香港長跑網  - 長跑長友

樓主: witchycatcat
打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 1)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-31 00:21 發表

係ar~~david ching 你明天會出現~咁有變動都可以通知其他隊員ar....你地有無plan 行程ar?

哎呀,我地小隊既最大特色係:人齊時一齊plan及即慶改路線(及迷路)嘛........

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-10-31 00:51 發表

至於ming sir 更唔話得~間唔時跑跑下又曱x 又鹽蛇又毛虫..佢比我地2個嚇都嚇死..

ming sir好好人啦....我地兩個見到小動物時大呼小叫,佢仲會叫我地小心d.....其他ching早已經唔理我地死活啦.(講笑)...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-10-31 08:52 發表

等埋我!!  我好想知道今晚會跑幾K呀?

都話到時大家一齊plan囉.....不過at least 10k既...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-10-31 09:25 發表

已回覆啦!!!

收到,你個mobile好易記呀...
今晚見啦....(我跑步唔會帶mo bile,你到時唔使打俾我啦....因為唔會有人聽..)

升級   100%

該用戶從未簽到

31/10"Halloween 嘩鬼西九大暴走"最新跑步名單:

1. witchycatcat
2. JOE
3. chengcc209 (+2)
4. ngwkd2008
5. batigoal

~ 7人

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-10-31 10:03 發表
Hihi 我係10月17日星期五晚ssp街坊小隊第一次跑步召集有出席嘅阿Joe呀! 我終於加入咗長跑網啦! 各位Ching Ctse好~~
見到阿Cat攪到咁慶合合就走上嚟"裝"吓先~~呵呵~~~大家都跑得好high喎~~~ ...

JOE Ching:
你終於蒲頭啦咩...?
又踢多個人入會啦....yeah~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-10-31 10:28 發表
我聽朝會操番轉新路線長跑(荔枝角 ---> 屯門市廣場) , 所以依家諗緊今晚join唔join第三次召集......
會吓各位Ching Ctse當然開心啦, 兼有Halloween慶祝添~~, 不過跟著聽日可能會冇力跑, 星期日仲要練獨木舟,  ...

有個ching (ming sir)住荃灣,佢上次建議我地由荃灣跑去屯門啦........
你今晚一定要黎呀......因為kin ching唔到.............我唔識路呀..

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-10-31 11:05 發表
行李點安排呀?有沒有ching ctse 會一整去寄存呀?

如你想放行李在locker,你可以問問大圍或堅ching,佢地前晚都放過,詳情我唔知啦...我pm左佢地既mobile予你,你有需要自己問佢地啦....

大圍及堅ching,唔好介意啦

如果你嫌煩,可以around 7:30-7:45pm放行李在我home,因為我home距離集合地點及"熱情如火茶餐廳"1-2條街,好近

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-10-31 11:48 發表
Desmond Ching, 可參考如下路線:

荔枝角至荃灣段:
荔枝角公園 à 荔景山路 à 葵福路 à 楊屋道 à 海興路、海安路海傍公園
這條路線是我自訂的首選路線。
其實還有很多路線可供選 ...

各位:
小妹預先告知大家,此位joe ching出了名是"名超乎實"的,佢搞既所謂1星行山活動,通常去過既人都會投訴其實是5星...............搞到初次join佢行山既新人都叫苦連天....哈哈....

佢既standard唔同常人啦....

所以,如果你唔係勁人既話,佢提議既跑步路線大家都要諗清楚才好跑呀....嘿嘿

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-10-31 12:13 發表

會唔會1星係最難,5星係最易呀?

咪玩啦..................

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 shogikin 於 2008-10-31 12:13 發表

JOE ching
不如星期六下午來天水圍預跑
https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=1961&goto=lastpost#lastpost
那麼今晚便可以跑

Kin in Running

joe ching:
終於 有人約你呀......我為你感到驕傲呀...!!!

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 joelkk88 於 2008-10-31 12:23 發表
我都過著同大家一樣嘅正常人生活gar~~

唔多覺喎我....................

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 hhkbonnie 於 2008-10-31 12:46 發表
我初加入你地論壇, 我都是住深水埗, 下次預埋我

歡迎hhkbonnie ssp街坊加入........................
請check及回覆pm...

