香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

元朗新手報到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 dor200651 於 2008-11-12 16:50 發表
hi,各位ching,ctse你好,
我係小師妹,我從來都唔會做運動,但自從介煙之後,体重由100磅加至115磅,上網揾資料話跑步減肥係最好
於是從10月頭開始到大球場跑步,開頭跑緩步跑3mins就冇氣到依家可以緩步跑60mins,我 ...

小師妹,有段時間我都係為戒煙而跑步,雖然戒煙唔成,但自此愛上跑步.可以講句跑步對戒煙係絕對有好大的幫助.同時亦是減磅的最佳方法.

希望小師妹戒煙同減磅都成功!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-11-12 17:21 發表

平 ching ,閣下現在戒了煙未?

未完成戒晒,但煙量已經大幅減少超過往日一半有多,希望係全馬前可完成戒晒.
其實我當初就係為左戒煙至開始跑步,中間都試過戒左幾次,最終都係失敗.
但慶幸的是,自此愛上長跑.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 圍城跑男 於 2008-11-12 21:22 發表
歡迎,又多個元朗友 ,你好o力女,我戒極都戒o吾斷尾...........失敗

我初初都係天水圍運動場跑,但覺得多人,好多新移民推住BB車,又或者一字排開吹水散步,(並非歧視新移民)而家多數跑街或河邊.

跑運動場可以有預 ...

師兄,有二樣野同你好相似:
1. 戒極都唔斷尾,我而家就拖住條尾跑緊步.
2. 極討厭推BB車或一字排開散步既人,係鄧記我曾經話個一個推BB車既師奶,自此以後佢就冇再推車跑.借此對佢表示謝意!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 龜速行 於 2008-11-12 18:21 發表
dor200651 ctse
恭喜!恭喜!!

c tse 戒了煙幾耐??

小弟都戒了煙近10個月

keep 住戒煙  keep 住跑,

一起 add oil

龜兄,能否講下戒煙心得,救小弟出毒海!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-11-12 22:24 發表

圍城兄&平兄,
繼續hgj091" />" />hj 堅持戒煙,長跑長有 .

叮叮噹師姐,我希望可以係跑渣打前斬斷條尾...........會好痛..........苦!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 圍城跑男 於 2008-11-12 23:52 發表
平 ching:小師妹都戒到,我地都要比心機,最緊要遠離煙友 ,仲有o甘多ching&ctse鼓勵,同佢一刀兩段

圍兄,你講得冇錯,我地唔應該輸比小師妹,一齊努力吧!