香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

係ar~~david ching 你明天會出現~咁有變動都可以通知其他隊員ar....你地有無plan 行程ar?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-30 11:39 發表
昨晚放工越區支持SSP長跑網Twins發起第二次約跑活動2841,今晚出席跑手除SSP Twins、小弟外,還有shogikin(堅兄)及ming2008共5人,小弟和堅兄先會合到體育館換衫及放行李後由於時間尚早,我兩先行於集合地點隔離公園 ...

wor~等我又來個跑後感先.....禽晚真係盡興而歸.......今次5人小組入面..都係我最慢...正如catcat講~初時以為~~~ming sir 會係慢跑一族~ 點知~~~~~~~~~~~~所以在e到..唔好輕易信人~~~~個個都話自己慢..出到來至知佢個"慢"同我個"慢" 係唔到standard 架.....
至於大圍同堅 ching~~~~真係難為佢地..初段要比我地2個拖慢晒..之後又要等我地回程.至於ming sir 更唔話得~間唔時跑跑下又曱x 又鹽蛇又毛虫..佢比我地2個嚇都嚇死..大圍ching, 堅ching...下次去d地方..可唔可以少d珍禽異獸呢你話?
最後~我都唔明...2個都係ssp 地膽ma...點解會迷路...下次咩都可以唔帶..一定要帶map~~唉

anyway~~下次大家再努力 (p.s.~大圍兄....唔使客氣la~~下次你做boss la)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 09:10 發表
31/10跑步後記:
出席者: witchyccatcat, (亞joe)joeikk88, batigoal, ngwkd2008, chengcc209 ctse, 她husband及朋友kitty,共7人,路線都係由ssp swimming pool開始,行舊路至tst圓方,西九龍長廊折返,全程大約12xxk左右 ...

WOWOWOWOW~CATCAT...你無樹ma....暈呀?!小心d wor~不過好在有其他ching 照顧..唔係一個人好危險呀!!!!!

你所講既情況~~我都試過..耳仔情況叫耳嗚掛...不過我要嘔出來至可以舒服番..係耳水唔平衡...有一次又有第2次...果輪會成日出現ka~~~
又有可能你飲水太小..你是否平日番工唔係好飲水架....因為身體做運動時唔出汗係好唔正常ka, d 熱唔可以排出...你試試..下次跑前果日..由早到晚drink 多小小 (真係要8杯wor)..看情況如何

哎呀~~~我一唔出場你就出事ka~~~不過我覺得你一定完成到hm 賽事架...你記住...vhtober我都得~~~你catcat點會唔得wor~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 11:11 發表

我個人都飲好多水架......
不過,我個人一向出汗唔多,都無計架......" />" />jhk

vhtober 你下星期五(7/11)跑唔跑得??

無我....又點有人包底呢......sure la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 11:27 發表

甘我出post定下次running on 7/11 (fri), ok?

ok ar~~~今次有無咩新意ar~希望各小組成員比d 意見.....
我見意~~~有無d 路程..唔使過太多馬路呢? 但在ssp 區出發wor~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 11:57 發表
確定第四次跑步日期:
7/11(星期五),晚上8pm, 暫定都係在SSP泳池門口集合.
我地會根據隊員建議的新跑步路線而更改集合地點(如有的話)

low b建議:可否由SSP跑去荃灣,之後殺上ming sir屋企附近開餐??" />" />

...

ssp to tw???可行嗎? 會唔會好馬路又shopping mall咁架???

我報名先!...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 12:07 發表

你一早已經自動被"報名"啦~~" />" />
ssp to tw? 唔知呀.....我up咋.....你都知我唔識路架啦......
如果無人join,我地ssp twins 咪跑番ssp屋企附近囉................

icic~如果2條友..都可以跑番上次條路...我諗我7成認到ka 都......7成都ok la, right?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-11-1 12:09 發表

好大機會要經荔景過。有上山路,但你哋應該無問題,綽綽有餘。

唔得呀....我上唔到山路架......上次同catcat都試過la~~~上左好小好小段...我見到都驚...會look 番落山架...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 12:21 發表

補充:
vhtober是波型身材,所以才會好易look落山...." />" />
(kidding)
~~崩口人忌崩山碗ar~~~~~~~~你係唔係想死ar~~~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

ssp twin~~~ ...因為...咸煎餅身型問題......開始有不和la~~~~.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-1 13:04 發表

路人甲:
唔知佢地幾時拆夥呢??