其實我都係10月頭才出現在長跑網架咋.....不過這兒的ching/ctse好好人,好nice,令我好有"賓至如歸"既感覺

今晚8pm,你join唔join我地呀??

升級   100%

該用戶從未簽到

31/10跑步後記:
出席者: witchyccatcat, (亞joe)joeikk88, batigoal, ngwkd2008, chengcc209 ctse, 她husband及朋友kitty,共7人,路線都係由ssp swimming pool開始,行舊路至tst圓方,西九龍長廊折返,全程大約12xxk左右....之後一如以往,大家到熱情如水茶餐廳宵夜.

首先,小妹為到我遲到的5分鐘向各ching/ctse道歉,因為我每日放工後都必須趕去一些地方辨點事情,所以8pm集合對我來說是好趕好趕的,當然,遲到無論如何都是不對的,我下次會再分秘必爭甘跑住黎,請各位多多包涵....f

言歸正轉,一開跑大家已經號得好快,不用十步我已經包尾了,一分鐘後我與大家已是相差一大截,後來連前面的人已經見不到,沒有了慢速SSP twins vhtober的相伴,我真是跑得好孤苦......... .......因為全部ching/ctse都是勁人啦.....來自黃大仙的新朋友batigoal原來係跑開全馬的高手,而ctse chengcc209更是經常跑到攞獎的,她husband又是踢足球的強人.......唉.........怪不得他們的速度那麼快(對我來說)...

多謝ching batigoal, ngwkd2008及joe分別在不同時段等埋我及刻意跑慢一些陪我,拖慢大家跑速真的不好意思......跑回程路後時,我有一段路覺得有點暈眩(眼前黑黑+耳被封住的感覺),當時幸有ngwkd2008 ching在旁,更要勞煩他"參扶"我過馬路......休息及慢行一會兒才無事.....

其實,我都唔知點解,我覺得自己的水準好唔stable,上次跟大家跑吐露港,與nc姐跑了人生第一個20k後還好端端的,我之前跑步,10次中有1-2次會有上述的暈眩情況發生.........是否因為我跑前沒有吃飽或是跑得太快(對我而言)呢?我真是有心練好跑步的,但是很多時候這些情況發生令我覺得很氣餒............

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-11-1 09:37 發表
唔知catcat跑之前1.5-2hrs前有沒有吃d東西, 我自己覺的點都要吃d, 有時候沒有時間, 我會係咁意吃串燒賣.  跑步真係要很多energy, 要吃番足夠的東西才可以... 小吃多餐.  還有都是跑番自己步速, 比較好.  我都是新丁一 ...

我5點幾時有食少少野咋....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 oscar 於 2008-11-1 10:25 發表
c姐,咁你又唔使灰心,起初跑長距離,狀態一定起伏不定,幾時好幾時差都好難預測。不過最緊要係開頭唔好為咗快為咗時間而拼命去跑,去跟,因為咁樣會好影響自己的心情。其實你有做記錄就係幫緊自己,可以 ...

所以最始時見個個都甘快,我自己就跑得超慢,隔成幾條街....都幾唔開心.... 後來自我安慰就好多了..
謝謝ching鼓勵....

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-1 10:52 發表

WOWOWOWOW~CATCAT...你無樹ma....暈呀?!小心d wor~不過好在有其他ching 照顧..唔係一個人好危險呀!!!!!

你所講既情況~~我都試過..耳仔情況叫耳嗚掛...不過我要嘔出來至可以舒服番..係耳水唔平衡...有一次又有 ...

我個人都飲好多水架......
不過,我個人一向出汗唔多,都無計架......

vhtober 你下星期五(7/11)跑唔跑得??

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-11-1 11:18 發表

無我....又點有人包底呢......sure la

甘我出post定下次running on 7/11 (fri), ok?

升級   100%

該用戶從未簽到

確定第四次跑步日期:
7/11(星期五),晚上8pm, 暫定都係在SSP泳池門口集合.
我地會根據隊員建議的新跑步路線而更改集合地點(如有的話)

low b建議:可否由SSP跑去荃灣,之後殺上ming sir屋企附近開餐??

歡迎有興趣的ching/ctse加入一齊玩啦~~
出席名單:
1. witchycatcat
2. vhtober
3. kin ching