香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

hi ching .
我間吾中六,日 都會係將軍澳跑架 ..
睇下ben 日 跑去布袋澳 呀. 我未試過跑果ben 架 ...

升級   0%

該用戶從未簽到

各ching/ctse . 我昨日都試跑左條新路線約19.5k
但因本人吾day 點樣post d 線度出來.故只可寫出來
調景巔  --> 澳景路 ( 維景後山)-->油塘 (墳場) 捷返-->藍田-->秀茂坪-->康盛-->翠琳-->寶琳-->魷魚彎-->醫院後山-->坑口-->東亞運動會2個囤 -->調景嶺
本人覺得都幾ok 架 ." />" />
k 數有錯 , 再重度約是 20.99k 到 .

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-8 11:42 發表

嗯..科大同事係咁跑 (~17-18k)
科大 -> 新清水灣道  -> 彩虹 -> 清水灣道-> 科大

另一條大約係(~15k)
科大 -> 清水灣(唔知邊個灘) -> 科大
(頗難... 因為上斜同落斜, 我之前跑到五塊田就掉頭~7k)

我都有跑  
但由斧山起步至科大再捷返 約12k

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-8 19:31 發表

我只係試過跑紅色的路線 ~~

快活 ctse 有沒有參加過半馬 ? 因為條路線都唔短 ~~

車亞文CHING 。 今年未跑過任何比賽。 最快都是12月21日15K
你想練長D的話跑去油塘再跑去藍田都多成K幾2K。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-9 00:01 發表

我有時都練呢條... 藍田->油塘-> 興田... 斜+暗斜.. 跑到我... 花容失色... " />" />

上斜路係辛苦d. 練得多就會步步如飛 架la ( 雖然我都未做到

升級   0%

該用戶從未簽到

c
原帖由 jc8866 於 2008-12-10 02:33 發表

好吸引下喎, 有冇人一齊跑?  星期六早d跑?  不過我都只係跑開10k平路, 驚夾唔到大家既速度

登錄/註冊後可看大圖
CHING . 依條路上斜吾算多 . 大斜只有維景後山,同上寶達果條 . 其他都是暗斜 落斜 同平路 . 所以ching你一定無問題

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-11 00:09 發表

多謝你俾信心我, 平時只係跑開平路, 對我黎講算係新嘗試喇

逍遙跑.吾須要快.只要完成到就得架喇.
ching. 你有無玩21號15k賽事呀 ?  

升級   0%

該用戶從未簽到

x2 woo . ee 車亞文8點係坑口出發 . 跑到去藍田可能25分鍾到
不如我約你係藍田公園等 8:20.
一路跑一路等ching 佢地 . ( 因ching 佢地跑得快過我地呀)
車亞文ching 甘按排o 吾ok 呀

升級   0%

該用戶從未簽到

藍田去紅磡快吾快 ??

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 15:39 發表

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市hgj088" />" />" />" />hj

另一個方案就係..我跟大隊在一齊跑..但要找地方放好球拍之類才可以起行...
(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得 ...

放係晒草場得吾得 ?
正常步速應不用個半鍾. 如趕時間 我帶你跑捷徑
跑到去康盛落斜入0實跑山過番藍田
約8K -9K 到 ." />" />
如我地覺得k數吾夠會自己再跑
最更要前半場可以一齊跑..

升級   0%

該用戶從未簽到

有2個兩方案
1)ee 你係藍田維景路口等我地一齊跑大圈到調景嶺我陪你再跑返上去藍田
好處: 吾使你單獨一個人跑或坐車來調景嶺
2)我先跑去藍田JOIN ee 一路慢JOG等CHING 追我地。 因ee星期日比賽不可跑得太快。
而又怕各CHING 速度太快,小人未能追上,而變左大家分得太袁。所以有此方案

升級   0%

該用戶從未簽到

66CHING
吾使甘擔心。上、落斜丁丁腳跑都無問題
你一定得GE、比D信心
吾好到時放我太袁呀。。

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 23:40 發表

如果方案 2) 咁活活 ctse 跑少0左 wow... hgjD115" />" />hj
其實活活 ctse 唔駛特別就我..我可以去調景嶺同大家會合...(只係唔熟路..要有人帶住我跑... hgjD092" />" />hj)
如果要我一定由以上兩個方案揀一個..我會揀 2 ...

ee 我點會跑小左呢. 方案1及2我都無跑小到. (因邊個方案都會跑維景果邊)
當然方案1 我可成機可以DOUBLE 跑多維景一次來回3K ....
最終由你話事...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-11 23:54 發表

我跑唔跑到都未知, 驚到時腳又痛要提早退出, 搭車去終點等你地

66CHING.你是膝痛定腳腕痛呀?
吾好甘擔憂.到時上斜未行上去. 落斜先慢慢JOG落山lo
行山都是練腳力的一種

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-11 23:58 發表

放心 ~ 我地會帶住你跑的 ~
我當日的速度大約是 6'30/K ~ 應該同 ctse 差唔多 ~

車亞文CHING 你真是好人. 就住我地跑...

升級   0%

該用戶從未簽到

嘩 ~~ 真係好. 訓甦 一攪 就多左幾位師兄/姐 一齊跑

車亞文 , 我吾帶電話跑  .

ee. 記得帶枝細水出來跑

66 師兄 . 甘你果d 位痛 .要拉多d 根 等佢鬆下 .

升級   0%

該用戶從未簽到

ee . 明早我會著藍色短 T 及右膝會帶膝帶的 .好易認....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 caffeine 於 2008-12-12 10:40 發表

我未join 過長跑網跑步, 自問跑得很慢....不過見今次難得係tko主場, 很有意慾呢~

CATTEINE CTSE . 我都是JOIN 過一次沙田果班C 兄/姐跑咋 .
我地明早諗住6.5MIN/K 跑 . 一路慢JOG 一路吹水.

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

各CHING/CTSE . 今日好高興同你地一齊跑呀 .
我從未試過甘早起身去跑步(除左比賽日)
原來一早去跑步的感覺是吾同的. 好FRESH 的感覺.
車亞文吾該曬你今日的按排 (有98分) . 忺果2分是跑完無得一齊食早餐
吾夠時間分享感受
JC & EE .你兩位成日都話留後.結果是追你倆位追到索曬氣
茄菲因 你無參加比賽都來撐我地TKO 友.真是多謝你
QOO 你今日好叻呀 .加油.KEEP GOING
SUPER MONKEY  真是一位高手. 好高興係你身上學到野 同埋知你跑半馬只須約個半鐘.
我真是好鬼開心可以同你跑的步伐差吾多 ( 吾是我跑得快,是MONKEY 兄佢放慢腳步.差不多行路甘同我地一齊跑).

車亞文好心急吾知幾時再約出來一齊跑呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

MONKEY 兄。 你甘鬼鼠影我地
真是神不知鬼不覺呀 。
下次角度影3,7分面呀。吾該 KAKA!!