香港長跑網  - 長跑長友

樓主: kandis
打印 上一主題 下一主題

kandis 長跑誌~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-3-5 13:24 發表

我都唔係快!下次拍住你跑先得!" />" />hjkhbnmj

係咪真架?  下星期二有梅子喎~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 比因 於 2009-3-5 21:17 發表

有鐵鍊即係鎖住左

跑者頭上3把火, 唔使驚唔使驚!

係呀!!見佢整把鎖,好似要走出黎, 但結果佢開唔到又走返入去啊~~~

咩火呀??未聽過既? 唔係 "閉"家火呀??

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-6 12:41 發表
disdis~~ 加油呀 ~~~
鐵鍊 + 紅衣人  ~~~加埋圍圍的 烈焰紅唇look . 效果更加

你地仲係念念不忘~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-6 12:48 發表

活活:
叫迪迪同batbat聽日幫妳加料先!

圍圍,點解叫我地呀? 我唔想屎住呀!!! 你自己去都得啦~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2009-3-6 13:36 發表

無法.依架仲睇更d 相..每次睇完再諗番起到覺得好攪笑~~~  

我仲未睇呀,等DVD面世~~~今晚呀!!!!好心急!!!
你都整返張靚相出黎啦~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2009-3-6 13:49 發表

次次睇親都笑爆咀.... 哈~~

食飯唔睇得隊長和小華的合照!!!!我意思係我會引唔住笑咋~~~~ 不要誤會~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

6.3.09
邪神傳功之一    (雨中泥地訓練)

今日係第一堂,教左d~對其他ching ctse黎講好基本既動作, 不過對我來說就好新鮮, 所以都聽得特別認真,同做得認真. 不過因為有點傷,所以不敢做雙腳跳的動作了,做完之後覺得那關節靈活了~~~~第一次只跑到4個x, 第二次終於可以完成到5個x喇~~~~~ 期待著下星期五~~~

7.3.09
beer dash
第一次扮鬼扮馬,第一次吹咁多beerbeer,第一次關心到水牛0既需要~

今日晨咁早就出發入大嶼山參加beer dash, 因為我怕遲到,所以一支箭咁沖左出門口,結果留下了大圍的飾物, 還有相機, 當我發現時,已經去到太子了~~ 實在有點內疚,sorry啊~大圍,都怪自己大頭蝦, 同埋thx~batbat的分享
去到起點,其他參加者都換好衫喇~~看來大家都花了不少心思~~所以我們都忙著與對方合照, 終於活動在10:30開始, 比賽有4個cp呢~~

報告:
cp1 , 大家都好落力,好多人都一罐,飲得好快,人地飲左2/3 又要跑喇~~~狀態正常~~
繼續有講有笑,邊跑邊影相........
cp2 ,今次係支裝,ching 們又成支吹, ctse多數都係一小杯~~~normal~~
cp3 , 佢地話呢d係黑啤~飲左對身體好~不過我諗同飲紅酒一樣,都係適量啦~所以我同feifei,baobao share了~~  

聽說黑啤又叫濃色啤酒,酒液為咖啡色或黑褐色,原麥芽汁濃度12至20度,酒精含量在3.5%以上,其酒液突出麥芽香味和麥芽焦香味,口味比較醇厚,略帶甜味,酒花的苦味不明顯。黑啤的氨基酸含量比其他啤酒要高3至4倍,而且發熱量很高,每100毫升黑啤酒的發熱量大約為100千卡。um~味道很特別~~外表比一般啤酒苦, 實際上它比其他都甜呢~~不禁令我想起迦拿酒~~

去到呢到,我記得有條長樓梯要行, 有幾個男的參加者(唔認識的),明顯有d~唔係好清醒,行錯路......反應仲好敏捷~

cp4 , 今次真係一罐了,我淨係記得我同叮叮噹ctse都好中意果種cheeze+洋蔥的 三明治啊~ 下次自己試下整先~~ 同埋有狗玩呀~~~

EP , YEAH~~~~~唔想多講喇~~~睇相啦~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

係喎~~~留左多謝小華tim~~~係小華幫我地去買野~~~唔該哂~~~~

d~相昨晚已經通哂天~~~~相信佢地已經同"朋友",互相分享......forward哂出去啦~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-9 13:14 發表

oh, 昨晚已通晒天, 好彩啲相都係見得人既......
我都揾到啦, 原來就係當日同我哋相認的ching......佢個blog超攪笑

HAHA~~~ching0既文筆生動精景~~~引唔住笑左出黎tim~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 叮叮噹 於 2009-3-9 14:10 發表

妳地個彩色爆炸頭真係好sharp好上鏡, Kandis叻叻!
元朗邊度入貨? 下次長跑網啦啦隊可以用得著道具.

