香港長跑網  - 長跑長友

樓主: 叮叮噹
打印 上一主題 下一主題

叮叮噹之跑步日誌-請多多指教

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-10 21:09 發表

小妹都唔知點解長課第二日, 竟然重有力上斜

習慣成自然了, 努力的成果

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-1-19 16:18 發表

叮叮噹 ctse... 你昨日跑完10多k 之後仍然有氣有力食梅子... 顯示出你 在渣打半馬能夠應付自如...

上斜唔駛行好簡單... 只要你堅持去跑... 跑慢一點都可以... 如果周圍既人都行..你要"睇佢地唔到..睇佢地唔到.. ...

比賽緊的時候, 真係好驚見到d人在行, 見到有人行, 隻魔鬼又會在叫我, 我都要學ee催眠自己...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 schnix 於 2009-1-19 23:27 發表
我覺得叮叮噹ctse對腳比好多女仔都要強, 長距離, 上斜等唔會難倒佢的, 只要keep 住好既狀態仲可以做出令自己驚喜成績

我都覺得叮叮噹耐力驚人, 真係進步了很多很多的.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-20 00:25 發表

謝謝妳鼓勵啊! 進步會增加繼續跑步的動力, 加油!

小妹都唔覺自己耐力驚人, NC的耐力同意志力都強, 小妹要向妳學習.

no la.. 小妹自從2個星期前開始便懶了很多很多, 要學叮叮噹咁勤力就真

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-20 00:31 發表

星期4 7點半~鄧記長課擺擋

??? 是否賣interval

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-26 19:39 發表

咁即係唔洗理咁多, 開開心心跑.

叮噹咁多百寶, 未驚過 開心跑開心玩

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-26 20:08 發表
年初一作病, 半夜啖上頸, 感覺氣管重有好多, 想咳又咳唔出, 勉強清除部份, 再沖多次熱水涼才能入睡" />" /> 得三小時.

近日已經萬分小心身體, 唔知點解會病?? 懷疑俾妹妹傳染.

唔理咁多, 現在去, 希 ...

咁o岩ge, 小妹今天都病了, 喉嚨痛+有點燒 (99.5度), 並且作咳, 唔知係咪昨天飲了兩碗當歸湯, 虛不受補... 拍緊panadol, 希望明天沒事, 初三跑可以去到 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-26 20:28 發表

應該唔關當歸事, 喉嚨痛+發燒, 明顯受病毒感染, 身體打緊扙, 多飲水 ,多休息啦!

小妹今日狀態都o.k., 回家沖完涼發覺有微燒, 飲杯Panadol熱檸檬, 睡一覺好的.

希望初三可以行山, 星期六重有大食西遊.

大家保重, 多休息, 長跑長友

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-1-28 20:23 發表

冇行啊!  食左藥手軟腳軟, 食少少就完藥, 飲水同睡覺.
有心冇力, 唔敢行啦! 冇得跑步, 好唔開心, 完全停頓真係擔心狀態回唔到.

叮叮噹, 我今天只係慢慢跑了3-4k,之後上了巴士, 西貢會合大軍吃早餐 下午到現在也出不到聲, 睇怕明天要去找大醫!!! 希望星期六可以見到妳啦!!! 係咪仲有2月2日o架???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 亞平 於 2009-2-7 18:39 發表

比大隻兄及ken兄笑死..嘻嘻..肚腩小弟都仲有少少..仍需努力!

平兄, 我係比叮叮噹笑屎

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 小華是也! 於 2009-2-7 20:56 發表
" />" /> 加油啊·明天
快D去訓啊、

加油呀, 小華!!! 你仲唔去瞓

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 702# 的帖子

除了大長甘有九曲十三彎外, 引水道如是, 每次心裡也會問轉完未呀!!!!

下星期六應該有好日子過了, 元朗/南生圍好似係一個平原

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 cookie97 於 2009-3-18 10:06 發表

ken兄話左我跑的話,佢會踩單車做支援...嘻...

升級   0%

該用戶從未簽到

叮叮噹昨天跑得很好啊!!! 每次見到叮叮噹都是一次比一次跑得輕鬆的, good ar...

長跑長有

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-22 23:59 發表

謝謝妳鼓勵 , 跑得輕鬆左" />" /> , 慢跑終於可以邊跑邊傾計, 跑得開心左!
記唔記得第一次約跑同妳拍住跑一小段, 妳同我講嘢, 我都冇氣回應妳.
期待下次可以拍住妳跑.

現在妳邊跑邊同我講嘢, 我都冇氣回應妳 話時話, 叮叮噹好氣o左, 咁唱歌自然又好了, 幾時唱首歌比我地聽先
期待下次小妹可以拍住叮叮噹跑

升級   0%

該用戶從未簽到

沒有上來一陣子, 剛剛才知叮叮噹病了, 請保重. 最近天氣時熱時冷, 再加上下雨, 很易中招, 有沒有看醫生??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-28 01:53 發表

少少唔舒服, 今日好多了, 相對新年果次, 今次唔算得病.
下星期三唔去斧山跑, 個人少少唔妥, 沖涼水唔熱又唔暖, 咁就中招.

下星期三仲有很多天呢!!! 妳係咪用了唔夠熱水那幾隔呢 ?? 向著廁所那一排是不夠熱水的, 除了最尾/頭那一間 (my 1st choice), 另外, 三間一排, 對著洗手盤的也很夠熱水的. 斧山d熱水ok喎!!!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-28 02:10 發表

冇人話我知 用左向廁所果排中間隔,本想用第一隔,快活人剛剛用完應該o.k.,唔想好似人走咁,又怕要等我,咪去中間冇人用果隔.對著洗手盤的全部冇人用,我認為唔妥,唔敢用囉!

中晒招, 我都中過啦, 基本上全試暈. 最正是死角位那間, 夠熱, 間房夠大. 跟著是一排對著洗手盤的也可以, 夠熱水的.

最緊要, 千祈唔好用其餘那些, 即是向廁所果排任何一間, 中過招

升級   0%

該用戶從未簽到

叮叮噹, 點解咁耐冇寫blog??? 偷懶???

升級   0%

該用戶從未簽到

引用:
跑步減壓減肥練氣改善體質係我的目標.

X 2 - me too [/quote]

x 3 - me three