香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

20K同30K比賽

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

除咗投票會員, 香港有好多跑會都是屬會會員, HKMP是其中一個: http://www.hkaaa.com/page.php?pid=164&mid=141
    HKMP的賽事的路線的距離量度都合附田總標準, 所以很多比實是田總承認, 這說法沒有錯!

升級   100%

奮鬥
  • 簽到天數: 1 天

是否每個比賽不清楚, 但我參加過沙田10K, 石崗30K, 中興盃, 全部都有救傷隊駐守.
    我想每一個比賽主辦者都並非傻人, 加上他們多是跑手, 有咩風險佢地會唔知?
    點會咁蠢唔買保險? 唔請急救服務? 有咁的QUERY, 我覺得唔MAKE SENSE...
    如果好像沙田10K, 荃灣8K, 因為是在康文署場地進行, 如沒有保險是不會批出申請的, 所以一定有第3者保險!
    我只是跑步支持者, 只說出事實, 想比較中肯和公平一點, 不是偏幫任何人, 反正你們不參加這些比賽, 它們也有很多支持者... 當然每個人有不同的選擇...

我個人非常支持!  詳情 回覆 發表於 2014-1-14 09:34