PM左你~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

dear all,
你地開心就好了~~~

下次到你地做design, 昨晚開大會咁多鬼主意~~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ~~菲菲~~ 於 2009-3-9 18:25 發表

你下年跑的話我哋會幫你攪攪佢......一定會sexy又唔會驚人
到時你一定風頭勁過俏護士

X2

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2009-3-10 11:42 發表
我只記得
cp 1 - 1罐 生力
cp 2 - 半支 monteith
cp 3 - 半支黑啤
cp 4 - 半罐 嘉士伯 + 三文治
finish - 一支monteith +春卷

result : 當日下午六點幾作嘔..我未試過飲咁多 beer.... 我喜歡黑啤多 d 丫.. ...

乜終點有春卷咩......冇食到tim~~cp1果d我覺得都幾好食~~
我都喜歡黑啤啊~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

10.3.2009 報告第5回參與跑手名單:

1. Kin
2. cc
3.皇上
4. 鄭
5.龍龍
6.前進
7. 法蘭
8. TarTar
9.華華
10. disdis
11. 停雲慢步
12. 超人阿四
13.loben
14. Wongc
15. runrun (食飯)
16.山海赤子
17.輝  (kinkin,我有冇記錯啊~~~)
cat   <----隊長!你放我飛機!!!" />" />" />" />" />
圍圍 (後來)  <----病左......!?快d睇醫生~
Daniel (雙橋加入)

今日7:10先去到運動場, 馬上入左去更衣室換衫, 出到黎居然見到龍龍,原來係法法用美男計邀請請他來的,仲話華華都來, 之後鄭ching自我介紹, 還有山海赤子, 其實ctse大頭貼的相一直都很吸引我,今天終於看到真身, 一身健康膚色, 自己猜想她是水上活動的狂熱份子!

準時7:30出發, 前進,wongc,皇上,鄭,龍龍等ching都跑上去年了......法法果然有同我地一齊跑~~沿途又講下佢的比賽經過~同埋佢年尾目標:45'/10k, 結果上星期日已經達標了~~恭喜你啊~~就係呢個時候,一把熟悉既聲音轉來,原來是小華, 佢以極速跑來與大家回合, 之後我地仲食左2次梅tim,回程時.......我覺得龍龍和法法是教練挀來的, 目的是來取了我的命~~~~   佢地三個(法法,龍龍,kinkin)沿途不斷"激"勵我同tartar......海旁段直路終於頂唔順佢地加速, 龍龍仲話佢行緊返去  ....... 活活ching,都係你最溫柔~~~

為左遠離佢3個,我ee不捨的掉抵左tartar,sorry啊~~~~龍龍話法法會照住你的........我才頭也不回的放心去.....之後佢仲話要在那轉角位爆返去, 結果跑爆左~~~~不過都好,等我知道自己既能力.......
仲有feel到果組肌肉呀 , 呢~~好似係邪神上堂話練果組,之前都唔覺要用果到既,今次feel到果到冇力~~~
昨晚食完飯,很累~~~回家後真的低個袋,就爬上床.........

龍龍, 今次要你失望了~~~~~下次我一定會追到的!!!!!!" />" /> " />" />" />

thx~~~咁多位ching,ctse喇~~~" />" />hkjhk

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2009-3-11 10:28 發表

迪迪經過魔鬼教練同埋邪神既特訓已經越來越勁,今次加埋比3個快腳咁谷一谷,下次我同妳一齊跑可能跟唔到妳啦。

你唔咁講啦~~一陣唔識我果d,以為真係好勁呀~~俾人笑啊~~
我只係慢腳一名~~

你睇:
去程:23' 42
梅子一: 13' 06"
梅子二: 13' 02"
回程: 23'15"

升級   83%

該用戶從未簽到

我係風之子,,,有時間就會來, ....
唔係花...我已經好溫柔了, 回程頭段真係吹水吹得多左d,
不過我一見到隻船時就一路同你報仲有幾多米(有少無多hehe),
一路見你加速我都唔敢出聲, 只好叫你keep 住個速度, 睇下你仲有幾多...
成條直路, 去到隻船時都跑得好好, 就係一個右斜上個灣, 就收左你, 你行左幾步呀..." />" />" />" />  
之後就回了一段氣, 最後上到穚時, 你又開始加了小小速, 記得我同你講要keep 住個速度返去嗎?
不過轉入最後直路時你特然爆上...仲過左好我添...心諗呢個步速返唔返到去呢, 答案係唔得...
爆左大約30~40米左右你又慢起上來了....

