香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

SSP街坊小隊(Part 3)

關閉 [複製鏈接]

升級   100%

該用戶從未簽到

多謝各區FANS支持~~

+1 0
上一篇︰長跑比賽 謹防猝死下一篇︰長 跑 小 心 身 體 受 傷

升級   100%

該用戶從未簽到

想跑步?
想開心地跑步?
搵SSP街坊小隊啦!!
熱情既SSP街坊小隊,包你賓至如歸!

SSP街坊小隊下次練習日期:
9/12(星期二)
時間:8pm在SSP泳池門外等
路線:可能由SSP跑去尖沙咀,大家有咩suggestion??
里數:大約10k,總之唔會over 15k

出席跑步者:
1.  vv ---(可能同batbat預早一齊join食燒賣,有興趣者請同vv講)
2. bonbon
3. 00
4. catcat
5. 龍龍
6. 菲菲
7. fung sir
8. batbat
9. tartar(tarry ctse已自動改名)
10. 活活(快活人ctse已自動改名)
11. disdis(kandis ctse已自動改名)

10pm自行到""熱情如火""join飯局者:
12. yungyung
13. joejoe
14. kinkin

情況未明者:
15. monkmonk

我們每次跑步都好開心架,唔覺唔覺就會跑完2個小時架啦~~
歡迎所有新舊朋友仔加入,豐富SSP街坊小隊既跑步宵夜團!!
對新參與活動的朋友仔,本人會pm取一些簡單資料以方便約時間及統籌.
請有興趣參與的ching/ ctse在此留言啦!!

備註:
1. 熱情如火=柏園茶餐廳(長沙灣順寧道寶熙商場地下3號鋪,tel:2729 3336)
2. 到SSP集合地點的交通安排:
>>>>>SSP泳池~~~坐MTR的ching/ctse可以在長沙灣站A1麗閣村出口出,步行連上天橋,約5分鐘就到
>>>>>選擇到本人家存物~~坐MTR在長沙灣站A2樂年花園出口出,之後搵"美居中心"旁邊的站油,步行都係唔使5分鐘,問下人好易搵既,我會係油站接你.
3. 行李安排:
根本人了解,大家可以到長沙灣運動場(較近ssp 泳池)or保安道市政大樓(較近熱情如火)換衫及存物,有需要的ching/ctse可以自己check下detail (尤其是closing 時間)

~~SSP街坊小隊簡介~~
1. 小隊自2008年10月份第一次開跑以來,承蒙各區funs踴躍支持及鼓勵,令本小隊每次的跑步均活動充滿著喜樂與歡笑
2. 我們希望各隊員除了自行跑步練習外,亦能抽空參與每星期的集體跑步,互相觀摩及鼓勵
3. 由於是平日晚上放工後練習,因此每次的跑步里數只會是大約10K左右,全部都是跑街路(因小妹覺得跑運動場很悶)
4. 跑步路線每次都會不同,小隊會在出發前集齊人後再修改路線,照顧不同隊員的意見,所以,SSP街坊小隊是no planning is our planning,我們會遷就各人能力,不會扔棄任何一個隊員
5. 我們認為運動大前堤應該是"友誼第一,比賽第二",跑步要跑得健康,同時跑得有樂趣亦是極之重要的,因此,每星期的聯跑活動後我們亦會宵夜聯誼,大家暢所欲言一番
6. 凡參與本小隊跑步者,均可獲賜給疊名一個,機會難得!!

警告及聲明
1. 此項聚會適合跑步初哥(10公里跑45-60分鐘), 身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。如身體不適,切勿強行參加。
2. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。 如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
3. 活動不排除將於酷熱的情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
4. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
5. 參加者的個人保險須自行負責。

升級   100%

該用戶從未簽到

e...............甘今晚....應該好多人會上小妹屋企喎...
vv + batbat + 菲菲 + disdis (kandis) + bonbon...
一定嚇死我d貓囉.......呵呵...

事先講明,我屋企無地方坐,應該係無sofa or椅之類既物體,你地上黎企架咋...
仲有toilet唔外借呀..

