香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2009.1.01 荃灣元誕長跑公開賽(燒鵝盃)

關閉 [複製鏈接]

升級   81%

該用戶從未簽到

我應該會跑呢個…10km太長,星期日就美津濃,都係跑5.3km當一課算數…如果大家玩隊際就預我喇

升級   81%

該用戶從未簽到

大家都知道荃灣會好強,所以一於用平常心去跑,唔好太著重名次/時間,當係一次新年聚會咁樣,一於無壓力咁跑番餐喇!

升級   81%

該用戶從未簽到

回復 60# 的帖子

我未俾錢你喎…星期日交收埋喇!總之當一課斜路走得架喇

升級   81%

該用戶從未簽到

今日追撃燒鵝失敗,不過今日有幾個跑會組隊,所以今日實在係非戰之罪,只係對手太強…

今日都係計錯數,今日怕凍著晒長衫長tight比賽,不過原來一起步已經開始熱,下次過9點起步o既賽事真係要諗清楚先著衫…

講番比賽本身,之前未走過,唔知條路點走,一起步當然都係跟住一第一群跑手,大約8位跑手一齊跑,跑到第一圈折返點先開始拉開左,去到第二圈大家都因應自己跑法同埋對條路o既印象跑,有三位已經拉開左我地,自己一路keep住第6位左右,過埋折返點就落大斜,大家一齊加速,再拉開後面o既跑手,前面得番4個,落到泳池發覺自己唔係剩番好多,所以都番慢少少,但係原來大家都唔係好快,一路去到運動場前面先再加速,過多一位就keep住番終點…

總括黎講,呢課真係唔錯o既斜路課,對應付美津濃o既斜路又多左少少信心…

亦都好高興同長跑網其他ching組隊追撃燒鵝!同埋好多謝 wong sir黎監場!

Total Time: 24:49 ﹙照時間條路應該係多過6km﹚

升級   81%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-1-2 11:35 發表
恭喜晒米拿師兄 + uncle + aunt
個個返黎都好似死死下咁~睇黎條路真係唔簡單
gills兄唔緊要~下次再黎過~長跑長友嘛

呢場真係辛苦過走10km…對我黎講係一課好好o既訓練