香港長跑網  - 長跑長友

打印 上一主題 下一主題

2009.2.22 西貢區長跑比賽

關閉 [複製鏈接]

升級   76.32%

該用戶從未簽到

活 動 名 稱 :西貢區長跑比賽2008/09
活 動 編 號 ﹝ 班 號 ﹞ :40182923 (SK1137)
主 辦 地 區 :西貢
日 期 :22/02/2009 逢星期日
時 間 :9:00 - 14:00
地 點 :西貢萬宜水庫
年 齡 :12+
費 用 :$20.00
名 額 :500
報 名 / 投 表 日 期 ( 抽 籤 日 期 ) { 公 開 候 補 日 期 } :05/01 - 18/01
報 名 方 式 :親自報名

附件

登錄/註冊後可看大圖

西貢區長跑-1.pdf
(290.16 KB)2008-12-31 09:51, 下載次數: 43

登錄/註冊後可看大圖

西貢區長跑-2.pdf
(240.08 KB)2008-12-31 09:51, 下載次數: 25
http://www2.lcsd.gov.hk/cf/search/leisure/details.cfm?lang=b5&sc=&type=crsp&id=40182923

長跑網大軍名單如下:
15.5K
vita375            (8002)
sleung2002hk (8085)
waynekkw       (8088)
-R-                    (8087)
坑口公牛             (8089)
shogikin           (8084)
victor
西環伏特加
arnold
Hung

10K
goodmandream(2016)
不停向前              (2036)
小華是也!             (2032)
ken0902            (2025)
迪迪仔                 (3029)
慢子 Wilson        (3002)
slowrunner       (4017)
711MF               (4048)
Leefs                 (4047)
田中雅茂             (4064)
kuk11840         (5018)
running-sue     (7013)
mill                    (7076)
schnix
d_drifter
cookie97
"2公臀長"
零下十度

登錄/註冊後可看大圖

+1 0
上一篇︰報下一篇︰匿名

升級   100%

鬱悶
  • 簽到天數: 1 天

原帖由 shogikin 於 2009-2-24 15:41 發表
    To : Runrun ctse

在西隧內追逐當然記得
    跑過7次全馬
    每一個細節都記得好清楚
    都是很寶貴的經驗

總之
    鬥心這東西
    用中庸之道最o岩
    太多太少都不好

Kin in Running

同意,好一個中庸之道!

升級   100%

開心
  • 簽到天數: 789 天

To : Runrun ctse

在西隧內追逐當然記得
    跑過7次全馬
    每一個細節都記得好清楚
    都是很寶貴的經驗

總之
    鬥心這東西
    用中庸之道最o岩
    太多太少都不好

Kin in Running

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 Alfred 於 2009-2-23 20:20 發表

runrun ctse,要休養好身體先,唔好急於一時,我哋等緊你復出架。

runrun ctse,要保重身體為先!

升級   100%

鬱悶

多謝MK576及Blurmux師兄關心

升級   0%

奮鬥
  • 簽到天數: 1864 天

[LV.Master]伴壇終老

run run :
      祝你早日康復,享受跑步樂趣 again !

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

升級   51%

開心
  • 簽到天數: 3 天

原帖由 runrun 於 2009-2-23 13:18 發表

這段日子因放病假,多了時間讓自己冷靜地去思考,
    太有鬥心,苦了自己,就算有好成績亦未必值得;
    去年11月時,我已發現身體內有一個腫瘤,雖然當時初步判斷是良性,
    但一日未切除出來去化驗都是沒有百分百的保證,
    理應都是最好馬上動手術取出來,但我不想影响訓練計劃及跑的速度,
    便把手術延遲到渣打後才進行,但延遲了當然要付出代價...........
    ..

runrun ctse,

ctse的文字裡,  知到ctse對跑步的熱誠和執著,不過千祈唔好把 "健康" 作賭注。
    ctse 要多保重,長跑長有。

升級   100%

鬱悶

[quote]原帖由 pwong5618 於 2009-2-23 15:19 發表
    Runrun cmui, (我禁老叫妳 cmui 好d )

妳上面的一番說話也是我心底裹的話, 我十分認同, 我好多時都對新跑手講 , 不要跟人家比較只跟昨天的自己比好了 , 可是有鬥心的人好難領悟這番話 , 大多數要受到不同情度的挫折及失敗才明白一些, 但話又要說回 , 有鬥心的人才有明顯的進步, 所以這才令人迷失方向, 因為長跑不是能在短時間內有成績的, 要像儲畜的一步一步去,到一段時間才有利息分的, 正如人生一樣 , 所以跑步才好玩 , 迷人 !~

祝妳身體早日康復 , 又黎跑過 , 長跑長友 !

