當日起點見!

升級   90%

該用戶從未簽到

聽朝試孖岡計一計時間先。2XU Lantau大多數備席,去玩只怕尾班船3:40都未必趕到。妳有玩開2 peaks 無難到啦。

升級   90%

該用戶從未簽到

orgafish 發表於 2013-4-15 17:09
單騎怒走RTI 港島"東圈" (2013-04-13 Saturday) + 唔順氣之單騎儍走港島"西圈 " (2013-04-14 Sunday)

因為 ...

加油呀師兄!

升級   90%

該用戶從未簽到

orgafish 發表於 2013-4-16 22:11
musicgod n raccon mama : all add oil sunday la :-)

btw, is there water refill at every CP so thay I ...

You too CHing! There will be so no worries!

升級   90%

該用戶從未簽到

LL3578 發表於 2013-4-16 23:29
[轉載自某跑友 fb]
參加咗星期日Round-the-Island Time Trial 嘅l跑手請注意,根據主辦單位今日喺hkrunners ...

Though I havent hit the route for the past 2 weeks but this is a bit awkward..... Who on earth would bother to do this? Inoticed there are some old blue dots along Tai Hang Road, but they look like they were meant for the old route some while ago, and there are some three red dots found in Tai Tam Duk but I guess they are meant for other race....

升級   90%

該用戶從未簽到

orgafish CHing, just pack yourself with some energy drinks and water will do. I loaded myself 1.5L water in the last training (not a hot day out) and just good enough for the East Loop   

升級   90%

該用戶從未簽到

妳休息夠呀!星期日朝見呀!

升級   90%

該用戶從未簽到

Gary-Kwan 發表於 2013-4-20 18:18
我都是第一次跑, 希望冇行錯路

見無藍點就回頭再揾,包唔死得!

升級   90%

該用戶從未簽到

Gunners 發表於 2013-4-20 01:31
我今年第一次玩,希望能夠完成喇,比賽日大家加油呀

終點見!