香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我病好左好多, 希望星期六可以跑番啦~~~~
不過我時間通常會比較早, 一來空氣好, 二來星期六要帶囝囝上繪畫班.
唔知有冇人唔怕早起身呢, 星期六/日大約7:00跑一個鐘或以上, 平日(下星期開始)6:00跑45分鐘.

升級   0%

該用戶從未簽到

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-5 19:48 發表

快活 ctse,我記得閣下在女子討論區曾提及過有條路條是由藍田跑去將軍澳再返藍田的,約 13.5K ~ 可否 post 個路條圖出來看看 ? 謝 ~

我都想知, thanks~!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-6 21:30 發表

經邊度 ar?

加左地方名, 希望合你用

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-7 19:57 發表
jc 兄,閣下是否在下星期開始在早上練跑 ? 哈哈 ~ 因為我都想試下早上練跑的滋味 ~ " />" />hjfgchdf

其實哩兩朝都想晨早跑, 不過實在太....太....太....涷喇, 所以6-7pm跑.
聽日要早返公司, 所以都係夜晚跑, 星期二應該晨早跑 (希望唔好咁涷啦 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-7 22:51 發表
jc 兄,可唔可以約埋一齊在星期二晨早跑呀 ? 跑閣下前頁所顯示的路程 ~~ " />" />

唔好意思, 咁遲覆你.......
其實我都覺得有伴一齊跑, 係會更加積極d, 不過我既工作時間關係, 有時都好難約.  好似宜家2點幾, 其實我係剛剛放工返到屋企, 所以原本打算聽朝晨早落街跑, 又要取消 (因為聽朝返工八點半), 至於後朝跑唔跑, 就要睇聽晚幾多點收工......... 其實日日都可以抽時間做下運動, 已經係好寫意既生活喇

今朝我有跑, 不過跑左20min, 兩邊小腿內側一齊痛, 最後散下步返屋企    其實我一向好少運動, 所以成日都跑到哩度痛果度痛, 但係我有一個目標, 只要可以操練好自己身體, 少少痛係值得既, 健康無價~!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-9 01:45 發表
綜合幾位 ching ctse 的意見,得出以下的跑步路線 ~
有其他意見的都可提出 ~ " />" />hji

好吸引下喎, 有冇人一齊跑?  星期六早d跑?  不過我都只係跑開10k平路, 驚夾唔到大家既速度

登錄/註冊後可看大圖

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-10 19:24 發表

認同 ~
而且我地係逍遙跑步團,最緊要係跑得開心 ~ 一齊跑的感覺係會好正的,所以不知不覺就會跑完全程 ~ " />" />" />" />hjfgchdf
我星期六早上可以跑呀 ~ jc 兄建議幾點跑好 ~~

因為我既囝囝12:00要去將軍澳中心表現, 我最遲10:00要返到屋企.
另外, 希望腳痛快d好, 星期六跑得到.
咁出發點會係邊度? 同埋有邊位跑友join呢?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-10 11:38 發表
cCHING . 依條路上斜吾算多 . 大斜只有維景後山,同上寶達果條 . 其他都是暗斜 落斜 同平路 . 所以ching你一定無問題

多謝你俾信心我, 平時只係跑開平路, 對我黎講算係新嘗試喇

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:16 發表
有2個兩方案
1)ee 你係藍田維景路口等我地一齊跑大圈到調景嶺我陪你再跑返上去藍田
好處: 吾使你單獨一個人跑或坐車來調景嶺
2)我先跑去藍田JOIN ee 一路慢JOG等CHING 追我地。 因ee星期日比賽不可跑得太快。 ...

又或者重有一個提議, 會否考慮早半小時開始, 即係7:30調景嶺出發,
好處係大家唔駛咁趕, 而且貫徹今次既主題 "逍遙跑",
另外ctse要留力星期日發功, 而我亦腳痛今日先開始好番d, 而且我亦未跑過10k以上 (仲要係斜路 )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 15:39 發表

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市hgj088" />" />hj

另一個方案就係..我跟大隊在一齊跑..但要找地方放好球拍之類才可以起行...
(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得 ...

仲可以考慮搭215x, 係曲街落車(過啟德隧道之後第一個站), 如果唔塞車, 車程約15min (不過紅隧口多數有d塞, 最好預多15min), 落車好行幾遠另計, 因未知你去邊度打波.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-11 23:41 發表

應該好遠啦..至少行四個字...
再者..小妹唔熟路.... hgjD115" />" />hj

咁其實你去邊度打波呢, 是否紅磡街市那邊(馬頭圍道家維村附近), 如果係既, 可以搭11x, 都好快到, 20-25min車程.

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:44 發表
66CHING
吾使甘擔心。上、落斜丁丁腳跑都無問題
你一定得GE、比D信心
吾好到時放我太袁呀。。

我跑唔跑到都未知, 驚到時腳又痛要提早退出, 搭車去終點等你地

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:01 發表
時間方面 ~ 少數服從多數啦 ~~

不過對我來說七點半早左少少 ~

如果早得滯既話, 就照舊8:00啦, 因為我10:00前返到屋企都得架喇 ~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-12 00:02 發表

66CHING.你是膝痛定腳腕痛呀?
吾好甘擔憂.到時上斜未行上去. 落斜先慢慢JOG落山lo
行山都是練腳力的一種

係腳跟對上條肋, 同埋附近d肉痛, 年紀大, 運動少, 所以跑到周身痛

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:15 發表
好 ~

另外,我一陣 pm 手機 no. 俾你地三個先 ~
不過你地跑步會唔會帶手機 ga ?

我少帶電話跑, 不過都pm左先, 當係交個朋友

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 ee_tpk 於 2008-12-12 00:12 發表

就係家維村對面... 但11x 要去觀塘才有得搭~~ hgjD103" />" />hj

有利有弊, 因為11x比15既車程直接d, 但你又要落觀塘搭~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 00:27 發表
睇得出jc 兄對路線呢方面好熟悉 ~

因為我係巴士司機 (講笑......)
其實只不過我係紅磡返工, 有d概念而已

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 onon 於 2008-12-12 00:29 發表
祝大家跑得高興, 長跑長約長有!

你個頭像好攪野.......
安安乖, 唔好咬人呀吓

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 caffeine 於 2008-12-12 00:34 發表
我也有點興趣join 大家

不如我代大家歡迎你既加入啦