叫我cmui緊係好啦!聽落都似後生啲!
    多謝Wong sir認同我的想法,起碼給了我信心,讓我知道我現在的思想方向是正確的。
    可能以前都曾很投入地參與過別的運動,跌倒過亦成功過;明白到在要有鬥心與能隨遇而安
    之間不是容易取得平衡;不過,我會嘗試將鬥心發揮到自己的能力極限之內,亦同時安然
    接受各種預估到及預估不到的天時、地利、人和的影響,如果儘了自己最大的努力去做,
    對自己來說已經是PB了。
    雖然將來就算康復亦未必能回復到以前的水準,不過我都會認真地儘己所能去參與每一個賽事,
    這是對自己、到比賽中的每個對手及整個賽事的最大尊重,快樂與滿足就由此而生了。

升級   100%

開心

恭喜各位得獎ching&ctse

升級   78.3%

該用戶從未簽到

原帖由 sleung2002hk 於 2009-2-22 22:28 發表

r兄你係跑1"07定1"10
    你開2個回覆既

sorry ching,  1:07:24 先啱.

升級   100%

鬱悶

多謝各位CHing CTse,
    我啲唔係甚麼大病,傷口埋好就冇問題,
    噚日我都有跟SSP去行山,
    我都未試過行得咁輕鬆,因CatCat佢地要操山所以揹哂所有食物爐具,
    我只揹自己個人用品及食水,
    行咁耐山,真係未試過個背囊咁輕!

升級   74.8%

該用戶從未簽到

Runrun Ctse
    身體緊要, 養好身子, 無論任何時候都會支持你 ! 戰勝病魔 !

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 23/2/2009 13:18 發表

堅堅,
    唔需要介懷喎!
    最重要是你個人希望從跑步中得到甚麼啫!
    每個人都不同,
    有些人希望得獎;
    有些人希望每次都戰勝上一次的自己;
    有些人則只求享受過程中的樂趣;
    還有.....還有........,每 ...

runrun ctse,要休養好身體先,唔好急於一時,我哋等緊你復出架。

升級   90%

該用戶從未簽到

回復 262# 的帖子

我我我....
    要多謝零下十度 !
    果日才第一次同大家有一面之緣... 我今日至知原來e邊有呢個比賽的thread...
    我朋友見到零下十度post出黎既相, 其中一張有我同我朋友份, 好開心呀!

多謝 ctse!

升級   97.05%

該用戶從未簽到

唔需要介懷喎!
    每個人都不同,
    有些人希望得獎;
    還有.....還有........,每個人都有自己不同的目的,
    只要不傷害到別人,全部都沒有定義為 對或錯、好或壞;

Runrun cmui,
    (我禁老叫妳 cmui 好d )

妳上面的一番說話也是我心底裹的話, 我十分認同, 我好多時都對新跑手講 , 不要跟人家比較只跟昨天的自己比好了 , 可是有鬥心的人好難領悟這番話 , 大多數要受到不同情度的挫折及失敗才明白一些, 但話又要說回 , 有鬥心的人才有明顯的進步, 所以這才令人迷失方向, 因為長跑不是能在短時間內有成績的, 要像儲畜的一步一步去,到一段時間才有利息分的, 正如人生一樣 , 所以跑步才好玩 , 迷人 !~

祝妳身體早日康復 , 又黎跑過 , 長跑長友 !

升級   53.45%

該用戶從未簽到

好同意runrun ctse 既講法, 我記得係美記半馬, 當小妹仲捱緊斜路時, kinkin ching 雖然亦都係比賽緊, 卻企係路邊, 同各ching ctse 打氣, 真係好開心呀

比賽既目的人人都唔同, 有人追求pb, 有人只想感受氣氛, 有人就想enjoy 比賽既過程, ching 覺得達到自己既目的就得啦

升級   100%

鬱悶

[quote]原帖由 上水馬王 於 2009-2-23 14:13 發表

唔怪得runrun師姐腳腿有傷仍然緊持比賽練習......
    雖然小弟唔認同以性命去換一次比賽的機會,但不得不佩服師姐的勇氣及決心

希望你的身體盡快完全康復,無拘無束地去完成每一個馬拉松!

咁又唔駛講到咁誇張,我有跟醫生商量評估過風險至決定架!
    你估我唔怕死架!
    711MF 該用戶已被刪除

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-2-23 13:18 發表

堅堅,
    唔需要介懷喎!
    每個人都不同,
    有些人希望得獎;
    還有.....還有........,每 ...

去年11月時,我已發現身體內有一個腫瘤,雖然當時初步判斷是良性,
    但一日未切除出來去化驗都是沒有百分百的保證,

理應都是最好馬上動手術取出來,但我不想影响訓練計劃及跑的速度,
    便把手術延遲到渣打後才進行......

唔怪得runrun師姐腳腿有傷仍然緊持比賽練習......
    雖然小弟唔認同以性命去換一次比賽的機會,但不得不佩服師姐的勇氣及決心
    希望你的身體盡快完全康復,無拘無束地去完成每一個馬拉松!

升級   0%

該用戶從未簽到

原帖由 runrun 於 2009-2-23 13:39 發表

多謝嬌姐!
    我以前好傻... 好天真...以為只要用心地跑, 一定會跑得好;
    現在會跑得有智慧,你們期待我將來的復出吧!  

細閱了runrun ctse的文筆 ,再次感受到你對跑步的熱盛...
    身體要緊,治療好身體,跑步的機會還有大把呀...
    期待你的復出...