香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

新手開始玩長跑,去邊度買裝備好(含冬天需要)

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 4# 的帖子

Kowloon - Athletics Nation
HK - 10K Pro

升級   0%

該用戶從未簽到

仲有幾間, 一來唔係好記得名, 二來間間都係買果啲野, mizuno, asics, ... 去一間就可買齊衫, 褲, 鞋, ...

升級   0%

該用戶從未簽到

Bmtc ching,
其實在香港跑, 凍極有普。最冷的時侯, 我都是長袖衫, 短褲, 加手套就夠拉!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Bmtc 於 2008-11-6 08:45 發表

多謝, 會不會有一間價錢比較合理/有折扣?還是同類貨品間間都差不多價?

其實ching你想買啲乜? 如果是衫褲的話, 普通的運動用品店都有大把選擇。價錢間間差唔多, 除非做特價或識人有折。

原帖由 Bmtc 於 2008-11-6 08:46 發表

我係想知道d手套...係咪有專門for長跑手套賣...定係我求其去街買d冷手套就ok....

Bmtc ching,
你係咪會出外去啲好凍嘅地方跑, 唔係點解又冷帽, 護耳仔套加冷手套....... 如果你會係啲零下的地方跑, 最好買埋條長tight。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 miller 於 2008-11-6 10:50 發表
我只可以講,型係要付出代價o既!哈哈

型呢家野, 需然唔跑得, 都睇得吓架!

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 35# 的帖子

Agreed with you!
However, I saw some of the chings were running with long tight during racing such as NB 15K last Sunday!