香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

將軍澳逍遙跑步團 ◎ Part 1

關閉 [複製鏈接]

升級   0%

該用戶從未簽到

我都有興趣...

幾時搞??

升級   0%

該用戶從未簽到

小妹對 tko 唔熟... 未知有無跑開 tko 既 ching 出路線呢....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alex504992004 於 2008-12-5 23:18 發表
如果藍田起步,建議可以係“莤草灣球場”換衫及放行李。路線可由球場開始經滙景花園到鯉魚門道上澳景路後到將軍澳可走大圈、細圈、去清水灣或布袋澳等(來回距離约15K–36K)。

ching... 大圈..細圈即係 ???

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 alex504992004 於 2008-12-6 20:14 發表
細圈约4K3464

經邊度 ar?

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-6 23:32 發表
小弟今日諗住發掘一 d 新的將軍澳跑步路線給大家 ~ 可惜失敗了 ~

話說小弟今日試跑左一條之前未跑過的路線 ~ 都幾難跑下 ~
路線:將軍澳醫院 → 西貢公路 → 壁屋凹 → 新清水灣道 → 順利村 ( 9K )

太多車, ...

嗯..科大同事係咁跑 (~17-18k)
科大 -> 新清水灣道  -> 彩虹 -> 清水灣道-> 科大

另一條大約係(~15k)
科大 -> 清水灣(唔知邊個灘) -> 科大
(頗難... 因為上斜同落斜, 我之前跑到五塊田就掉頭~7k)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-8 22:42 發表

車亞文CHING 。 今年未跑過任何比賽。 最快都是12月21日15K
你想練長D的話跑去油塘再跑去藍田都多成K幾2K。" />" />

我有時都練呢條... 藍田->油塘-> 興田... 斜+暗斜.. 跑到我... 花容失色...

升級   0%

該用戶從未簽到

我都有興趣 join.. 想問問你地會幾時跑丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 11:10 發表
x2 woo . ee 車亞文8點係坑口出發 . 跑到去藍田可能25分鍾到
不如我約你係藍田公園等 8:20.
一路跑一路等ching 佢地 . ( 因ching 佢地跑得快過我地呀)
車亞文ching 甘按排o 吾ok 呀 yhgyface20gyg ...

如果星期六跑..我會跑慢 d.. 因為第二日樂善行...
我要大約十一點到紅磡打羽毛球... 所以我想緊響邊度擺0左野先再跑..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 14:54 發表
藍田去紅磡快吾快 ??

十點三到去到巴士站等 15 號... 咁就可以0岩0岩好十一點去到紅磡街市

另一個方案就係..我跟大隊在一齊跑..但要找地方放好球拍之類才可以起行...
(如果八點跑..大約一個半小時... 我十點起程..趕得切去打波)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 大圍新跑手 於 2008-12-11 15:49 發表

ee.....記得留返d力星期日玩樂善,冇力好易比人推落山。

大圍兄... 小妹知道啦...
你星期六都要留力

我打算以 6.5 mins/k 既速度跑...
不過睇睇 ching ctse 們想跑幾多 k 數再決定係咪參加到...

升級   0%

該用戶從未簽到

如果九點半前跑得晒... 我就可以到啦..
我應該夠時間回家拎球拍再外出~

預我來輕鬆跑丫... 第一次跑呢條路... 唔敢跑得快... (同埋星期日樂善杯... 打算輕鬆 6.5mins/K)

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-11 20:59 發表

九點半前完成應沒問題的 ~ okay ~

另外想問兩位 ctse 星期六是在藍田公園等我和 jc 兄嗎 ?

我可以來調景嶺... 亦都可以先 join 活活再同 ching 們會合..

未知活活 ctse 意下如何...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:16 發表
有2個兩方案
1)ee 你係藍田維景路口等我地一齊跑大圈到調景嶺我陪你再跑返上去藍田
好處: 吾使你單獨一個人跑或坐車來調景嶺
2)我先跑去藍田JOIN ee 一路慢JOG等CHING 追我地。 因ee星期日比賽不可跑得太快。 ...

