香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

賽後投票=2014.3.23 第38屆畢拉山古蹟越野賽

升級   0%

開心
  • 簽到天數: 178 天

總分5
    賽道設計8:頭段大上斜,中段約兩次急落斜,其他上上落落,中間有樹蔭,路段夠濶。幾好。
    日期時間8:天清氣朗,如常六點半九龍塘上車,不過七點就到,比 green run 充裕
    紀念品9:如常地豐富,但即場賣 green run 's finisher medal 唔係幾好
    收費6:190都有點貴,寧願佢少啲禮品,例如餐具。我仲要遲左入數,埋單210
    氣氛3:其實除左開賽前播過下音樂,氣氛係零。

賽事安排1:其實對 HKDRC 都無乜期望,攪左咁多比賽,都仲比好多其他event 更山寨。
    一、取行李:條龍幾米長,我建議佢將紀念品果邊調啲人過泥,因為紀念品人多我可選擇唔攞,行李唔得。
    二、唔見哩數牌。
    三、其中一個分叉路有職員指示,有一個只有粉筆字。
    四、開賽於馬路上,結果「樽頸」向左邊,因要踏地氈。
    五、响好似未夠鐘既不知不覺間鳴鎗
    六、選手包:今個禮拜工作忙,諗住週末才拿選手包,我都知唔會開到星期六,星期五都有啲「紋」,
    但响佢網頁望唔到資料,就放工去搏一搏,點知佢一句「冇」就係冇,
    咁我都明,我又衰唔打個電話去confirm。
    之不過我見佢報名期去到禮拜一,諗住都可能多幾日取吧?!
    XXXX 店那個人一句「唔關我地事個喎」「佢地星期六日都無人辦公架啦」
    都唔係待客之道 (雖然我地無幫趁既多)
    最後佢話:你到時拿都得。

once again, 咁溫馨既提示我都係今朝至响 runner's guide 搵到

Like: 5.0
    Like: 5
    師姐:上次跑大棠都係去那間公司取選手包,D職員態度都係愛理不理的模樣。  發表於 2014-3-24 07:40