香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

渣打馬拉松2009 已報全馬召集處 (POST#2己更新集合地點)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

已經填好報名表,一陣放工即刻寄。

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alex 於 2008-10-3 22:43 發表
細佬係先進一組

我都係呢組,我都係第一次跑全馬,都係希望跑得完先,時間既野到時有力咪跑快d,冇力就你想快都唔得啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-10-3 23:40 發表

有, 但忘記了password, 一樣是沒有用. 打去card centre又不斷重複電話錄音, 沒人接聽, 睇怕都係要郵寄, 唔好煩

nc ctse,其實大把時間慢慢報都得,只係我費時比機會自己再諗跑咩路程,咁而家寄咗咪唔使考慮,專心一意練全馬。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-5 20:55 發表

跑到40K就差唔多

ching,而家來渣打仲有成 4個月呀,邊使咁急呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kopo1128 於 2008-10-4 19:05 發表

今朝再打電話去馬拉松聯絡處. 佢地話會幫我人手過數. 三日後就應該可以ok!. 不過, 今日中午時份LSD只跑了24-25km. 已經頂唔順. 實在太熱. 我都唔知到時真係跑唔跑得晒FM. 一定要好好利用呢4個月來訓練全馬. 到時 ...

kopo兄:
我都係第一次報全馬,之前LSD最長都係去到24K,的而且確要好好利用呢4個月,大家一齊加油。

升級   0%

該用戶從未簽到

剛剛知道今年成功推薦新朋友參賽,有限量板記諗品送:
http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/activity/referral/default.jsp

小弟知悉得太遲已郵記報名。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 daniel0415 於 2008-11-12 14:59 發表
小弟自腳傷至今已停跑就嚟3星期了,一天天無奈的等待,期盼著可以快點好番。怎樣才能健康的跑呢?可能道理誰都明白,但仍還是無法避免受傷;對於我們這些中年的業餘喜愛跑步的人士,一次的傷患就足以休息&求醫 ...

daniel兄:
不用太灰心,正如你所講傷患呢樣野真的是無法避免,現在唯一可以做到既就是照足醫生指示好好休養,另外保持樂觀的心亦會對傷勢復原好有幫助。
只要ching果團跑火一日未熄,一定仲有大把機會可以係跑道上奔馳。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kan0902 於 2008-11-17 00:36 發表
特別報到
賽 事 組 別 全程馬拉松
               男子
               壯年組比 賽 編 號 21169

10公里  00:47:02
半馬      01:44:43

未參加過希望跑得完
如果跑得完GE話(目標5小時內)

kan兄卒之報咗全馬,你實掂wor。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-18 11:11 發表
各位師兄,
小弟建議到時根據各師兄/姐的過往時間分開幾個小隊跑在一起, 以便互相打氣, 創出佳績!" />" />" />
初步提議如下:

A隊超級隊: 估計3小時前後-3小15分完成.
B隊: 估計3小時30分左右完成.
C隊: 估計: ...

等我胆粗粗報住B隊先。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2008-11-23 22:04 發表
仲未有 "勇士" 報A組

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2145&extra=page%3D1

已經有啦,請留意ching個signature。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-12-2 10:04 發表
仲要羊腩補補佢!

瘋兄佢好富貴架,要飲參茶。
desmond想操長課,有冇興趣21/12一齊跟泰基跑沙田--->大尾篤30K呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-12-2 10:29 發表
有興趣,不過我想睇睇13/12食完海鮮點先作實,始終Hip仲痛緊我驚一下去唔到30K咁盡。如果跑完13/12無傷無痛就一齊殺入大尾督啦!

desmond兄:
就咁決定啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 running-sue 於 2008-12-3 22:36 發表
瘋狂師兄, running-sue報到
8K : 43mins
10K : 52mins
21K : 1hr 54mins
贍生毛咁報全馬, 希望唔使被掃雷組掃上車就已經滿足

sue ctse,好野。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-12-4 16:01 發表
一齊做group pacing~push~
小弟建議到時根據各師兄/姐的過往時間分開幾個小隊跑在一起, 以便互相打氣, 創出佳績! 暫時報名如下:

A隊超級組: 估計3小時前後-3小15分完成.
       1. sleung
       2. 白頭師兄 ...

瘋兄:
B組時間設定跟其他組別唔同,應設定為3'15-3'45。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 上水馬王 於 2008-12-7 09:58 發表
各位師兄操練如何?

今日個星期最長都係跑得十五公里.....里數又唔夠,進度好似好慢咁

加油呀馬王ching ,淨係呢個星期少d里數唔緊要,但係如果唔想到時搭巴士 ,以後就要加返多少里數同埋操返1,2課30K+既長課啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-12-8 12:37 發表
To : 瘋狂跑步機

在澳門有新pb,都快了很多.麻煩更新
半馬 pb: 1:50
全馬 pb: 4:09
沿岸目標 : sub 4
渣打目標 : 5:30 jogger

Kin in Running

堅堅果然好堅呀,來緊兩個全馬繼續努力。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2008-12-11 23:13 發表
全馬既朋友~你地加量會點分配架
例如一星期跑60k~~~~會跑3日20k~~定係6日10k呢

我自己參考其他前輩既訓練,每星期個一次25-30K(最少應該有有一次35K)既長課,加兩課速度課(Tempo/Interval),強度課前後會係Easy Run或者休息,至於里數而家冇定死,仲之跑到幾多就幾多。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 desmond 於 2008-12-12 15:12 發表
呢鍋真係"跑得少"!其實都係小弟兩三個星期前有次長課後弄傷了腳,本身打算等自己UNICEF後休息幾天再跑,點知衰心急上星期五去跑interval跑了3K度就好痛,今個星期只敢慢跑兩次7K叫keep住有運動.........現在K數嚴重 ...

desmond兄,傷咗就真係唔好跑住,里數唔夠最多都係跑得唔好,點都好過跑都跑唔到啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2008-12-15 10:58 發表
有冇人有興趣1月18/25走長課 40k~地點未定

最後衝刺......預埋我啦!