如果方案 2) 咁活活 ctse 跑少0左 wow...
其實活活 ctse 唔駛特別就我..我可以去調景嶺同大家會合...(只係唔熟路..要有人帶住我跑... )
如果要我一定由以上兩個方案揀一個..我會揀 2) .. 如果無特別 preference..我都可以去調景嶺同大家一齊前進..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-11 23:39 發表

仲可以考慮搭215x, 係曲街落車(過啟德隧道之後第一個站), 如果唔塞車, 車程約15min (不過紅隧口多數有d塞, 最好預多15min), 落車好行幾遠另計, 因未知你去邊度打波.

應該好遠啦..至少行四個字...
再者..小妹唔熟路....

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-11 23:50 發表

ee 我點會跑小左呢. 方案1及2我都無跑小到. (因邊個方案都會跑維景果邊)
當然方案1 我可成機可以DOUBLE 跑多維景一次來回3K ....
最終由你話事...

既然車亞文 ching 願意6.5mins/k 就小妹... 咁大家一齊在調景嶺起步啦... 一齊跑一齊吹水..一樂也..

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-11 23:51 發表

咁其實你去邊度打波呢, 是否紅磡街市那邊(馬頭圍道家維村附近), 如果係既, 可以搭11x, 都好快到, 20-25min車程.

就係家維村對面... 但11x 要去觀塘才有得搭~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 快活人 於 2008-12-12 10:19 發表
嘩 ~~ 真係好. 訓甦 一攪 就多左幾位師兄/姐 一齊跑

車亞文 , 我吾帶電話跑  .

ee. 記得帶枝細水出來跑

66 師兄 . 甘你果d 位痛 .要拉多d 根 等佢鬆下 .yhgy ...

知道.... 我會"咩"少少水同埋腰包仔....

車亞文 ching..你會唔會著綠衣做記認 ar?
小妹可能拎手提... 我 pm 0左我個手提俾你丫...

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 18:19 發表
補充                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        補充幾點先:

1 ) 我明早會穿著長跑網跑衣,在調景嶺地鐵站匯合大家。你地到時見到一個細細粒,著住網 tee 既小伙子就去報到 la ~

2 ) 補水問題 ~ 條路線總共有三個補水地點,如果覺得頂唔順,可以去補補水 ~

第一個補水站:廣田地下的 OK 便利店 ( 約 2.5K )
     第二個補水站:寶翠公園更衣室 ( 約 10K )
     第三個補水站:維景灣畔 OK 便利店 ( 起點、終點 )

3 ) 明早志在逍遙跑,因此跑速約 6'30/K ~ ( 跟住 ee ctse 的步速就岩晒 ~ )

如果任何疑問,歡迎在此提出 ~ 謝謝 ~

...

車亞文 ching....
小妹既 pacing 好唔穩定..我都係跟你 ga ja~
(如果我講唔到野就應該快過 6mins/k 啦..... )

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 =chairman= 於 2008-12-12 20:37 發表
歡迎 Qoo ctse ~~ 明早八時在調景嶺地鐵站等 ~ 見到綠衣人就 okay 了 ~
順便想問問ctse 住係邊頭呀 ?

嘩 ~ 愈來愈多 ching ctse 捧場喇 ~~ 真開心 ~~
不過小弟只是一名中學生,都有點擔心明早會應付不來 ~~ hjh ...

車亞文 ching.. 第一次搞逍遙遊就有咁多位 ctse ching 支持..
真係可喜可賀...

歡迎 qoo ctse 加盟~
不用擔心跟唔上.. 小妹星期日樂善杯..所以明天我志在輕輕鬆鬆跟跑友們 一邊跑... 一邊聯絡感情~~

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 jc8866 於 2008-12-12 22:28 發表

嘩...... 好熱鬧喔, 咁多ching ctse 報名真係好喇~!
chairman, 唔該晒你幫我地組織哩次[網友跑], 其實志在一班跑友跑下步, 做下運動,
你唔駛咁大壓力架, 基本上大家都會照顧自己, 總之enjioy下啦,
見你咁落力 ...

明天有勞 jc ching 啦...