香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

夜探梅子林 - 上斜特訓 (第六回-告別08極速一上 Page#26 Post#504)

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

第一回 (2008.11.14)
出發時間及地點:20:00 沙田運動場
路線:沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林車路尾 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖:http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程:12K,加操梅子林路每程 + 4K

報名:跑手可於此貼留言或直接到沙田運動場集合出發,長跑網綠衣為記(如有的話)。

聲明
1.此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
2.會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6.參加者的個人保險須自行負責。

+1 0
上一篇︰開始對跑步有興趣的ddong報對!下一篇︰潮語教室

升級   0%

該用戶從未簽到

第一回 (14/11) 參與跑手名單

1. 大圍新跑手
2. 瘋狂跑步機
3. loban
4. shogikin
5. afred (可能會來)
6.七兄
7.
8.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 saki 於 2008-11-11 11:25 發表
1. 借 locker 方面, 星期五晚多數已經有人租用跑道(至7點半, 甚至8點) 可能在7點半後才能借到locker 鎖匙
2. 9-10點更衣室會比較多人, 因沙田足球隊剛好操練完畢, 準備沖涼.......

唔該使saki兄既資料呀,呢d問題應該都唔係問題來既。
其實不嬲都想join泰基既極速飄移,但係佢地太早d時間夾唔到冇計。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-11-11 13:04 發表
這星期五沒時間,下次預我。各位c hing c tse 努力!
thanks!!!

好!第二回預埋ching你。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 meimei 於 2008-11-13 08:39 發表
sorry, 欠左個字tim ! "回應#11, 如果早到左,又唔想等"禁"耐,可以join泰基既極速飄移 7:30pm開始 ; 如果趕唔到又可以join長跑網的梅子林上斜特訓,多個選擇,幾好呀a"

咁meimei ctse聽晚來唔來呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 loban 於 2008-11-13 12:17 發表
.... 請問大圍兄,沙田運動場系咪之系銀禧丫 ???" />" />
... 系咪多數霸到 lock , 系的話我就番工帶埋衫褲鞋....thxs " />" />

~~~~ 加多個師姐,佢都話泥啊 .....

係禾輋邨對面呀,我未試過借唔到locker呀,有冇約埋ctse一齊來呀?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 mode 於 2008-11-14 12:35 發表
今日終於薰陶到另一半和我一齊去跑步,所以今晚唔來Join你們了,下次先啦!

咁mode兄第二回記得報名啦,提外話今晚ching會同另一半跑去邊度曬月光呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

11.14 第一回後記 & 第二回安排
是晚出席跑手共有6位(小弟、瘋狂兄、堅兄、711兄、loban兄及queenie ctse),我們先後到達沙田運動場,各自熱身拉筋後於8:10pm離開運動場向梅子林方向進發。
小弟由於腳掌痛只上了一轉便決定放棄,loban ching & queenie ctse 因為留力星期日再操亦只上一轉,上了二轉既跑手有711兄,而堅兄 & 瘋兄最後就上了三轉(勁)。
跑完後小弟+loban ching + queenie ctse去咗對面冬菇亭食埋野先各自歸家。

由於來緊星期日(23/11)有Nike 10K賽,第二回初步計劃於星期三(19/11) or 星期四(20/11),募請有興趣參與跑手提供意見後再作決定。

升級   0%

該用戶從未簽到

回復 31# 32#的帖子

多謝兩位ching關心,我隻腳掌應該冇咩野,之前踼波間唔中都會咁腫法,唔跑幾日等佢消腫就會冇事。

升級   0%

該用戶從未簽到

第二回 (19/11星期三) 參與跑手名單

1. 大圍新跑手
2.
3.
4.
5.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大隻添跑手 於 2008-11-17 18:04 發表
第二回 (19/11星期三)

有可能會參加

大隻兄:
咁聽晚見啦,不過可能聽晚唔上梅子林改跑科學園。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CRE 於 2008-11-18 23:14 發表
請問聽日幾點起步?

8:00pm沙田運動場出發,ching係咪來?

仲有ching有冇興趣訂購長跑網"綠戰衣",詳情如下:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=2308&extra=&page=1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CRE 於 2008-11-19 12:23 發表
應該黎到
大圍兄係咪係上環返工
係既話可唔可以一齊去沙田?

係呀,不過我今日冇帶行李返工,諗住返咗屋企換衫再jog去運動場。
你send短訊比你手提我啦。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 CRE 於 2008-11-20 01:10 發表
大圍兄
啱啱用google map度過
原來今日跑條路成27k幾
係我今季暫時最長一課
你呢劑復操跑認真甘

不過今日天氣好舒服
如果唔係
以頭先既速度中途上岸都似

我都度過有差唔多28K,我見你真係跑得輕鬆 ,我半程要好用力先跟到你,到回程真係成個散使
下星期睇吓邊日跑梅子林啦,如果來到既再跑過。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-11-20 10:24 發表

恭喜 大圍兄:::即係話你速度已經高左啦  恭喜..恭喜...

7兄真係見笑啦,如果唔係CRE兄間唔中減下速我點會跟到佢。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-11-20 12:13 發表

上次鐵三角已見CRE 兄速度高不見影...

7兄:
呢句又講得啱呀,雖然佢已經留力,但係我跟咗佢半程都已經跟散咗。
ching下星期有冇興趣搵晚探吓梅子林呀? 如果係你邊日得就你。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 711MF 於 2008-11-20 16:49 發表

不如你星期一過呢玩轉  波蘿山   啦...好好玩架...

星期一我應該冇咁快復原,等我參考埋你地d操後報告睇吓係咪真係咁好玩啦...嘻嘻

升級   0%

該用戶從未簽到

第二回 (26/11 星期三) 安排及跑手名單
出發時間及地點:20:00 沙田運動場
路線:沙田運動場 ---> 城門河雙橋 --->梅子林車路尾 ---> 明星海鮮舫 --->沙田運動場
路線圖:
http://www.mapmyrun.com/route/hk/shatin/250858259106
全程:12K,加操梅子林路每程 + 4K

報名:跑手可於此貼留言或直接到沙田運動場集合出發,長跑網綠衣為記(如有的話),希望各區跑手踴躍參加。" />" />" />" />

注意事項:請留意此貼post#1

參與跑手名單
1. 大圍新跑手
2. witchycatcat
3. hhkbonnie
4. shogikin
5. loban
6. queenie ctse
7. batigoal
8.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-22 13:18 發表

其實,如果d山路甘黑.....
甘咪好危險....?ching你地唔怕跑跑下跌左落山咩...?

catcat:
ctse琴晚跑果15K全程都係上落斜都跑到啦,呢條路線難唔到妳既,我地跑果段梅子林係馬路來有街燈架,放心wor。
如果vv姐來唔到我幫佢除名啦,咁使唔使幫妳除埋呀?
btw: 跑上梅子林果段路,就算真係有鬼妳應該都見唔到,返而妳可能會見到有人(通常一男一女)係度打交。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 witchycatcat 於 2008-11-24 09:08 發表

瘋ching....你個"談心"打得甘後.....嚇得我以為佢地做咩tim.....呵呵" />" />

catcat:
已經照妳意思更定咗個post,咁如果SSP小隊呢個星期三諗住拉隊過來操吓梅子林上斜特訓既話通知聲再加名啦。