香港長跑網  - 長跑長友

樓主: eric798
打印 上一主題 下一主題

2016.04.10 AXA安盛香港街馬@九龍東

升級   97.33%

該用戶從未簽到

上年比賽氣氛比其他賽事好

可能係市區比賽,吸引到較多參賽選手
沿途水站有運動飲品(冇記錯的話)
臨近終點2k有朱古力派
終點亦有其他飲品、小食等

臨走仲見到 Joey Tang 響度表演,氣氛唔錯

Like: 5.0
Like: 5

升級   97.33%

該用戶從未簽到

啱啱收到 email
大會放左一部份餘下名額比往年參賽者

有興趣可以上網登記

升級   97.33%

該用戶從未簽到

swing 發表於 2016-3-12 13:09
頂,2月報名時爭崩頭,點知又有VIP 位俾上年參賽者,好彩個日無浪費時間登記
不同同當日報名後估計一樣, ...

舊年我自己跑左 4個半馬賽事
另外 3個的確係比較平,但係沿途氣氛真係麻麻,飲品都只係得清水
呢幾個賽事既 Support 有待改進,當然一心要破 PB (路其實都比較難跑),覺得平平地,
對氣氛無要求,只為求有一個官方紀錄嘅賽事會係不二之選

但係綜合賽道、氣氛,自訂號碼布名,甚至起跑時間,沿途水站等等街馬都答係數一數二
雖然咁樣唔等如可以唔尊重跑手
但我始終認為響香港嘅比賽體驗到跑步嘅樂趣,街馬仍然係不二之選,相信跑過唔同半馬賽事嘅跑手都會感受得到
我自己下年都未必會參加,但係如果跑步年資大概係一兩年,或者未參加過街馬,的確係直得一跑嘅賽事

利申:收到 Email 後報到名,但略嫌貴(Overall 勉強可接受)
下年參賽與否視乎今年賽事質素
老老實實,我會秤呢個賽事先過渣打半馬