升級   100%

該用戶從未簽到

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 14:52 發表

um~~幣la~ssp 最最最美味既燒賣店..唔近貓家wor..你坐咩來ka? 我來接左你先..再去 7仔食算la..下次至去果間la~咁, 我地可以多d時間睇貓貓law~我想帶埋相機去ar~

咪玩啦.........帶相機...
我同你...來日方長啦...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 batigoal 於 2008-12-9 14:59 發表

我坐MTR 來呀!咁幾點去貓貓家呀?

人地亞vv都話黎接左你先囉....
batbat...你都唔聽書既..

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kenneth 於 2008-12-9 15:22 發表
恭喜SSP街坊小隊開新 POST ﹗祝長 POST 長有,人氣越來越勁﹗

多謝瘋ching及kenneth ching支持...
ching幾時落區黎ssp跑番轉呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 15:15 發表

o..咁在mtr 間7仔等la..得一間之嘛..就6:30 la..食完就上cat 貓la...
catcat 我接左batbat就call你la∼好唔好?!

哎呀....
vv,我at least 7:00pm才會返到自己家呀...
返家後仲要執下貓屎,清潔一下......
如果你同batbat食完野後call我先,然後自己直接上黎我home啦,即是我唔落街接你地係啦....(因我會超busy啦~)
你都知我address啦,我而家pm地址給你

升級   100%

該用戶從未簽到

vv:
bonbon今次好醒目,佢會自己上我家搵我...

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 16:49 發表

謹代表ssp小隊各成員~多謝kenken 同
瘋瘋 ching~…我地都要為自己而鼓掌 la~無左你地日日上來吹下水~我地邊有機會突破
雙白金ar~sorry 是
突破2 個 post ar~~ 你睇下ar~ 約一次gathering…閒明地都
百幾2百個 ...

係喎...........
SSP Twins又創新唱片銷量啦~~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 vhtober 於 2008-12-9 16:58 發表

BATBAT..查實..你認唔認得我ka???你唔好靠我ar~我認地同認人都唔惦架~你快d pm 個 mobile 比我la~我無你mobile 架…我驚餓死左都未搵到你ar

已代batbat pm左你

升級   100%

該用戶從未簽到

各位隊員:
今晚見啦~~
yungyung + joejoe + kinkin:你地10pm在熱情如火等我地啦,開定14個位呀~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 chengtszhang 於 2008-12-9 22:54 發表
我好想參加你地的跑步訓練

因要同子女温習, 我每晚要9時才可以出來,

請問點樣加入呀.

chengtszhang

oh........................ching....
你要預早同我講呀.....介唔介意reply我pm留下少少個人contact info?
等我加埋你係我地個email list度,甘有活動就易d通知你啦~

一般黎講,我地跑完後約10pm都會去熱情如火宵夜吹水既....
如果你要遲黎,一係半路自己join我地既跑步路線(當時可以call 2008ching or vv,佢地兩個一定會帶mobile既),一係黎join飯局個part.
ching你可以耐唔耐入黎lee度睇下,我地通常每個week都會聯跑一次架...

熱情如火=柏園茶餐廳(長沙灣順寧道寶熙商場地下3號鋪,tel:2729 3336)

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-10 00:36 發表
多謝kin ching~~~你件豬油糕我會留返樂善行食,希望食完好似你跑得咁快~~   
仲有多謝整個ssp街坊小隊~~~ 條路都幾好跑,個景好正!!!

多了個新名(disdis; 音:廸廸)

disdis:
我都好開心識到你呀~~  
多謝距區支持大家既聯跑活動,ctse時間夾到既話記得耐唔耐過黎ssp玩呀~~
至於,你個新名,係~我~諗~架~
係咪好有創意又活潑呢????
呵呵

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-10 01:21 發表
張合照應該蒲屎出黎定係send電郵比大家好呢?

我已經幫你post左上黎啦~
大家都係健康既靚仔靚女,應該唔怕既,吸引下其他ching/ctse黎join ssp街坊小隊呀嘛....

thanks yungyung!!

升級   100%

該用戶從未簽到

哈哈....等我放張寫真上黎啦~~

大家睇我地個個面上既喜悅,係咪好想join我地跑步呢??

