香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

名古屋女子馬拉松 2015 8/3/2015

升級   12.45%

該用戶從未簽到

speedpurple0 發表於 2014-6-14 01:41
已經有酒店冇得book 7/3晚
同埋嗰幾日d酒店已經瘋狂加價!

住在「栄駅」較方便, 馬拉松當日有好多人搭地鐵, 「栄駅」係轉車到 Nagoya Dome 的大站, 過了「栄駅」就好難上到車, 我上次住在「栄駅」與「新栄駅」之間的東橫 Inn, 附近有機場巴士站.

訂房方面, 可在 jalan.net 預訂, 免訂金, 訂了酒店才抽籤馬拉松, 如果抽唔到, 取消 booking.

跑完馬拉松, 如果可以停留多兩天, 推介大家去白川鄉, 雪中的小屋好似童話世界.

升級   12.45%

該用戶從未簽到

speedpurple0 發表於 2014-6-14 11:06
我就係Book榮駅附近嘅酒店
平嘅酒店已經冇得book 7/3嗰晚
而家book APA, 3晚¥40000

我在香港的訂房網站, 找到這間榮駅附近的 "名古屋錦太陽酒店" (Sun Hotel Nagoya Nishiki), HK$6XX twin room, HK$8XX 三人房, 唔算貴, 可以在3月5日前免費取消.  

升級   12.45%

該用戶從未簽到

ckycat 發表於 2014-6-14 23:24
cam , can u kindly PM me the booking website?
i found HKD700 for twins and HKD 800 for 3 bed room

香港的訂房網站例如:  hotels.com 、agoda.com 亦可預訂明年三月名古屋酒店.

除了 "名古屋錦太陽酒店" (Sun Hotel Nagoya Nishiki), 還有這間 "名古屋榮鐵路賓館" (Hotel Route Inn Nagoya Sakae) ,  HK$8xx twin room 包早餐, 步行往榮駅就遠少少, 同樣是先訂後付, 限時前免費取消.  

升級   12.45%

該用戶從未簽到

ckycat 發表於 2014-6-15 06:26
我都係上呢啲網站,但同一間酒店,比你所說的貴~~~

可能是稅項及服務費的差別.

升級   12.45%

該用戶從未簽到

另外, 東橫 INN 暫時未可預訂明年三月的房間

" 東橫 INN 俱樂部卡會員可以提前6個月預約賓館,一般顧客可以提前3個月預約賓館。"

但我book左東橫inn  詳情 回覆 發表於 2014-6-15 23:51

升級   12.45%

該用戶從未簽到

咁就 good la !

升級   12.45%

該用戶從未簽到

大會影嘅相一張三千幾yen, 仲唔寄出海外,又無下载版。

全套相大概$7xx港紙(唔記得日元幾錢),有得download。  詳情 回覆 發表於 2014-6-17 15:47

升級   12.45%

該用戶從未簽到

劉小蟲 發表於 2014-6-17 15:47
全套相大概$7xx港紙(唔記得日元幾錢),有得download。

我見之前討論話大會相片唔寄海外, 又冇下載版.

https://www.longrun.hk/thread-20233-7-3.html

係呀,攝影公司網頁話無得比海外人士買㗎,要另行email比佢哋安排。佢哋收到order之後,會email條download link。  詳情 回覆 發表於 2014-6-17 22:45

升級   12.45%

該用戶從未簽到

劉小蟲 發表於 2014-6-17 22:45
係呀,攝影公司網頁話無得比海外人士買㗎,要另行email比佢哋安排。佢哋收到order之後,會email條downloa ...

噢 ! 原本如此, 咁今年大家就方便買相喇 !
我上次跑, 見到大會攝影師通常喺路邊, 還有位工作人員舉起相機牌, 叫大家笑 !