香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

賽後投票-2015.9.6 第31屆泰基盃十公里賽

升級   64.67%

奮鬥
  • 簽到天數: 106 天

總分7 (賽道設計8, 賽事安排7, 日期時間6, 紀念品5,收費8,氣氛7) + 量度距離: 10.44KM  Polar
    天氣太熱, 水站太少, 每水站各取一杯, 第一杯只有3分1滿, 第2杯更離譜, 只有5分1杯, 建議不要太孤寒, 倒滿一D啦, 坐大會巴士, 7時35分已到,比賽時間可以提早15-30分鐘,  一來唔洗等成90分鐘先開始, 二來唔會咁熱....
    最攪笑係寶礦力, 走來唔係派飲品, 而係派單張, 真係想爆粗, 跑手跑到口渴體渴, 你唔係俾野我地飲, 我接左單張, 仲要得個睇, 好似俾佢引誘我, 但無得飲, 你估可以望梅止渴咩, 仲要麻煩我拎住搵垃圾桶, 又唔環保, 值得一讚係終點工作人員及救護隊, 因為水站飲唔夠水, 過終點有少少不適, 我示意後立即有工作人員協助, 俾水我, 同我淋水降溫, 扶我到帳篷下休息....呢個比賽賽道, 加埋炎熱天氣, 係好有挑戰性