升級   100%

該用戶從未簽到

報告一下9/12聯跑活動先~
9/12跑步者有:00,龍龍,batbat,vv,catcat,菲菲,disdis,tartar,bonbon,又係9男女組合,我大約8:07pm地由ssp泳池出發,由00帶路跑去尖沙咀海濱長廊折返,應該10K左右啦....而yungyung及kinkin因為各自有野搞遲來,故他們兩個就在ssp運動場輕鬆跑左一陣就黎join大家既飯局,而joejoe就咩都無跑過就甘黎吹水~~
我地10pm左右係熱情如火宵夜,食左成個小時就散~~大家都玩得好開心~

~預備篇~
昨晚batbat,vv,bonbon預早相約在ssp食魚旦及串燒頂肚,之後佢地代我到樓下油站接菲菲及disdis上我屋企更衣,4個美女1個壯男,嚇破我屋企個8隻貓個膽甘濟, 佢地周圍走搵地方著草個樣真係搞笑,無法啦,佢地唔多見陌生人,仲有一黎就黎5件甘多.....順利換好衫後大家一齊到泳池集合熱身啦.

不過,我想對上我家的ctse/ching講聲""唔好意思"",由於小妹有點潔癖,所以toilet不外借,而且,家貧連椅都無一張,又要大家脫鞋才入屋,家中toilet同另一房間又是""監獄式設計"",真係失禮晒....

~跑步篇~
昨晚應該分左3group跑,batbat+00一般帶頭,中間就4位美女ctse+龍龍,由我同vv壓後,vv好明顯是前排太專心考試而少練習之故,整晚都跑得有點"死死下",又成日話自己"唔得啦"甘......嚇到我成場都要傍住佢.....(講笑,其實我都係跑得慢啫).....唯一有點奇怪的是,龍龍有時無聲無色甘跑係最後,但成日突然間時常無故從後彈前,越過埋超快組的ching,我地一聚女士觀察到,龍龍兩隻腳在快跑時"彈"得十分高,好有跳躍感,唔知是否如00之前講過既"變速練習"呢??

~飲食篇~
12人,足足一圍坐滿熱情如火的貴賓位,亞姐都見慣我地這班跑步人啦,落單時都有講有笑,或者之後可以拉埋d亞姐一齊入黎長跑網,果度d亞姐個個風韻猶存,一定大殺長跑網d ching啦,哈哈....
成圍人叫到成台都係美食,又豬"手八"啦,又唔知咩煲啦....kinkin臨尾仲進貢左一盒澳門豬油膏,話係特產喎,但小妹mainly concern:
** 豬油膏寫明是"豬油",但佢成份又寫奶油,無提到有豬喎.....何解?
** "奶"......唔知係咩奶,可能有三聚x安都未定.....
哈哈.....不過,由於小妹是吃素的,都是不試為妙啦~

最後要多謝kinkin,佢又神不知鬼不覺,趁大家吹水得興高采烈時,偷偷地去埋左單啦,又唔肯收番大家錢........大家在無計可施之下,唯手熱烈鼓掌多謝kinkin老世,由於kinkin在長跑比賽時有個習慣是食隔左一年既月餅,話"發酵左"至夠味喎~~因此,隊員紛紛表示會在他下次比賽時(係唔係咩新加坡那次??),係屋企搵下有無隔左一年既月餅俾過佢補身,vv仲拍心口話自製一個"十黃月餅"俾佢~~所以話,SSP街坊小隊真係充滿友誼架~~

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 dkspang 於 2008-12-10 00:58 發表
我有睇呀...睇成半個鐘~~~

今次係我第二次join大家跑步, 好多人呀, 大家都跑得好好, 個個都咁有實力, 其實我唔係咁記得第一次見你地d人呀..sorry .d名簡單d就易記好多...batbat, 堅堅, joejoe, 菲菲, 呢幾個我記得 ...

bonbon你都唔記得???
你衰啦,我話俾bonbon知,等佢一陣間過你屋企搵你算帳

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 yungyung 於 2008-12-10 01:39 發表

monkmonk無黎羡慕下我地幾開心啦

個monkmonk呀...
臨起行才sms話黎唔到......又sent錯左俾bonbon喎...
都唔知佢想點...?
係咪要執濟藥過佢?

升級   100%

該用戶從未簽到

原帖由 kandis 於 2008-12-10 00:36 發表

多了個新名(disdis; 音:廸廸)

唔係呀......應該係"突突",即kandis個尾音唔要s音呀..............