小小意見~~~就係要知道自己仲有幾多力, 不要時快時慢...下次就唔好咁快發力, 可以去到船船先加速(就時你停下來的地方).
咁你就可以好型咁一口氣爆返運動場...

我一點也沒有失望, 只期望你一次比一次有進步...加油..." />" />" />" />

嗯~~知道~~辛苦你們了~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 法蘭 於 2009-3-11 13:51 發表

昨日我地係梅頂反運動場的時間!
我好似重慢過你!

我想我是在你大約2km的位置開始計時啊~~~~~~

你減返6' x2 = 34'-12' = 22'

咁應該差不多了~~right?

11.3.2009 九龍灣 4k
今日練習基本動作, 教練傷左都為我地示範, 龍龍同火火來旁聽.....做完第一part,我地又沖圈,沖到最後一個圈的100米,有位ching腳步聲越迫越近, 嚇得我也加速了~~~最後都俾ching界左  ,好好玩!!
之後做完第二part又再黎~~~~見到然然同funung互相鼓勵,完成第二set,good!!!
最後,我地舉行了迎新跑,所有第一次去九龍灣的都要參加~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

14.3.2009  19k

今天要跑19k的長課,來的時候只知道沿著引水道跑,所以以為全是平路,去到起點,白頭ching開始介紹路程, 什麼轉左轉右,上斜x k.......才知道不是那麼簡單~~~

出發不久大家已經跑遠了, 自己的腳就是有點痛(上5寸下5寸的位置), 後來經7兄提醒輕鬆d跑,還有提腳等才好一點~~順利完成了"大長金" , catcat因山霸後仍未復原,說不跑全程了,我只好追回大隊,當我跑近水霸時, 梁兄已回程了!!!然後我又見叮叮噹及iris,她們說跑到霸頭就可以了~我高興的向著霸頭走,原來那是15k的折返點呢~~~anson及nc ctse當時就在我前面,我見她們没有折反, 便跟著她們了,水霸的風景已經很美,過了水霸是山峽似的地方, 有點像自己上次行山的地方,上次見到一隻像小鹿的黃京, 原來nc今次也看到山羊,我錯過了~~
之後就見到好多ching都回程了~~~有的說還有8佰米,有的說2k........
最後勝哥同我地入埋"公奄路", 仲解釋埋的來源,原來山坡有間廟堂.

回程時勝哥仲叫小妹輕輕鬆鬆jog返去就可以, 點知我口快快講左自己的期望時間~~之後ching就帶住我跑,每次上斜我都落後呢~ching又jog住等埋我,到落斜時我又心急想快d到,勝哥再提醒這不是比賽啊~~~才放輕腳步, 邊跑邊聽ching在大浪灣的比賽經歷,到最後一段長直路引水道,真的很長......ching又同我報里數, "最後2k", 好記得呢句啊~~~因為我第一個反應係負面架!"吓~仲有2k......" , 之後又同自己講  "2k咋!加油~好快就到" 之後真係好似又有返d力感~

見到馬王時其實已經很累啊~~~不過望下錶,應該可以如期返到去,咪keep住law~中山兄仲話"轉埋灣就係直路終點" 不過經過上次梅子林一事,我知自己有幾多啦~~~  達標已經好開心~~~

多謝哂咁多位沿途鼓勵~~~Sue ctse 來打氣, 白頭ching帶路及影相,仲有勝哥領跑~~~我都知慢跑仲辛苦過跑架喇~~~

升級   83%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-3-14 23:11 發表
我地長跑網d女子組真係唔講得笑~
今次好似第一次dis ctse~馬王都俾你介埋~勁~加油^^

因為馬王兄星期五去完特訓我先有機會咋~~哈哈~~

升級   83%

該用戶從未簽到

唔遠~~~~~~~我最長都係跑渣打半馬果次...........仲差一個21.195km咪全馬law~~~~~~