路人乙:
睇黎都快la~~~你睇下ar~~下個week 只係見一次...開始疏遠架la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-11-1 12:39 發表

慢慢大步d上就好快上到﹗唔好浪費上斜路,好嘢來的﹗" />" />hkjhk

但係............mud 唔係話跑斜路會傷膝頭咩..仲有..mud 唔係話跑斜路會小腿粗咩?...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-11-1 22:15 發表

我10月7 日不能來training了, 如果你真的想由SSP跑到荃灣的話, 不妨試試之前我提過的沿荔景山路的路線吧!這條路線我已跑過, 上落坡度不大, 前半段屋苑林立, 後段途經工廠大廈, 最後轉出荃灣公園至海傍公園跑道.  ...

如果人唔多....我提議跑番舊路la~~~我唔多熟果邊~~一陣唔知跑左去邊仲死ar

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-1 23:33 發表

vhtober ctse:
做 mud 妳咁多 mud mud呀? 如果跑就小腿粗唔跑就小腿肥,比妳揀揀邊樣呀?

唔係wor~~~可唔可以2樣都唔要ar~?如果真係要...我要全肥都唔要小腿粗la~~~ 你有所不知~著左高跟鞋..如果個腳瓜粗......係好恐怖ka~~唉..你都係唔明架la~大圍ching

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 phenli 於 2008-11-2 00:39 發表
10月7日我都來不到~~
去咗陪朋友行毅行~~" />" />
都係下次先啦~~

phenli ching/ctse....毅行...係唔係行山路架..好似話行好耐架ma,係唔係呀?
唔打緊la~下次先la~來日方長......

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-11-2 07:15 發表

我有個提議, 不如分快跑組/慢跑組或長線組/短線組, 這樣各位Ching Ctse便可按自己興趣/能力安排訓練, 而跑得較後的又不用擔心拖慢前面的Ching Ctse, 又可以有多些路線選擇, 如果是同一日/同一晚的話, 跑後亦可ga ...

都係一個辦法~
joe ching~你覺得如果我地由荃灣跑去屯門一段, 難度如何呢?....我諗一條直路(好似係得一條路ka ma)~無分叉就可以避免有人走失...大家同一個方向, 又唔使你等我我等你..又可以互相照應...到目的地時 (我唔知係屯門 or 荃灣, 如果係遠就唔洗返荃灣, 食完野坐車回家law) 就開餐la..你覺得e個plan 又如何~可行嗎?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-11-2 14:23 發表

其實未必需要分組,跑得慢可以自已執生走捷徑,例如不入西九海濱,圍圓方走一圈就回頭,;就自然會Join埋一齊。

都係方法...但confirm在那個位u-tune 是一個問題~因為如果等到快跑組 meet 到 遲跑組時..又已經遲左lu~so...要事前傾 好先la

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-11-3 11:44 發表
因為上一帖內使用了香港常用字,一些補充資料在不知情下違失了。
南昌港鐵站站尾有行人隧道可供穿越西九龍公路,但隧道內有1男1女1狗在露宿,又有陣陣異味,加上隱敝位多,不建議使用這條路。
浪澄灣海傍照明不足, ...

David CHING~~~非常詳細既指示~~thx!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-11-3 18:32 發表
全程大約12xxk左右....你地用了多少時間, 我同我個FRIEND 都不是跑得很快的人呢, 我都有點担心JOIN 你地一齊跑, 會跟吾到你地

hi hhkboonie ctse, 唔會架...你上次有無同catcat 跑過ar...佢話佢慢..我仲慢過佢架..所以一定有我包底..到時你唔好"dum"底我就真la (根據非正式統計, 在長跑網入面, 除我之外....個個都話自己好慢..但實情係.............唔好輕易信人ar, 除左我)
當然la..有ching/ctse 係快跑族, 但佢地都好nice...點都會在終點等我地..........................食飯架 ~~~放心la~~~如你有興趣可隨時pm 我/catcat..並attach你個e-mail, 方便聯絡~cu

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ngwkd2008 於 2008-11-3 11:44 發表
因為上一帖內使用了香港常用字,一些補充資料在不知情下違失了。
南昌港鐵站站尾有行人隧道可供穿越西九龍公路,但隧道內有1男1女1狗在露宿,又有陣陣異味,加上隱敝位多,不建議使用這條路。
浪澄灣海傍照明不足, ...

睇下catcat 有無咩建議la...如果無..又少人呢...我唔係好敢跑e段路wor...一來唔係好明 (可能實地會明), 2 來..d 狗狗...唔知佢幾時肚餓架wor..要確保隊員安全係首要問題