香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

街馬10公里比賽 參賽者指氣氛勝渣馬

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 7 天

我都係果句.. 佢收幾貴都好.. 佢攪到點好氣氛都好, 如果佢高調話慈善賽, 引人報名, 但攪完之後, 無乜錢去到人受助團體度, 就勢下假....
    貴如揹水一戰同聯合國兒童基金慈善跑, 我兩個比賽都俾多過五百至一千..只要我覺得佢真係做野...
    佢俾到清楚條數出來係捐錢部份叫多既, 我下年會支持佢.. 如果遲D 條數係無乜錢捐出去既.. 我會叫D 傳媒朋友跟跟佢.. 等佢唔好搵我地來做廣告, 用跑友既慈心來成自己個人或公司之美...

升級   100%

開心

不過講真.. 香港渣馬10K 係無乜氣氛.. 因為真係無人可以上到橋打氣...
    而半馬同全馬最少返到西隧口, 中環碼頭, 灣仔碼頭, 馬師道, 駱克道等, 都叫有唔少人同你打氣/又或者XYZ 緊你阻住佢地過馬路....
    但香港其實好多比賽都有好好既氣氛, 好似岩岩玩完既揹水一戰咁..沿途都好人打氣, 我玩28(29) K , 不停有人加油, 又有好多有創氣既打氣標語.... 係勁好玩..  
    但好多人, 只係玩過渣馬咁大把, 玩完就話香港無好既比賽.. 又話乜, 又話物.. 又話外國好玩D.. ... 果D 人真係井底之蛙..
    香港渣馬, 比上不足, 但比下有餘.. 好似上年玩完既好山好水太魯閣咁.. 打氣位仲少過渣馬..而新加坡夜馬.. 俾人話無人打氣添..
    但一樣咁多人報.. 太魯閣仲要抽籤添..
    玩多D , 睇多D.. 下下鬧渣馬, 就俾D 實際可行既建議出來..

Like: 5.0
    師兄的海外比賽經驗豐富,有機會再分享多些呢,真的好吸引呢!太魯閣是我很想去的地方。超讚!  詳情 回覆 發表於 2014-3-26 13:09
    Like: 5

升級   100%

開心

kofiyip 發表於 2014-3-26 13:09
    師兄的海外比賽經驗豐富,有機會再分享多些呢,真的好吸引呢!太魯閣是我很想去的地方。超讚! ...

其實好少..
    得兩, 三次..
    反而你去海外比賽區, 勁多師兄師姐係外面成日跑..