香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

賽後投票=2014.3.23 第38屆畢拉山古蹟越野賽

升級   100%

慵懶
  • 簽到天數: 926 天

總分7

賽道設計7:頭段超大上斜,同中國沿海有得比,小行左三次,
    但中後段多左的山路小徑梯级同兩次大落斜,幾多元化 cross country。
    不過的小路幾窄,仲俾的著跑會既哥哥仔/姐姐仔追尾插上踫到。

日期時間8:天清唔凍,準時六點半九龍塘開車,七点前到,跑完返到沙田飲茶都係十一点。

紀念品7:一包gel, T shirt, 頸巾,餐具( 刀义),但唔見完成牌 finisher medal,係咪要買?

收費6:貴,我三月頭報要 250添。奇怪仲有即場報告。

氣氛4:可能集合地方細又多車,明顯人數唔係太多,女仔多,外國人少, 我估 1100 -1200人到,
    仲少過的 10K賽事。

賽事安排4:
    email 來往算 ok
    一、放行李ok,
    取行李 條龍幾長, 耐左的,工作人員好似6-7個人。
    二、yes, 唔見哩數牌, 淨係見兩個水站,我仲以為係5k / 10k, 手機個runtastic short 左,計得13 k,
    搞到臨尾以為重有3k 留力,見隔離的人發力一陣間就見到 finish banner, 可能聽住耳筒,
    唔覺有人提 last 1-2km。
    三、搞笑,個sensor 地氈得一塊,可能1.5m, 要所有排中快線既折返慢線踏地氈。
    四、應該早左一分鐘鳴鎗。

Like: 5.0
    Like: 5
    分析十分詳盡  發表於 2014-3-29 07:18
    我覺得不夠1000人  詳情 回覆 發表於 2014-3-23 16:20
    Like: 5
    ching 我漏提,係有 finisher medal 既  發表於 2014-3-23 16:05