香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

kandis 長跑誌~~

升級   0%

該用戶從未簽到

kandis ctse, 開 blog 大吉, 祝你長跑長有 ~
小好新手..多多指教....備戰渣打半馬中...
暫時我跑 10k 既 target 都 set 0左響 60 分鐘內完成...

kandis ctse 係未第一次玩樂善行 ? 平時多唔多行山 ? 如果第一次玩... 最好自己同三五知己 pre-trip ...
一月本身都有幾多比賽..不妨考慮下同日既香港糖尿聯會健康長跑2009.. 跑吐露港 .. 99% 平路..適合 ctse 你呢
https://www.longrun.hk/forum/view ... 2129&extra=page%3D1

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-17 23:31 發表

今日幫自己做左test喇~   一下子就跑左10k, 時間........." />" />" />" />

看來我0既target都要改為 60 分鐘內完成" />" />" />" />

失禮哂,小妹第一次join樂善行咋" />" />" />" />jn 樂善行果段路, 之前行過, 但冇行長 ...

我尋日 pre-trip... 入長咀條路都有 d 碎石之類...相對上蚺蛇尖同埋落米粉頂好得多..
至於行定係跑..視乎你既 target 如何... 如果你 target 係想要背包... 見到石屎路就要跑啦...如果你既 target 只係在時限內完成呢個比賽.. 行就可以啦....
暫時我唔知最後係未同朋友一齊行..因為我落山好慢... 怕拖慢人地...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-11-18 01:01 發表

知道!!!我會努力的!!! 看來要去找個教練/跟會跑!!

呢度有 d ching ctse 推介過小妹先參加工聯會既跑步班...

我大概要等佢春季課程收生才可以報名啦... 如果 ctse 有興趣既..一齊報名丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-12 17:06 發表
明天善樂盃加油!
祝妳安安全全達標,奪得背囊歸.

叮叮噹 ctse.. 係星期日才跑樂善盃..

我都好期待呢個比賽丫~~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-12 17:15 發表

ee_tpk,

加油!努力! 目標達到.
為長跑女子組爭光!

runrunrun ctse 既時間好好~~ 得到背包...
而小妹懶惰... 幾乎全程急行 (尾 2k 才跑).. 不能達到 target 呢...
不過今日既比賽無比我想像中咁辛苦...可能因為我再次跑步啦~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-14 22:17 發表

你就好啦~~仲跑到~~我feel到成腳沙, 我以為會出水泡~~~唔敢快跑~~~
我都冇達標 都怪自己唔夠決心,如果我忍痛跑埋,應該做到架" />" />

算啦~~出年再努力吧~~大家一齊努力丫" />" />

安全完成已經好好 gala~ 大家明年一齊努力
我去到咸田都係除鞋除 socks 倒沙..如果唔係好易生水泡 ga! ctse 你無倒沙 ?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2008-12-14 22:21 發表

善樂行,唔係善樂跑,妳行畢全程,守大會規則,有體育精神!
叻! 叻!

我都見到好多人無上晒 d check point...
你可以安安全全完成晒所有 check 已經好好 gala~

熟習0左呢個比賽..明年再跑更能得心應手..自然會快 gala~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-12-14 22:29 發表

x2, n年之前玩過一次咁大把, 都是行的, 都要4, 5 點鐘才番到終點. 但第一次玩完成了已很心滿意足了, kandis ctse 妳很叻呀

nc ctse... 你而家練緊跑... 如果你再玩..我相信你既成績會好好呢... (同 runrunrun ctse 做背包黨... )
(練跑對上山真係好有幫助 ga~ )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 obaanc 於 2008-12-14 22:58 發表

我知道自己一定不可以拿到背包的, 平時跑步已跑到半死, 跑山更加... 自己知自己事 不過, 成績應該會好過第一次的.

上斜就急行..平路就跑..我相信你都有機會 ga~

因為我無乜距離感..怕一開始就跑.. 未上西灣山就爆0左...
所以知道就0黎完才敢跑

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-18 15:01 發表
剛剛收到田總0既信.............

佢話mizuno 已經 full 左喇 " />" /> , 等我仲咁努力安排自己練習~ " />" />

哦 ? ctse.. 你幾時報名 ga?

你想玩半馬比賽... 中國沿岸半馬等緊你...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-31 11:14 發表

起初見人地反方向都覺得好奇怪,但原來話,如果跑圈,最好在最後幾個圈反方向跑, 因為轉彎果時內圈既腳好受力喎~~反方向可以平衡返,唔知真唔真~~~~

嗯..如果反方向跑..就要注意其他人既安全...
好怕 d 人反方向跑..一陣撞埋一堆...

升級   0%

該用戶從未簽到

我只記得
cp 1 - 1罐 生力
cp 2 - 半支 monteith
cp 3 - 半支黑啤
cp 4 - 半罐 嘉士伯 + 三文治
finish - 一支monteith +春卷

result : 當日下午六點幾作嘔..我未試過飲咁多 beer.... 我喜歡黑啤多 d 丫...