香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

港人國內工作感受

升級   76.67%

該用戶從未簽到

我每週4天在惠阳工作,已有10年。每天晚上跑步是我逃避"花天酒地"的最好方法,我的"監護人"會經常Check吓我的身體狀態,如果條車軚肥咗,佢就大興問罪。所以各位常出差大陸,帶往對跑鞋,另一半會好 放心。

升級   76.67%

該用戶從未簽到

5618兄,

多謝關心,好番約5-6成(自己覺得),無跑步的日子好惨,近期經常失眠,睇医生話可能平時我是用跑步來鬆馳精神,沒有跑步3個月,精神過份緊張,所以失眠。我想如果學你好番8成, 我就開始再跑,真係等唔切十成好番。唔知你8成康复用咗幾耐?希望師兄係跑步中全部康服,達到以前最佳狀態。
唔知有幾多CHING好似我吔经常係大陸工作,為免大家"監護人"担心,我哋可以試吓係大陸約跑,搞吓搞吓,萬一出差番大陸過夜,你就話同班网友約跑,你D"監護人"會放心的。

升級   76.67%

該用戶從未簽到

5678兄,

睇呢都要學吓師兄,繼續保持小量跑步先,Keep 住個狀態。
大陸好多地方都好靚,如師兄所講的杭州、上海,但佢地D夜場仲"靚",好多大陸做嘢的港人,晚晚都跑,不過都跑去夜場,我哋D40+如果唔集中的精神練跑,除時跑錯咗過隔離夜場.......。練咗幾年跑,已清心年寡欲了,依家好想去的大陸地方是,跑厦門馬拉松、北京馬拉松....。

升級   76.67%

該用戶從未簽到

好多人都對大陸有負面想法,但可用另一思維去想,30年前小学去深圳係一片荒野,30年后去廣州係坐HK都冇的高速列车,改变巨大,人還是3歲定80,慢慢改啦!

升級   76.67%

該用戶從未簽到

Charson Hing,

係大陸除咗个d嘢好吸引外,仲有一样嘢好靚--就係買書.最近休戰睇咗一本書,係簡體字嘅,我睇咗两次,下載听了五次,個本書叫"跑步聖經",本書內容講一名出名的心